Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

“1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά” στη Θεσσαλονίκη

 


Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος συναντά για δεύτερη φορά την «καυστική» πένα του Πιτσιρίκου και μας παρουσιάζουν την νέα Stand UpComedy παράσταση «200 Χρόνια Δανεικά».

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ COSCO

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συγκέντρωση στις 6 το πρωί, στις πύλες της COSCO προχωρούν τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίζουν τον αγώνα τους για να κατοχυρώσουν όσα απέσπασαν με τις προηγούμενες μάχες τους και αφορούν την προστασία της υγείας και της ζωής τους στους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας:

Περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ

 
Στο δρόμο της βαθύτερης εμπλοκής της στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ –που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το λαό- βαδίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Τα Νέα». Υποστηρίζει ότι «μετά την ιδιαίτερα σημαντική υπογραφή της δεύτερης τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ (ΜDCA), η κυρίαρχη προσδοκία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να οικοδομήσουμε περαιτέρω στην αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με έναν παραδοσιακό σύμμαχο». 

Δεν είδαν, δεν άκουσαν το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο...

 
Τι να σημαίνει άραγε η συνειδητή εξαφάνιση από τα τηλεοπτικά κανάλια, του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης;

Μήπως ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, όπως και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης, «δεν είδαν» τους χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που διαδήλωναν στέλνοντας ισχυρό το μήνυμα για «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» αλλά και «κανένας φόβος καμία ανοχή το αίμα του Άλκη δε θα ξεχαστεί»;

Ελλάδα Κούβα: Προϋπολογισμός


Σοσιαλιστική Κούβα vs Καπιταλιστική Ελλάδα: Δύο διαφορετικά οικονομικά μοντέλα με διαφορετικό κοινωνικό προσανατολισμό και διαφορετική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής σε δύο χώρες με περίπου όμοιους πληθυσμούς..

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και η θεωρία των «άκρων»


 Το θέμα «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» έχει γίνει προσφιλές θέμα αρθρογραφίας στον αστικό Τύπο. Συνδέεται με την προπαγάνδα των άκρων που τάχα βάζουν σε κίνδυνο τη «δημοκρατία» και έτσι συνδέουν «τα άκρα» με «το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης». Λένε περίπου το εξής: «Τα κόμματα των άκρων εκτινάζονται σε επίπεδα πρωτόγνωρα. Αυτό μοιάζει πολύ με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».

Επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα της καθοδήγησης


Σε συνθήκες σαν τις σημερινές, όπου:

  • Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και οι οικογένειές τους δέχονται απανωτά πλήγματα σε όλους τους τομείς της ζωής τους συνεχώς και κατά κύματα από την κυρίαρχη αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της.

Οι «ιστορικοί του twitter»


Δεκαετίες πριν ο - κατά δήλωσή του - αντικομμουνιστής ιστορικός Radchenko ανακαλύψει τα σοβιετικά αρχεία, ο Κώστας Βάρναλης σημείωνε στο έργο του «Ελεύθερος Κόσμος»: «Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα και βλόγα το Φονιά, βρίζε το Θύμα! (…) και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα».

Ούτε με «πολακιάδες» δεν κρύβεται η ταύτιση


 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΝΟΜΟ

Υπάρχει άραγε «δικαιότερη» καπιταλιστική ανάπτυξη με μια άλλη διαχείριση του σημερινού σάπιου συστήματος, με έναν άλλο «οδηγό» στο κυβερνητικό τιμόνι;

Μια ακόμα ηχηρή αρνητική απάντηση στα ερωτήματα αυτά έρχεται να δώσει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμα «εμβληματικό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, τον «αναπτυξιακό» νόμο.

Η πράσινη ανάπτυξη είναι οι πράσινες μπίζνες των μεγάλων ομίλων που θα πληρώσει ακριβά ο λαός

 
Συνέντευξη στην εκπομπή «Europe 365» του www.kozan.tv έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος. 

M060108-01


 Με αυτήν την κωδική ονομασία ήταν γνωστός ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι, ο ηγέτης του ISIS, την εξόντωση του οποίου πανηγύρισε τις προάλλες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Οπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ο επικεφαλής των τζιχαντιστών δεν ήταν και τόσο άγνωστος στους Αμερικανούς, αφού υπήρξε κρατούμενός τους στο Ιράκ την περίοδο 2007 - 2008 και μάλιστα ιδιαίτερα συνεργάσιμος. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 06/02/1825

Καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης.

Η καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα