Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Αλλο ένα «ηχηρό χαστούκι» στα ευρωατλαντικά παραμύθια

 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ

  • Συστάσεις να αποφεύγονται... οι μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις προβλέπει η αναφορά στο κείμενο για τα F-16 που παζαρεύει η Τουρκία
  • «Θετική εξέλιξη», λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι

Αναμένονται νέες συλλήψεις ακροδεξιών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»


 Περισσότερες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη δράση της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) αναμένουν το προσεχές διάστημα οι γερμανικές αρχές ασφάλειας και επισημαίνουν ότι οι χθεσινές συλλήψεις 25 ατόμων «δεν είναι το τέλος του δρόμου».

Ούτε μία ούτε δύο


Ούτε μία ούτε δύο αλλά πέντε ολόκληρες τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή τις δύο τελευταίες βδομάδες απέρριψαν ασυζητητί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όλες περιείχαν μέτρα ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα, τους πλειστηριασμούς, το ρημαγμένο εισόδημα. Η κυβέρνηση όμως και τα άλλα αστικά κόμματα, ζυγισμένα - στοιχισμένα, είπαν «όχι».

Η ένταση της καταστολής ο πυρήνας των υποκλοπών και της αστυνομικής βίας


 Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου άσχετο, με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και με τον σοκαριστικό εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου, επειδή προέβη στο “στυγερό έγκλημα” να μην πληρώσει 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο!

Οράτιος


 Στις 8 Δεκεμβρίου 65 π.Χ. γεννιέται ο Οράτιος. Μεγάλος Λατίνος ποιητής, ο μεγαλύτερος λυρικός της εποχής του Αυγούστου, αλλά και εξαίρετος χειριστής του δακτυλικού εξάμετρου. Ταπεινής καταγωγής (εγγονός δούλων) γεννήθηκε στην Απουλία της μεσημβρινής Ιταλίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

08/12/65 πχ

Γεννήθηκε ο ρωμαίος λυρικός ποιητής, Κουίντος Οράτιος Φλάκος, γνωστότερος ως Οράτιος (Ωδές)


 08/12/1859

Πεθαίνει ο Βρετανός συγγραφέας Τόμας ντε Κουίνσι.