Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Πάσχα Ελλήνων;;

*

 Από τους Σουμέριους και τους Βαβυλώνιους, μέχρι τους Έλληνες και τους Εβραίους, όλοι γιόρταζαν τον ερχομό της Άνοιξης, το νέο ξεκίνημα της ζωής μετά τα ζόρια του Χειμώνα.

Τα όπλα στο σπίτι πρώτη αιτία θανάτου παιδιών


ΗΠΑ

Τα όπλα ξεπέρασαν τα τροχαία ως κυρίαρχη αιτία θανάτων παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ μέσα στο 2020, όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα, την οποία δημοσιεύει το BBC. Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC), περισσότεροι από 4.300 νεαροί Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που τους προκάλεσαν όπλα μέσα στο 2020.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες...

Εδώ ο Αη Γιώργης ο ορίτζιναλ!

Για κάθε φασίστα θα γεννάμε έναν Γκεόργκι Ζούκοφ..!

Η επίκληση στη «δημοκρατία» το άλλοθι για τη συνέχιση της επίθεσης στα δικαιώματα του γαλλικού λαού


 Η επίκληση στη "δημοκρατία" θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο "νερό στο μύλο" της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς. 

Τα ρωσικά ΚΚ και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία


Από αυτό το βήμα, με άρθρο στις 8 Μάρτη («Η στάση των κομμουνιστών απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας») επισημαίναμε, μεταξύ άλλων, πως «η ενδοιμπεριαλιστική διαμάχη μεταξύ των δυνάμεων του Ευρωατλαντισμου (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) και της Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία φέρνει αναπόφευκτα στο προσκήνιο σοβαρές ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες και χρόνιες αντιφάσεις που ταλανίζουν το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα».

Το επίκαιρο «Κατηγορώ» της Γαλάτειας κατά του Ν. Καζαντζάκη


 «Επιχειρεί να δικαιώσει και να νομιμοποιήσει μ’ έναν τρόπο το φασισμό»

Η Γαλάτεια Καζαντζάκη γεννημένη το 1886 στο Ηράκλειο της Κρήτης ξεχώρισε τόσο με τα διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα και θεατρικά της όσο και γιατί ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες κομμουνίστριες συγγραφείς.

«Λερναία Υδρα» εμπλοκής σε όλα τα «μήκη και πλάτη»

 
Σε «όλα τα μήκη και πλάτη» «τρέχει» η κυβέρνηση την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενώ η σύγκρουση κλιμακώνεται.

Το άσχημο χωριό άσχημα καίγεται


Αυτό το Μεγαλοβδόμαδο φέτος δεν παλεύεται. Πεταμένοι κυριολεκτικά εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον κυκεώνα του ακατανόητου, στύβουν το παράλογο μπας κι αποστάξουν μια σταγόνα ζωής, που να ξεδιψάει έστω και ελάχιστα αποτελεσματικότερα από τη ρανίδα της επιβίωσης.

Μα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ενάντια στον πόλεμο;


Το λαμπρό παράδειγμα της απεργίας που ματαίωσε τα σχέδια των ναζί για πολιτική επιστράτευση το 1943

Μα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ενάντια στον πόλεμο; Τι να κάνουμε για να εμποδίσουμε την εμπλοκή της χώρας; Υπάρχουν συμφωνίες, η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Τι μπορεί να κάνει ο λαός απέναντι στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα;

Οι τελευταίες εξελίξεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου


61η ημέρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σήμερα και οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής:

Οι εργαζόμενοι μέσα από την συλλογική πάλη μπορούν αντιμετωπίσουν τα προβλήματα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο μας, μετά από καταγγελίες των εργαζομένων προχώρησε σε  κινητοποίηση, στις 20/04, στο κατάστημα Brunchsin. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την  επιστροφή τους στο κατάστημα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την άμεση διευθέτηση όλων τον υπόλοιπων ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/04/1744

Πεθαίνει ο Σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιους, εφευρέτης της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας.