Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Υπό τη βαριά σκιά της πανδημίας υποδέχτηκε ο πλανήτης το 2021

Χωρίς κόσμο η Τάιμ Σκουέαρ στην Νέα Υόρκη

«Βουβά» υπό τη βαριά σκιά της πανδημίας και με ανησυχία υποδέχτηκε ο πλανήτης το 2021.

Στη Νέα Υόρκη η συνοικία του Μανχάταν ήταν αποκλεισμένη και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση ως την έλευση του νέου έτους στις τηλεοράσεις τους. Η διάσημη τραγουδίστρια Γκλόρια Γκέινορ τραγούδησε το γνωστό τραγούδι της «I will survive».

Ομιλίες του Λένιν

                                                               Ομιλία του Λένιν το 1917

Ξεδιαντροπο-εμβόλιο γιοκ…


Από το Facedook του Νίκου Μπογιόπουλου:

Προφανώς, για τους υψηλά ιστάμενους ξεφτίληδες, τους χαμηλοξεφτίληδες και τους πορφυρογέννητους λιμοκοντόρους υποξεφτίληδες της κομματικής μηχανής του κράτους – λάφυρο,

αυτούς που μπήκαν στη λίστα του σέλφι-εμβολιασμού στο “Σωτηρία”, δεν φταίει κανείς.

Χρόνια πολλά από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»


 Με μια καλαίσθητη κάρτα οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» εύχονται χρόνια πολλά για μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγώνες, γνώση. 

Το βιβλίο είναι σύντροφος παντός καιρού, κι όχι απλά μια καλή λύση για τις γιορτές.

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε χώρες της Ευρώπης


 Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ξεπερνούν τα 82,4 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 παγκοσμίως, ενώ σχεδόν 1,8 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε αυτές τις συνθήκες, που αντικατοπτρίζουν τις τραγικές ελλείψεις στα συστήματα Υγείας, χτες η Μεγάλη Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της «AstraZeneca», επιταχύνοντας την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε στις αρχές Δεκέμβρη με το εμβόλιο των «Pfizer» - «BioNTech».

170 χρόνια πριν ο πρώτος ελληνικός... «Ριζοσπάστης» γ΄


Μέρος Γ'

Δημοσιεύουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος του κειμένου που έχουν συντάξει οι Αγγελική Κορφιάτη, Αφροδίτη Κορφιάτη και Χρήστος Κορφιάτης

Ισχυρίζεται με θράσος πως έκανε «ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό» για την ενίσχυση του ΕΣΥ!


Την απάτη πως η κυβέρνηση έχει κάνει «ό,τι έχει υπάρξει ανθρωπίνως δυνατό όλους αυτούς τους μήνες για την ενίσχυση του ΕΣΥ» επανέλαβε για μια ακόμα φορά, χτες, στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας γκρέμισε και γκρεμίζει καθημερινά το παραμύθι περί δήθεν «ενισχυμένου και θωρακισμένου ΕΣΥ».

Το 2020 σε φωτογραφίες


Το 2020 «φεύγει», οι φωτογραφίες του «μένουν»...

Ευχές από συντρόφους



 

Με 15 μαθητές ανά τάξη να ανοίξουν τα σχολεία


Με 15 μαθητές ανά τάξη, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και με προσωπικό καθαριότητας να ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε στην ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου, 1 - 3 Γενάρη 2021, που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή, λόγω της  αργίας της Πρωτοχρονιάς:

  • Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά: Με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να «ανασάνουμε» πραγματικά - Η αισιοδοξία βρίσκεται στη δύναμη του λαού 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/01/1801

Τίθενται σε ισχύ οι «Νόμοι της Ένωσης» από τους οποίους προκύπτει το Ηνωμένο Βασίλειο της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

01/01/1820

Ξεσπά αστικοδημοκρατική επανάσταση στην Ισπανία. Έπειτα από έκκληση του Ισπανού μονάρχη το 1823 η Ιερά Συμμαχία εξουσιοδοτεί τη Γαλλία να επέμβει στον ισπανικό εμφύλιο. Η επανάσταση καταπνίγεται και η μοναρχία αποκαθίσταται.

Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες!

 

 «Μη χάνεις το θάρρος σου εμείς πάντα το ξέραμε πως δε χωράει μέσα στους τέσσερις τοίχους το μεγάλο μας όνειρο»

Υποδεχόμαστε το 2021 με τον δικό μας σχεδιασμό, για την οργάνωση της αντεπίθεσης. Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που γίνονται όλο και πιο «μόνιμες», δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ανασύνταξη του κινήματος, για την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας, για να δυναμώσει η αναμέτρηση με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, το κράτος και τα κόμματά της.

Για να διευρυνθεί η συστράτευση εργαζομένων, ανθρώπων του μόχθου με το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που τους προηγούμενους μήνες έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί των μεγάλων ανατρεπτικών αγώνων που έχει ανάγκη ο λαός μας. Ετσι και μόνο έτσι μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση, και όχι με εμπιστοσύνη σε απατηλές υποσχέσεις ή με σπατάλη ελπίδων σε κυβερνητικές εναλλαγές, που τροφοδοτούν τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Μόνο με ψηλά το κεφάλι θα ανασάνουμε πραγματικά!

*Τα κάλαντα, είναι έργο του Γιώργου Σικελιώτη