Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ με 67% αναπηρία

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή».

Στην τελική ευθεία για την κορύφωση των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με τις εκδηλώσεις στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, ο «Οδηγητής» «αποκαλύπτει» πολλά από όσα πρόκειται να δούμε στο μεγάλο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς.

Ελλη Λαμπέτη


Παρέλυσε όταν εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη

Υπάρχουν φορές που αναρωτιέμαι αν η Ελλη Λαμπέτη, που γεννήθηκε 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια και πέθανε 3 Σεπτεμβρίου του 1983, έζησε πράγματι ανάμεσά μας.

Οδηγία νέας άγριας «πράσινης» φοροληστείας στην Ενέργεια προωθείται στο Ευρωκοινοβούλιο


Τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και αδυνατούν να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς Ενέργειας και τα καύσιμα, το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει μέσα στο Σεπτέμβριο πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκτοξεύει στα ύψη τη φορολογία της Ενέργειας και μάλιστα από την 1-1-2023. Ενώ ΕΕ, κυβέρνηση και αστικά κόμματα απογειώνουν την κοροϊδία σε βάρος του λαού μιλώντας για "ευρωπαϊκή λύση" στην ενεργειακή κρίση, την ίδια στιγμή, κυνικά αναθεωρούν την οδηγία δέσμευσης της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ.

Ο ανολοκλήρωτος συνταγματικός εκσυγχρονισμός


3Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1843

Τη νύχτα 2 προς 3 Σεπτέμβρη του 1843, στρατιωτικές δυνάμεις με επικεφαλής το συνταγματάρχη Δ. Καλλέργη περικύκλωσαν τα ανάκτορα. Αίτημα των στασιαστών προς το μονάρχη Οθωνα ήταν ο εκδημοκρατισμός του υφιστάμενου καθεστώτος της απόλυτης μοναρχίας με τη θέσπιση Συντάγματος.

Καμία αναμονή για «λύσεις» από τους ενόχους!


 Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

Μπορούν η ΕΕ, η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα να δώσουν λύση στην εκτίναξη των τιμών της Ενέργειας; Ακόμα και το ερώτημα που βάζουν τις μέρες αυτές τα αστικά επιτελεία, για να δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό, είναι προκλητικό: Ολοι αυτοί όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση, αλλά είναι μέρος του προβλήματος, αφού πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν σε όσα σήμερα πληρώνει ο λαός.

«Κόφτες» ... στην Υγεία


Με την ενεργοποίηση του «προσωπικού γιατρού» από χτες για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο, γράφεται ένα ακόμα επεισόδιο στην «κανονικότητα» της υποβαθμισμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αποτελώντας συμπλήρωμα της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, η ρύθμιση αυτή, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να έχει αποφασιστική συμβολή στην πρόληψη, σήμερα μετατρέπεται στο ακριβώς αντίθετό της, στο πλαίσιο της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που και η ίδια υπηρετεί.

Όλοι στη Συγκέντρωση ΔΕΘ 10 Σεπτέμβρη πλατεία ΧΑΝΘ στις 6μ.μ


Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.

Στις 18:00, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass!

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

Για αυξήσεις στους μισθούς

Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/09/1658

Πεθαίνει ο Άγγλος στρατιωτικός και πολιτικός Όλιβερ Κρόμγουελ, ηγέτης στο Εμφύλιο Πόλεμο κατά του βασιλιά Καρόλου του Α’ και «Λόρδος Προστάτης» της Μ. Βρετανίας το 1653-1658.