Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησαν οι εργασίες - Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

20ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης ξεκίνησαν οι εργασίες της 20ής Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Στις εργασίες συμμετέχουν 91 κόμματα από 73 χώρες του κόσμου.
Η έναρξη έγινε με την προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο που παρουσίαζε στιγμές-σταθμούς από την ίδρυση του ΚΚΕ έως σήμερα,

Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια


Στην περίσταση κολλάει γάντι και μια ιστορία του Πάνου Ζάχαρη, που με πολύ εύστοχο τρόπο μας μεταφέρει στην Αθήνα της αρχαϊκής εποχής, καθιστώντας ολοφάνερες τις αναλογίες με τη σημερινή δυσανάλογα αυστηρή απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, που μοιάζει να μην έχει κάνει βήμα μπρος από τις ολιγαρχικές κοινωνίες της αρχαιότητας.

Αχέντ Ταμίμι – “Είμαστε κληρονόμοι της Κατοχής, αλλά και της Επανάστασης”

O Παλαιστίνιος αυτοπαρουσιάζεται ως μαχητής της ελευθερίας κι όχι ως θύμα» δήλωσε η νεαρή αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι στο σε εκδήλωση του «Παγκόσμιου Φόρουμ Κριτικής Σκέψης» στην Αργεντινή, που διοργανώθηκε από το Λατινοαμερικανικό Συμβούλιο Κοινωνικών Επιστημών. Μαζί με την ξαδέρφη της Τζάνα Τζιχάντ διαβεβαίωσε πως η γενιά της κληρονόμησε τους αγώνες της ελευθερίας και της αντίστασης.

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 
 Στις 9 Φεβρουαρίου αυτού του χρόνου σε συνεργασία με τη Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία επισκέφτηκα το γκέτο των εργατών γης στη Φότζια της Ιταλίας, μία από τις μεγαλύτερες αγροτικές περιοχές της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για ένα νέο πρόβλημα ούτε προσωρινό.