Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Επιστολή ενός απεργού του ΟΤΕ προς τον Μ. Τσαμάζ

Προς

Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ

κ. Μιχαήλ Τσαμάζ

Αγαπητέ Μιχάλη,

Σε θέση μάχης για απεργιακή απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα εντείνουν τη δράση τους για την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, για την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που

Η δολοφονία του ποδοσφαίρου: Ενα διαρκές έγκλημα

Χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων βίας στα γήπεδα, αλλά και έξω απ' αυτά. Χρόνια τώρα ακούμε για μέτρα ενάντια στη βία, όμως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όταν δεν αντιμετωπίζεις την αιτία που γεννά τη βία, τότε συνεχίζεις να σπέρνεις ανέμους και είναι σίγουρο ότι θα θερίσεις θύελλες.

Η εργατική τάξη να κάνει κουρελόχαρτο τη «Συμφωνία της Ντροπής»


Η Εργατική Τάξη Να Κάνει Κουρελόχαρτο 
Τη «Συμφωνία Της Ντροπής»

Τώρα Οργάνωση Και Αγώνας 
Για Συλλογικές Συμβάσεις  Με Αυξήσεις

O διορισμένος πρόεδρος και γραμματέας της ΓΣΕΕ και όλη αυτή η ομάδα που οι εργαζόμενοι ονόμασαν "συνδικαλιστική μαφία", αυτοί που δεν είχαν την τσίπα να στηρίξουν τις απεργίες των

“Όλοι αρνούνται ότι υπήρχαν μέλη. Ξέρετε ποια οργάνωση κρύβει τα μέλη της; Μόνο η Μαφία…”

Στη σημερινή αγόρευσή του Θ. Καμπαγιάννη, συνηγόρου των Αιγύπτιων αλιεργατών, στη δίκη της χρυσής αυγής, αναδείχτηκε ένα κομβικό σημείο για τον μαφιόζικο χαρακτήρα της νεοναζιστικής συμμορίας. Όλα τα μέλη της αρνούνται ότι είχαν αυτήν την ιδιότητα. Ακόμα και τα μεγάλα κεφάλια, βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη, προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν από την ουσία με ευφάνταστο τρόπο.

Να ακυρωθεί η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας


Όταν βάζουν φωτιά στο σπίτι ή στη γειτονιά σου, το σίγουρο είναι πως ούτε στηρίζεις ούτε “βγάζεις λάδι” τους εμπρηστές! Αντιθέτως, παλεύεις να σβήσεις τη φωτιά και να προστατέψεις τη ζωή σου. 
Όταν αυτή η φωτιά “τυλίγει” τη χώρα σου, τότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σημάνεις ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

Οι επικίνδυνες εξελίξεις απαιτούν ριζοσπαστική δράση με προοπτική!

Σε μια περίοδο που το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάβει για τα καλά στην περιοχή μας και η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται, είναι κρίσιμο ζήτημα η σωστή ανάγνωση των εξελίξεων και η αντίστοιχη οργάνωση της απάντησης του λαού και της νεολαίας.
Αναδημοσιεύουμε από τον «Οδηγητή» που κυκλοφορεί τη συζήτηση με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

Χέρι χέρι η προετοιμασία πολέμων με το χτύπημα του λαϊκού κινήματος!


ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Για πρώτη φορά στους κινδύνους για την ασφάλεια της ιμπεριαλιστικής ένωσης καταγράφονται ξεκάθαρα και οι «λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας»!

Τάσσονται απροκάλυπτα απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Την πρόταση της «εθελουσίας εξόδου», δηλαδή της «εθελουσίας» απόλυσης που ήδη απέρριψαν, επανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ως δήθεν «φιλεργατική» λύση για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ που απολύθηκαν, αναλαμβάνοντας να τελειώσει τη «δουλειά» για την εργοδοσία. Απέναντι δε στο αίτημά τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, αναλώθηκε σε εκκλήσεις για «διάλογο», δηλαδή σε υποταγή των εργαζομένων που κάνουν έναν ηρωικό αγώνα.
Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το όργιο των παράνομων απεργοσπαστικών τρομοκρατικών μηχανισμών της εργοδοσίας του ΟΤΕ και για τις συλλήψεις απεργών, ο Γιάννης

Παλεύουμε για να κατακτήσουν οι γυναίκες όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις ώστε να είναι πραγματικά ελεύθερες


Η εικόνα του εμβρύου που "θέλει να ζήσει και δεν το αφήνουν" αναρτημένη στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας αποτέλεσε μία ακόμα σελίδα στη βίβλο του σκοταδισμού, που φέρνει στο προσκήνιο θέσεις ενάντια στις αμβλώσεις και μαζί με αυτές αναχρονιστικές, συντηρητικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις για τη θέση των γυναικών στην οικογένεια και την κοινωνία.

«Πρότυπα» για τα κέρδη στην Υγεία

«Αυτό που μας ενδιαφέρει (σ.σ. για τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) είναι να δημιουργηθούν κάποιες ιδιωτικές πτέρυγες σε δημόσια νοσοκομεία (...) Να υπάρχουν επιλογές για τους ασφαλισμένους και η δημιουργία ενός τέτοιου υβριδικού συστήματος θα έδινε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια τρίτη ταχύτητα που θα (...) βοηθήσει στη λειτουργία του ανταγωνισμού».

Το ΚΚΕ που τάσσεται υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής


   Το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα επαναφέρει το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Γενάρη στην Ολομέλεια.

   Το νομοσχέδιο της ΝΔ προβλέπει μπόνους έως και 50 έδρες που θα λαμβάνει κλιμακωτά το πρώτο κόμμα ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει στις εκλογές. Αν το πρώτο κόμμα λάβει ποσοστό πάνω από 25% θα λάβει επιπλέον 20 έδρες. Επίσης για κάθε 0,5% ποσοστό θα λαμβάνει και μία έδρα και στην περίπτωση που συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 40%, τότε θα λάβει το σύνολο του μπόνους των 50 εδρών.

Το ΚΚΕ για την πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει επικεντρώσει -ούτε τώρα επικεντρώνει- στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνει αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Δημήτρης Χορν


Πεθαίνει, 16/1/1998, ο ηθοποιός Δημήτρης Χορν.
Δημήτρης Χορν, παιδί του αυστριακής καταγωγής, γεννημένου στην Ελλάδα, δραματουργού Παντελή Χορν (από τους σπουδαίους πρωτεργάτες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας), βαφτιστήρι της Κυβέλης, ο Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 3/1921. 
Οκτώ μηνών πρωτοβγήκε στη σκηνή, «παίζοντας» στην αγκαλιά της Κυβέλης στο έργο του πατέρα του «Γειτόνισσες». Δίχρονος έπαιξε στην «Νταλμανοπούλα», επίσης του πατέρα του. Υστερα στην ιψενική «Νόρα».

Πόλεμος του Κόλπου


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοινώνει την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», 16/1/1991,  κατά του Ιράκ (Πόλεμος του Κόλπου). Τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας θα ξεκινήσουν οι πρώτοι βομβαρδισμοί.


Η «Καταιγίδα» που δεν τελείωσε ποτέ



Η «Καταιγίδα της Ερήμου» διήρκεσε, περίπου, έξι εβδομάδες, στο πεδίο της μάχης, ανοίγοντας τις πόρτες σε αυτό που πολλοί έσπευσαν να ονομάσουν «σύγχρονος πόλεμος υψηλής τεχνολογίας».