Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η ιδέα του πρωθυπουργού για τα ελαιόδεντρα της Αρχαίας Ολυμπίας


«Συζητούσαμε με την υπουργό και με τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχουμε, έχει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Πολιτισμού, εντός αρχαιολογικών χώρων. Σας διαβεβαιώ ότι
το λάδι που μπορεί να παράγεται σε συνεννόηση με μια ομάδα παραγωγών, μέσα από την Ολυμπία, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή θα μπορεί να πουληθεί (…) Άλλη λοιπόν μια ευκαιρία να δούμε τη σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τον πρωτογενή τομέα(…)Αυτό είναι ανταγωνιστικό». 

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

 


Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Όλοι στην προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στις 17 Νοέμβρη, 16:30 στα Προπύλαια και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Εργαζόμενοι, φοιτητές και φορείς τιμούν την επέτειο


Τη συμμετοχή τους στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία προετοιμάζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας. Για την αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη, ήδη φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν ραντεβού με συγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Τι (δεν) κάνει η κυβέρνηση για την πανδημία;


«Το κράτος ό, τι μπορούσε να κάνει το έκανε, για τη νέα έξαρση της πανδημίας φταίνε οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται»
. Αυτό είναι το «ζουμί» κάθε τοποθέτησης κυβερνητικού στελέχους αυτές τις μέρες. Και αυτό την ώρα που η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα κυριολεκτικά έχει ξεφύγει και νοτιότερα χειροτερεύει συνεχώς.

Εθισμός στις αναλήθιες και στην ειρωνεία; Ή απλή άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στη ΔΗ.ΚΕ.Ω;


Για άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές. Κοινωνία και εργαζόμενοι αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτές κοινωνικές δομές του Δήμου που μετράνε πάνω από 10 έτη λειτουργίας. Ο λόγος φυσικά στις δομές της ΔΗ.ΚΕ.Ω., τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μετά από το περσινό κλείσιμο 3 δομών, το κουτσούρεμα συνεχίζεται… Φέτος έκλεισαν άλλη μία δομή και 2 βάρδιες που εξυπηρετούσε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Μάου (Χαρίση) Δήμητρα, λοχίας πεζικού της VII Μεραρχίας


Μια ακόμη έκπληξη με περίμενε στο δρόμο των ιστορικών αναζητήσεών μου. Από πού να αρχίσω; Πού να πάω και πού να σταματήσω; Το ίδιο μονοπάτι θα πάρω, αυτό της ανάγνωσης και όπου με βγάλει… 

Για τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου


«Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», «Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ»: 48 χρόνια μετά, τα συνθήματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Κι αυτό διότι παρά την επιστημονική - τεχνική ανάπτυξη του μισού αιώνα που μεσολάβησε, η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών σκοντάφτει στο ποια τάξη έχει στα χέρια της την οργάνωση της παραγωγής, συνολικότερα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Διδάσκει η πείρα από τη συμμετοχή των ΚΚ στην αστική διαχείριση


ΤΣΕΧΙΑ

«Για πρώτη φορά από το 1920, το τσεχικό Κοινοβούλιο δεν θα έχει κομμουνιστές αφού το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βοημίας και της Μοραβίας (KΚΒΜ) δεν κατάφερε να λάβει 5% των ψήφων, το όριο που απαιτείται για την είσοδο στο Κοινοβούλιο».

Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021



Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021.

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου με ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα


48 χρόνια μετά τα συνθήματα από το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί επίκαιρος παραμένει ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς!

Τα σωματεία είναι εδώ!

 


Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής δημοσιεύει το συγκεκριμένο βίντεο εμπνευσμένο από τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων στην Efood και της Cosco.

Επίταξη και όχι παζάρια με τους κλινικάρχες, για να σωθούν ζωές


Μ
ε ένα ακόμα κύμα πανδημίας να φουντώνει μέρα με τη μέρα και τη χρεοκοπία της διαχείρισής της με κριτήριο το «κόστος - όφελος» να αναβλύζει πλέον από παντού, επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία ετοιμάζονται για ένα ακόμα «μπάσιμο», αντιμετωπίζοντας και τη νέα έξαρση σαν ευκαιρία για μπίζνες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/11/1765

Γεννιέται ο Αμερικανός μηχανικός Ρόμπερτ Φούλτον, εφευρέτης του πρώτου ατμοκίνητου πλοίου και του πρώτου υποβρυχίου.

14/11/1831

Πεθαίνει ο Γερμανός ιδεαλιστής φιλόσοφος Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ.