Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Στιγμιότυπα από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Δείτε στιγμιότυπα από το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όταν η κινητοποίηση των μαθητών συναντήθηκε με την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

«Δικαιώματα», «μίση» και λαθροχειρίες


 Υπάρχει τελικά και ένα δικαίωμα που υπερασπίζονται με σθένος τα κυβερνητικά στελέχη, τα αστικά επιτελεία και γνωστοί δημοσιολόγοι, όπως μας θύμισαν τις μέρες αυτές: Το «δικαίωμά» τους στον αντικομμουνισμό!

Μάχη για να δυναμώσει η ταξική γραμμή πάλης στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας


-- Ο «Ευαγγελισμός» είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη χώρα, επομένως οι αγώνες των εργαζομένων μέσα από το Σωματείο σας ασκούν ευρύτερη επίδραση τόσο στους υγειονομικούς όσο και συνολικά στους εργαζόμενους. Πόσο μπορεί να συμβάλει η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων της ΕΣΑΚ στο Σωματείο, και μάλιστα σε μια περίοδο που προωθούνται νέα αντιδραστικά μέτρα στην Υγεία;

Διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης


Οι καταστροφές στην πυρόπληκτη Εύβοια και σ’ άλλες περιοχές της χώρας, π.χ. Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, με την πρώτη φθινοπωρινή βροχή, επιβεβαιώνουν ότι η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας συνιστούν ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και λαϊκές περιουσίες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς - Το δίκιο είναι με το μέρος τους


 Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι με τη μεγάλη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία λένε όχι στα κυβερνητικά σχέδια για ένα σχολείο των κοινωνικών διακρίσεων, όπου όλα θα "πωλούνται" και όλα θα "αγοράζονται".

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν οι φασιστικές συμμορίες


Λίγο πριν κλείσουμε έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, υπολείμματα από τα τάγματα εφόδου προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους οργανώνουν δράση και αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Ζαν Κοκτό


Στις 5 Ιουλίου 1889 γεννιέται ο Γάλλος ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου Ζαν Κοκτό.

Γιος εύπορου παριζιάνου συμβολαιογράφου και μορφωμένος στο Λύκειο Κοντορσέ, ο Κοκτώ θέλησε να πειραματιστεί σε όλα τα είδη τέχνης, με πολύπλευρη παρουσία, αφού δεν περιοριζόταν στη συγγραφή των έργων του, αλλά συμμετείχε ενεργά σε αυτά ως ηθοποιός, παραγωγός, σκηνογράφος.

Ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά κι αμετάκλητα ο φασισμός κι οι παραφυάδες του δεν τελειώνει


- Ήταν θεωρείτε κάτι το «ξαφνικό», αυτό το νέο ξέσπασμα φασιστικών μορφωμάτων; Γιατί τώρα;

- Τα γεγονότα στη Σταυρούπολη, τον Εύοσμο, σε γειτονιές της Αθήνας μόνο «ξαφνικά» δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε. Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του ΚΚΕ, έναν χρόνο πριν, ότι ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά κι αμετάκλητα ο φασισμός κι οι παραφυάδες του δεν τελειώνει και δεν κρίνεται τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων, παρά την αυτονόητη και αναγκαία ποινική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής ΧΑ. Επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» την ιστορική μέρα της καταδικαστικής απόφασης της ΧΑ: «Δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

«Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα»


Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και μαθητών είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Δίνουν απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και διεκδικούν για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, κόντρα σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που πέρασε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και κάνουν το σχολείο πιο αποκρουστικό.

Με σύνθημα «Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα» οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή την ώρα στο Εφετείο, πραγματοποιώντας την απεργιακή τους συγκέντρωση στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ,Βίντεο

 Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στο χώρο με πορεία από την προσυγκέντρωση των σωματείων που έχει οριστεί νωρίτερα στον σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.  Βίντεο

 

Και φρεγάτες και αντιπλημμυρικά...


«Και φρεγάτες και σπίτια», απαντούσε ο πρωθυπουργός από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι πριν δυο εβδομάδες και επαναλάμβανε ξανά από το βήμα της βουλής την Πέμπτη, στην κύρωση της συμφωνίας. 

Και φρεγάτες και αντιπλημμυρικά θα μπορούσε να επαναλάβει σήμερα που ο λαός της βόρειας εύβοιας γίνεται ξανά θύμα ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.  

Η ανυπακοή στο νόμο της αξιολόγησης είναι αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών

 
Η αντίσταση, η απειθαρχία, η ανυπακοή στο νόμο της αξιολόγησης είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, τόνισε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στο «Real Fm» την Παρασκευή.

H πολιτική της ευρωπαϊκής στρατηγικής της απελευθέρωσης της Ενέργειας αιτία των ανατιμήσεων


Η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες με τις ανατιμήσεις έχουν αιτία τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Κυριακή 10 Οκτώβρη στην ΕΡΤ 1. Είναι η πολιτική της ευρωπαϊκής στρατηγικής της απελευθέρωσης της Ενέργειας που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Τα πολυπληθή τμήματα και η ελλιπής απολύμανση καθιστούν τα σχολεία κέντρα μετάδοσης του κορονοϊού


Τα σχολεία είναι κέντρα υπερμετάδοσης του κορονοϊού καθώς υπάρχουν τμήματα με 25 και 27 μαθητές, με ελλιπή καθαρισμό και απολύμανση επεσήμανε ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας το πρωί της Κυριακής 10 Οκτώβρη στην ΕΡΤ 1.

Σημείωσε ακόμη ότι ο εμβολιασμός στους μαθητές έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Πρόσθεσε ότι τα ποσοστά είναι πολύ μικρά γιατί δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση στους γονείς και δε δίνονται απαντήσεις σε τυχόν απορίες.

 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/10/1862

Καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά η βασιλική θαλαμηγός, αλλά ο Όθωνας και η Αμαλία δεν τολμούν να βγουν στην προκυμαία, που συγκλονίζεται από αντιμοναρχικές εκδηλώσεις. Την επομένη, θα φύγει για πάντα από την Ελλάδα.