Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Επικίνδυνα σχέδια για εμπλοκή τους και σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας

Την εμπλοκή του Στρατεύματος σε αντικείμενα και της λεγόμενης εσωτερικής ασφάλειας, σε στοίχιση με τα κάθε λογής σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, με μια σειρά γνωστά προσχήματα, ανέπτυξε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απευθύνοντας την Τετάρτη ομιλία με θέμα  

«Εξωστρέφεια στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων» σε ημερίδα που διοργάνωσε η

Κυριακή αργία


Με εργαλείο τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και μπαίνουν πια στη φάση της «ωρίμανσης», η κυριακάτικη αργία δέχεται μέσα σε διάστημα λίγων ημερών αλλεπάλληλα και εντεινόμενα χτυπήματα.

Απαράδεκτες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον πραξικοπηματία - αχυράνθρωπο των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της συνάντησής του στο Νταβός με τον πραξικοπηματία-αχυράνθρωπο των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, αποδεικνύουν το βάθος των δεσμεύσεων και της εμπλοκής της κυβέρνησης στα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, τόσο στην περιοχή μας όσο και διεθνώς.

Φαντάσματα του Άουσβιτς και ελεύθερη αγορά


Από τη γοτθική επιγραφή του “κομμωτηρίου” του Άουσβιτς στις θρησκευτικές προσφορές των Ινδών πιστών και από εκεί στις παγκόσμιες μητροπόλεις της μόδας και τις εταιρείες εμπορίας “extension”. Πώς συνδέονται όλα αυτά; Ακολουθούν οι απαντήσεις…

Εβδομήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, από τη μυστική συνάντηση των 15 αξιωματούχων του

"Δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη"


Επιστολή που αναρτήθηκε στο προφίλ του Θάνου Μικρούτσικου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και υπογράφεται από τη σύζυγο του συνθέτη Μαρία Παπαγιάννη και τα τέσσερα παιδιά του.

Αξιότιμη Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού
κυρία Λίνα Μενδώνη
Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία του δημοσίου για κηδεία του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου δημοσία δαπάνη.

Το πιο αποκρουστικό πρόσωπο αυτού του συστήματος είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή

Με την αγόρευση του Μάνου Μαλαγάρη, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

«Η Χρυσή Αυγή δεν συγκροτήθηκε με τρόπο ευκαιριακό αλλά αποδείχτηκε ότι είχε διαρκή δράση.

Ο «λαγός» έδειξε το δρόμο για τους εργοδότες


...............................................................................................................................................................
 Οι εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά μας

Μετά την προκλητική απόφαση της διοίκησης των Jumbo, για δουλειά σε Κατερίνη και Πρέβεζα (μέχρι τώρα...) όλες τις Κυριακές, ήρθαν οι δηλώσεις του επιχειρηματία, για να δείξουν που στοχεύει αυτή η απόφαση. Με κυνικότητα, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Α. Βακάκης, ουσιαστικά είπε αυτό που όλοι ξέρουμε, πως μπροστά στην "τόνωση" της ανταγωνιστικότητας, δεν υπάρχει κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζόμενων που θα αφήσουν όρθιο οι εργοδότες. Για την ανάπτυξή τους, που σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους λίγους, τα παράσιτα που τσεπώνουν τη δουλειά μας, δεν υπάρχει λόγος για ξεκούραση, για ασφάλιση, για αξιοπρεπή μισθό. Πάνω από όλα είναι η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, και αυτό σημαίνει δουλειά με εξαντλητικούς ρυθμούς, κάθε μέρα, όλη μέρα.

Σπύρος Ευαγγελάτος


Στις 24 Ιανουαρίου 2017, σε ηλικία 77 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες.

«Ενας ακόμη μεγάλος του θεάτρου που σημάδεψε με την παρουσία του και το έργο του τη θεατρική τέχνη και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, ο σκηνοθέτης, καθηγητής και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος δεν είναι πια ανάμεσά μας.
Από σήμερα πέρασε στην αθανασία, έχοντας προσφέρει ένα σπουδαίο έργο ερευνητικό, μεταφραστικό και κυρίως σκηνοθετικό.

Τεράστια «μπίζνα» και μοχλός υλοποίησης των αντιλαϊκών στόχων της «απελευθέρωσης»


ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

«Ευελιξία» στις χρεώσεις ρεύματος, περιορισμό των απωλειών εσόδων για τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ενιαίας αγοράς Ενέργειας και σύζευξης της εγχώριας αγοράς με εκείνες των γειτονικών βαλκανικών χωρών μελών της ΕΕ, αλλά και μέγιστη αξιοποίηση της παραγωγής μέσω ΑΠΕ, είναι μερικές από τις βασικές στοχεύεις που επιδιώκονται μέσω της «ψηφιοποίησης» του δικτύου ηλεκτρισμού που

Για ποιους δεν ισχύει το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη»


Στην Ελλάδα ως γνωστόν εδώ και πολλούς μήνες υπάρχει το δόγμα «νόμος και τάξη».

 Ένα δόγμα με έμφαση στις καταλήψεις κτιρίων, στις διαδηλώσεις φοιτητών όταν αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, στην πλατεία Εξαρχείων, στην ΑΣΟΕΕ, σε φοιτήτριες που υποβάλλονται σε σωματική έρευνα καταμεσής της οδού Πατησίων.  Φαίνεται όμως ότι αυτό το – αυστηρό κατά τα άλλα – δόγμα δεν αφορά τις τράπεζες, τις εταιρείες

Φίλε καπνιστή, δεν είναι πράξη αντίστασης να φυσάς τον καπνό μες στα μούτρα μου


Μήπως η κυβέρνηση κόπτεται για τη δική μας υγεία; Ούτε κατά προσέγγιση. Αν ήταν έτσι, θα φρόντιζε και για το κομμάτι της πρόληψης, χτυπώντας τη ρίζα του προβλήματος. Εφόσον δεν το κάνει αυτό, οποιαδήποτε κίνηση είναι υποκριτική ή στην καλύτερη περίπτωση τρύπα στο νερό και επιδερμική.

Ένα βασικό κίνητρο των αρχών είναι ασφαλώς το εισπρακτικό.

Κοινό ψήφισμα για το συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ το Σάββατο στην Ομόνοια

Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για συλλογική σύμβαση εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Θεόδωρος Αγγελόπουλος


Πεθαίνει, 24/1/2012, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Μέγας ποιητής της κινηματογραφικής γλώσσας και σκέψης, ο άνθρωπος που αντιλαμβανόταν τα όρια ανάμεσα στον έρωτα, στις ανθρώπινες σχέσεις, στην επικοινωνία, ως έννοια του ορίου, του τέλους ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, ο διεθνούς φήμης Ελληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος χρησιμοποίησε τον ελλειπτικό λόγο σαν αισθητική

Εκτελείται, ο κατοχικός υπουργός Εργασίας Νικόλαος Καλύβας



Ο κατοχικός υπουργός Εργασίας Νικόλαος Καλύβας εκτελείται, 24/1/1944, στην Αθήνα από την Οργάνωση Προστασίας Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ).

Ο Καλύβας, πρώην μέλος ενός αριστερού κόμματος, αποστάτησε κατά την διάρκεια της μεταξικής περιόδου και έγινε ένας από τους ηγέτες των κυβερνητικών εργατικών οργανώσεων που αντικατάστησαν τα εκτός νόμου συνδικάτα.