Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

«Πέντε ιτιές»


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» το βιβλίο «Πέντε ιτιές» της Δόμνας Κατσαμάκη.

Αγάπη. Έρωτας. Μοναξιά. Φιλία. Σχέσεις των ανθρώπων που δοκιμάζονται σε αυτήν την άσπλαχνη πόλη με τις τόσες πολλές μεταμφιέσεις.

Αναδείχθηκε η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής


Περιοδεία σε εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στην Εθνική Οδό, στη Μεταμόρφωση, πραγματοποίησε σήμερα, νωρίς το πρωί, κλιμάκιο των Κομματικών Οργανώσεων της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

Η «πράσινη ανάπτυξη» δεν άφησε πράσινο στο διάβα της


Ακόμη μια χρονιά βλέπουμε την κόλαση της φωτιάς να καίει περιουσίες και δάση, αφήνοντας πίσω εικόνες που ομοιάζουν με το κοινώς αποκαλούμενο "κρανίου τόπος".

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες των πυρκαγιών.

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους


ΚΑΛΕΣΜΑ

για  έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στους πληγέντες των πυρκαγιών. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που αυτές τις μέρες πλήττονται από τις πυρκαγιές που σαρώνουν την χώρα. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που δίνουν την μάχη με τις φλόγες κάτω από «άνισες» συνθήκες.

Ξεκίνησε η χρηματοδότηση με βάση τα αντιλαϊκά ορόσημα


ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Την ώρα που φουντώνει η ακρίβεια για τον λαό

Στην εκταμίευση κεφαλαίου ύψους 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ προς τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση «οι προχρηματοδοτήσεις αυτές αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για την εφαρμογή των κρίσιμων επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας».

11 Αυγούστου 1946: Η συγκλονιστική συγκέντρωση στον «Παναθηναϊκό»


Καλοκαίρι 1946. Η αντίδραση στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση και την ενίσχυση του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού, επιχειρεί τον εξανδραποδισμό του λαϊκού δημοκρατικού κινήματος και την εξόντωση του ΚΚΕ. Στις 17 Ιούνη 1946 η Βουλή, η οποία προέκυψε από τις ψευτοεκλογές της 31ης Μάρτη, με ψήφους 134 υπέρ, 28 κατά και 181 αποχές, ψήφισε ένα δρακόντειο νόμο, το Γ’ Ψήφισμα «Περί εκτάκτων μέτρων κατά των επιβουλευομένων τη δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότητα του κράτους». Με το φασιστικό Γ’ Ψήφισμα, το οποίο δε συγκέντρωσε ούτε το 35% των ψήφων της Βουλής, μα ούτε και το σύνολο των ψήφων των βουλευτών του Λαϊκού Κόμματος, δόθηκε νομική κάλυψη στο δολοφονικό τρομοκρατικό όργιο της αντίδρασης.

Εκ βάθρων


Πίσω από τα επικοινωνιακά τερτίπια και τη συζήτηση που δείχνει το δέντρο για να κρύψει το (καμένο) δάσος, δεν κρύβεται με τίποτα η προσπάθεια της κυβέρνησης και συνολικά των αστικών επιτελείων να φύγουν από το κάδρο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι της τραγωδίας που βιώνει ξανά ο λαός, να αξιοποιήσουν τη μεγάλη καταστροφή για να επιταχύνουν αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, που έχουν στο επίκεντρο την «πράσινη ανάπτυξη».

Εδώ και τωρα να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η απόλυση του συναδέλφου μας


Α.Π.: 304                                                                                                                            Αθήνα Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΕ  3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 27/8/2021

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Για το τώρα και για το αύριο


 Κ
αι τι δεν έχουν καταλογίσει στο ΚΚΕ... Οτι δεν έχει γραμμή συσπείρωσης δυνάμεων, ότι δε νοιάζεται για το κίνημα, αλλά για την εκλογική του ενδυνάμωση, ότι φτιάχνει εκλογικά μαγαζάκια κ.λπ. Ο λόγος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις, που με αφορμή τις πυρκαγιές επέλεξαν να διοργανώσουν χτες μια κομματική συγκέντρωση στην Αθήνα. Σίγουρα είμαστε οι τελευταίοι που θα κάνουμε κριτική στην επιλογή της αυτοτελούς πολιτικής παρέμβασης. Δεν είμαστε αυτοί που φώναζαν «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα» μαζί με διάφορους άλλους τύπους στις πλατείες το 2011. Οι ίδιοι ήταν. Είναι όμως υποκρισία όσων κατά τ' άλλα αποθεώνουν το κίνημα και το αυθόρμητό του.

Αποζημίωση στο 100% για λαϊκές οικογένειες, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους


Η πραγματική αποκατάσταση και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές δεν εξασφαλίζεται με τα αποσπασματικά κυβερνητικά μέτρα, αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων, όπως έχει αποδείξει και η εμπειρία από παρόμοιες καταστροφές.

Ο ένοχος


Τι να φταίει άραγε που για μια ακόμα φορά χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια, περιουσίες έγιναν παρανάλωμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή του λαού; Να είναι η κλιματική αλλαγή «που μας υπερβαίνει», το «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών», η «ασυνειδησία» ορισμένων και η «ατομική ευθύνη» όσων έχτιζαν μέσα στα δάση; 'Η μήπως η «γραφειοκρατία» που δεν επιτρέπει τον συντονισμό των δυνάμεων στα μέτωπα της φωτιάς;

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/08/1716

Γεννιέται ο κληρικός Ευγένιος Βούλγαρης, από τους κύριους εκπροσώπους του νεοελληνικού Διαφωτισμού.

11/08/1935

Στο «Ριζοσπάστη» δημοσιεύεται ο απολογισμός της αντεργατικής δράσης της κυβέρνησης Τσαλδάρη - Κονδύλη μέσα σε δυο χρόνια. Ανάμεσα στα άλλα δημοσιεύονται όλα τα ονόματα των απεργών που δολοφονήθηκαν υπερασπιζόμενοι το ψωμί τους. Οι δολοφονημένοι ανέρχονταν συνολικά σε 23: Ηράκλειο 7, Καλαμάτα 7, Αθήνα 3, Αίγιο 2, Πειραιάς 1, Παγγαίο 1, Αλιβέρι 1, Παγώνδα 1. 

Απολογισμός της αντεργατικής δράσης της κυβέρνησης Τσαλδάρη - Κονδύλη