Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ψηφο-φόροι


Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ νοιάζονται για τους φορολογούμενους. Τόσο τους σκέφτονται που τσακώνονται μεταξύ τους ποιος τους… φροντίζει περισσότερο. Αυτοί που τσακώνονται μεταξύ τους – ενόψει κάλπης – για τους φορολογούμενους είναι:
  

Κύπρος: 15 χρόνια από την ένταξη στην ΕΕ

Αυτές τις μέρες (1η Μάη) συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, το 2004, μαζί με την Τσεχία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της λεγόμενης «πέμπτης διεύρυνσης».

Εστω κι αυτά τα μέτρα δεν είναι καλύτερα από το τίποτα;


  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα θετικά μέτρα που ανακοινώνει, λέει ότι δίνει ανάσα σε αυτούς που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση. Εστω κι αυτά τα μέτρα δεν είναι καλύτερα από το τίποτα;

«Περνάμε απέναντι».

Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, τις κάλπικες διαφορές. Εμείς κάνουμε τη διαφορά! Δυνατό

«Ναι» στο ΚΚΕ - Το πιο δυνατό «Όχι» στην ΕΕ. Για την αποδέσμευση, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συμβολή τους τον Γιώργο Κιμούλη, που δάνεισε τη φωνή του, καθώς και τους Νατάσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο, για την παραχώρηση του τραγουδιού «Βαβέλ» (Feelgood Records).

Το ΝΑΤΟ «παραστέκεται» στην Τουρκία

Την ώρα που η τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο κλιμακωνόταν, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επισκεπτόμενος την Αγκυρα με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την έναρξη του «Μεσογειακού Διαλόγου» που οργανώνει η λυκοσυμμαχία, τόνιζε ότι η Τουρκία «αποτελεί έναν σημαντικό και υψηλής αξίας ΝΑΤΟικό σύμμαχο».

Προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ναυαρίνου

Με τη συμμετοχή πλήθους νεολαίας πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, η προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Ναυαρίνου, το απόγευμα της Δευτέρας.

9 Μάη 1936 Μέρος 1ο

ΜΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Τα ιστορικά γεγονότα της 9ης Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη
Μέρος 1ο

9 Μάη 1936. Σχεδόν όλη η Θεσσαλονίκη απεργεί. Κλειστά και τα μαγαζιά, απεργούν και οι φοιτητές. Οι σιδηροδρομικοί, οι τροχιοδρομικοί επιστρατεύονται. Οι απεργοί αγνοούν ολότελα το διάταγμα της επιστράτευσης. Ολη η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στους δρόμους οργανωμένα. Διαδηλώνει. Η διαδήλωση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη...

«Οι κομμουνισταί ξέρουν να τις καταργούν»

Δραπετεύουν από τις φυλακές της Αίγινας, 7 Μάη 1934, 8 στελέχη του ΚΚΕ, οι Δ. Σακαρέλλος, Ζ. Φλωράκος, Κ. Σαρίκας, Αβ. Δερβίσογλου, Ευ. Θωμάζης, Απ. Κλειδωνάρης, Μ. Δουλγέρης και Ν. Βαβούδης.

Όλοι οι δραπέτες ήταν καταδικασμένοι από 5 - 20 χρόνια.