Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Λ. Καφαντάρη και Γ. Κιμούλη στο κανάλι της ΚΝΕ

Συντονιστείτε στο κανάλι της ΚΝΕ στο «Youtube» για να παρακολουθήσετε το 8ο Podcast της ΚΝΕ, που είναι αφιερωμένο στον αγώνα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Καλεσμένοι είναι η Λίλα Καφαντάρη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ο Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός - σκηνοθέτης.

Μήνυμά της ΚΝΕ προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου «Μένουμε δυνατοί! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!»


Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία, συνολικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και είναι δίπλα στον αγώνα όλων των μαθητών να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να πετύχουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Απορρίπτει το σημερινό σχολείο - ακριβό εξεταστικό κέντρο και αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα μορφώνει ισότιμα τους μαθητές του, όποιο επάγγελμα κι αν αποφασίσουν να επιλέξουν.

Κυβέρνηση και ΔΕΗ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις ουρές της ταλαιπωρίας

Δεν φταίει ο μεροκαματιάρης άνθρωπος και ο συνταξιούχος για τις εικόνες ντροπής και χάους από τα χαράματα στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Κανείς δεν ξυπνάει στις 4 και στις 5 το πρωί για να στηθεί σε μια ουρά και να ταλαιπωρηθεί επί ώρες χωρίς λόγο! Δεν είναι επιλογή του. Η ανάγκη να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, η αγωνία να μη χάσουν τη ρύθμιση, να κάνουν μεταβίβαση ή

Έφυγε από την ζωή η Αιμιλία Κουρτέλη

Έφυγε από την ζωή, σήμερα 11 Μάη η  Αιμιλία Κουρτέλη.

Αποχαιρετούμε με θλίψη την συναδέλφισσα Αιμιλία Κουρτέλη , που ήταν δραστήριο μέλος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, από το 1981και της ΕΣΑΚ Σ.

Εργαζόμενη σε μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της αγοράς, πάντα ενδιαφέρονταν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι στο χώρο δουλειάς και με το σωματείο η παρέμβαση της ήταν άμεση.

Σκέψεις ενός εκπαιδευτικού για τις «κάμερες στα σχολεία»


  1. Αν ένα σχολείο χρησιμοποιεί τα μέσα που παρέχει η τεχνολογία για να φέρει τους μαθητές σε επαφή με ένα σημαντικό πρόσωπο που δεν θα μπορούσε να παραστεί διά ζώσης στο σχολείο (όπως συμβαίνει στο πρόγραμμα «100mentors», στο οποίο έχει συμμετάσχει και το δικό μας σχολείο, πάντα με έγκριση των κηδεμόνων των μαθητών που συμμετέχουν), δεν νομίζω ότι κανείς εκπαιδευτικός θα έφερνε αντίρρηση.

Σχόλιο για το άνοιγμα των καταστημάτων


Τα κούφια λόγια συμπάθειας και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικροεπιχειρήσεις τους, δεν δίνουν λύση στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις, τη μείωση του εισοδήματος και τα νέα αδιέξοδα που αυτοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

Η εισηγητική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην τηλεδιάσκεψη

Αγαπητοί σύντροφοι,

Στέλνουμε σε όλους σας τις συντροφικές ευχές της ΚΕ του ΚΚΕ για υγεία και δύναμη στον αγώνα μας, που είναι συνεχής, σε όλες τις συνθήκες, και πολύτιμος για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαών.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πήρε την πρωτοβουλία να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί τους λαούς όλου του κόσμου, ώστε και σε τέτοιες σύνθετες συνθήκες να κατακτήσουμε και νέους τρόπους ανταλλαγής

Ο ένας πιο άθλιος από τον άλλο...

Το σόου που στήθηκε πάνω στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη Μαρφίν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, αλλά για όλους τους εργαζόμενους.

Μιλάμε για την αντιπαράθεση με αφορμή το θέμα της αίτησης αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Μαρφίν και η οποία εκδικάζεται την 1η Ιουνίου.

Ποιος θα πληρώσει τη νέα βαθιά κρίση στην Ελλάδα;


Οι διεθνείς προβλέψεις κάνουν λόγο για τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την Κομισιόν να αναφέρει πως πρόκειται για «κρίση ιστορικών διαστάσεων», και αποκλείουν μια γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. Το κυβερνητικό αφήγημα μιας σύντομης παρένθεσης και μιας γρήγορης επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση της καπιταλιστικής ανάπτυξης κυριολεκτικά θρυμματίστηκε απ' την πραγματικότητα. Η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε, απ' την ίδια την πραγματικότητα,

Ψευτιά και αντικομμουνισμός πάνε μαζί!

Το 2019, ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ο Αλ. Τσίπρας υπέγραψε στην ΕΕ μία κατάπτυστη αθλιότητα για τη Σοβιετική Ένωση που συνέτριψε τον φασισμό!

Φέτος τιμάει δήθεν την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Ψευτιά και αντικομμουνισμός πάνε μαζί!

Στράτος Διονυσίου


Πεθαίνει, 11/5/1990, ο λαϊκός τραγουδιστής Στράτος Διονυσίου.

Ο Στράτος Διονυσίου γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών στις 8 Νοεμβρίου 1935 από γονείς Μικρασιάτες. Ο πατέρας του Αγγελος πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, γεγονός αρκετό για να χαρακτηριστούν ως «προδότες». Το 1947, η οικογένεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε ένα δωματιάκι και μια κουζίνα.

Μέσα στη φτώχεια, όμως, το τραγούδι δεν έλειψε ποτέ: «Ο πατέρας και η μάνα μου ήταν φοβεροί στη φωνή», αφηγήθηκε αργότερα ο Στράτος, που, στα 13 του, ορφανός από πατέρα, άρχισε να δουλεύει μικροπωλητής στους δρόμους.

Μπομπ Μάρλεϊ.


«Έφυγε» στις 11 του Μάη 1981, σε ηλικία 36 ετών, ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής της ρέγγε Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο Ρόμπερτ (Μπομπ) Νέστα Μάρλεϊ, γιος του λευκού Βρετανού καπετάνιου Νόρβαλ Μάρλεϊ και της Τζαμαϊκανής Σιντέλα Μπούκερ, γεννήθηκε στις 6 του Φλεβάρη 1945 στο Νάιν Μάιλ της Τζαμάικα.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας συγκεντρώνονται στο κτήριο της Νομικής

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας συγκεντρώνονται, 11/5/1973, στο κτήριο της Νομικής ζητώντας την απελευθέρωση των φυλακισμένων συναδέλφων τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν το κτήριο, συγκρούονται με τους φοιτητές και προχωρούν σε δεκάδες συλλήψεις.

Τμήματα της ΧΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, αντεπιτίθενται και ανακαταλαμβάνουν τις κωμοπόλεις Μακρακώμη και Σπερχειάδα

Τμήματα της ΧΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, 11/5/1944, αντεπιτίθενται και ανακαταλαμβάνουν τις κωμοπόλεις Μακρακώμη και Σπερχειάδα.

Το Μάιο του 1944, επίλεκτη γερμανική μονάδα με γερμανοτσολιάδες και μαύρους(Μαροκινούς), επιχείρησε αιφνιδιαστική επίθεση στη Μακρακώμη και στη Σπερχειάδα, όπου παρέμεινε λίγες μέρες, προβαίνοντας σε

Ξεσπά μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών τρένων της Πούλμαν στο Ιλινόις


Ξεσπά μεγάλη απεργία, 11/5/1894, στο εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών τρένων της Πούλμαν στο Ιλινόις, ενάντια στις μειώσεις μισθών.

Η Αμερικανική Ένωση Σιδηροδρόμων, της οποίας ηγείτο ο σοσιαλιστής συνδικαλιστικής Ευγένιος Ντεμπς, σε αλληλεγγύη με τους απεργούς της Πούλμαν σταμάτησε κάθε βαγόνι της εταιρίας που κινούνταν στους