Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Κατάληψη!!!

zaraleaksTV

Το Κόμμα σου το ΚΚΕ σε αποχαιρετά. Καλό ταξίδι συντρόφισσα Αναστασία


Μέσα σε βαθιά συγκίνηση ο «ύστατος χαιρετισμός» στη σ. Αναστασία Χριστακάκη - Τσατσαλίδου.

 Η συντρόφισσα Αναστασία ήταν μία από τις χιλιάδες ατρόμητες μαχήτριες του λαού μας που αναμετρήθηκαν, με το όπλο στο χέρι με την αστική τάξη της χώρας μας και τους αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Ήρθε η ώρα...

Ήρθε η ώρα, μετά από 5,5 χρόνια δίκης, να γίνει πράξη ο πόθος κάθε δημοκράτη, κάθε απλού λαϊκού ανθρώπου, κάθε νέου και νέας και προφανώς των θυμάτων της ναζιστικής βίας, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: Να βρεθούν οι ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές.

Με αντι-NAVTEX η Άγκυρα «στρώνει» το τραπέζι του διαλόγου


Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι 27 παζάρευαν την στρατηγική σχέση της ΕΕ με την Τουρκία και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ελληνοτουρκικής συμφωνίας στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα, συνεχίζει την επιχείρηση δημιουργίας τετελεσμένων και γκριζαρίσματος στην ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο την περιοχή που είχε δεσμεύσει με τις παράνομες Navtex για έρευνες του «Ορούτς Ρείς».

Νέες οικονομικές προσφορές στο ΚΚΕ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο

 


Πληθαίνουν οι επώνυμες προσφορές οικονομικής στήριξης στο ΚΚΕ, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε στο Κόμμα η κυβέρνηση. Ενα κύμα ενίσχυσης που δείχνει τους δεσμούς που έχει το Κόμμα με τον λαϊκό κόσμο, αλλά δίνει και απάντηση στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού.

Ιδρύεται η Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)


Ιδρύεται, 3/10/1945,  η Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

Το συνδικαλιστικό κίνημα στον πόλεμο

Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε αναστολή


Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών. Και πραγματικά, αυτή η αλήθεια επιβεβαιώθηκε ξανά αυτό το φθινόπωρο με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Από τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, αρχές Σεπτέμβρη, μέχρι και τις διαδηλώσεις των Σωματείων και της νεολαίας τη βδομάδα που πέρασε, τα αγωνιστικά αυτά σκιρτήματα ήταν ανάσα αισιοδοξίας, ανάτασης, σε μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας και φόβου που φέρνουν η νέα καπιταλιστική κρίση, η πανδημία, τα γεράκια του πολέμου που ακονίζουν τα νύχια τους πάνω από τα κεφάλια μας.

Στα σκουπίδια οι εκβιασμοί τους - στο προσκήνιο οι ανάγκες μας!


Κάθε τόσο και έναν καινούργιο εκβιασμό ξεφουρνίζει η κυβέρνηση, ένα νέο ψευτοδίλημμα προκειμένου να «επιλέξει» ο λαός με ποιον τρόπο και σε ποια εκδοχή θα βγει χαμένος, θα πληρώσει άμεσα ή έμμεσα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτώντας έτσι την υποταγή του.

«Οι ναζί στη φυλακή»


Συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής,  

Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Μνημείο του Λαμπράκη 

 (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 3 - 4 Οκτώβρη:

  • Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη από Συνδικάτα - Φορείς - Φοιτητικούς Συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η ετυμηγορία του λαού: «Οι Ναζί στη Φυλακή»!

Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής καταστρέφουν το χωριό Λιγγιάδες Ιωαννίνων


Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής καταστρέφουν, 3/10/1943, το χωριό Λιγγιάδες Ιωαννίνων και δολοφονούν 82 άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Γεννιέται ο Λουί Αραγκόν


Γεννιέται, 3/10/1897, ο μεγάλος Γάλλος κομμουνιστής ποιητής και πεζογράφος Λουί Αραγκόν, ο οποίος είχε σταθεί ενεργά στο πλευρό των Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων την περίοδο μετά τον πόλεμο.