Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου


Ξημέρωνε 24 Αυγούστου 1572, γιορτή του Αγίου Βαρθολομαίου, όταν ξεκίνησαν στο Παρίσι μαζικές σφαγές Γάλλων Διαμαρτυρόμενων (Καλβινιστές).

Άκου καπιταλιστάκο


Ένα κείμενο του 2019 που θυμηθήκαμε με αφορμή την "Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού και του Σταλινισμού"

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στον "Καπιταλιστικό Παράδεισο"

Εδώ είναι ο τόπος μας, εδώ θα μείνουμε! Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα!

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι από τα καμένα χωριά της Εύβοιας και των γύρω περιοχών διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μείνουμε στον τόπο μας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της ζωής μας!

Πορεύτηκε με ανιδιοτέλεια σε όλη την κομματική του ζωή


Με μεγάλη θλίψη η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Αντώνη Σκυλλάκο, για πολλά χρόνια μέλος της ΚΕ, όπως επίσης και για χρόνια βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, που «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή, ύστερα από έμφραγμα και μετά από πολύχρονη μάχη με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Η κυβέρνηση παίζει βρώμικο παιχνίδι, μετατρέποντας το εμβόλιο από ανάγκη και δικαίωμα σε μέσο εκβιασμών και διαίρεσης των εργαζομένων


Η κυβέρνηση επιμένει να μετακυλίει τις τεράστιες ευθύνες της στο λαό, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του, μετατρέποντας το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου


Σαν σήμερα 24 Αυγούστου 1456 είχαμε …γεννητούρια – Εμφανίστηκε ο «δαίμων του τυπογραφείου»

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου του 1456 ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου από τον Γουτεμβέργιο και συνάμα γεννήθηκε ο γνωστός δαίμων του τυπογραφείου που τα πρώτα χρόνια της τυπογραφίας είχε μια προτίμηση στα εκκλησιαστικά κείμενα.

Θάνατο στους τρεις πρωτοδικτάτορες


24/8/1975

Το Πενταμελές Εφετείο μετά 24ήμερη διαδικασία αποφάσισε: ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ Παπαδόπουλο, Παττακό, Μακαρέζο

Με προσποιητά χαμόγελα και επίπλαστη αδιαφορία άκουσαν τη θανατική τους ποινή οι τρεις πρωταίτιοι του πραξικοπήματος της 21 Απριλίου 1967, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Μακαρέζος και Στ. Παττακός. Ο Πενταμελές Εφετείο που συνεδρίασε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού επί 24 μέρες, επέβαλε σε οκτώ κατηγορούμενους ποινές ισόβιας κάθειρξης, σε έξη κατηγορούμενους ποινές κάθειρξης και δύο αθώωσε.

Η μάχη τώρα ξεκινάει!


Εννιά μέρες μάχη να σώσουν ό,τι ήταν δυνατόν να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα. Ζωές, σπίτια, περιουσίες, ένα έστω δέντρο. Ο λαός της βόρειας Εύβοιας αναμετρήθηκε με την καταστροφή μόνος του, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, με τον κρατικό μηχανισμό να αποκαλύπτει όλη του τη γύμνια και την επιλεκτική «ανικανότητα», όταν πρόκειται για τις δικές του ανάγκες. Ο αγώνας για να ζήσουν στον τόπο τους τώρα ξεκινάει!

Κλιμάκωση διεργασιών και επικίνδυνων σχεδιασμών, ενώ μεγαλώνει η εξαθλίωση του λαού


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη του G7 σήμερα, με «ανθρωπιστική βοήθεια» και κυρώσεις στο τραπέζι

Κλιμακώνονται οι διεργασίες και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί για την «επόμενη μέρα» στο Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή, με αλλεπάλληλες επαφές και διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τους Ταλιμπάν και με εντεινόμενες παρεμβάσεις από όλα τα εμπλεκόμενα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.

Για τον αποκλεισμό Επαγγελματιών Οπλιτών από σχολεία ξένων γλωσσών

Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Για τον  αποκλεισμό Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) από τα σχολεία LOW LEVEL HUMINT και Ξένων Γλωσσών

Ο αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν θα περάσει


Η ΕΕ, με αφορμή την 23 Αυγούστου, μέρα υπογραφής του Συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μόλοτοφ, το 1939, την οποία ημέρα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες την έχει ορίσει ως "Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων", εξισώνοντας χυδαία τον κομμουνισμό με τον βάρβαρο εγκληματικό ναζισμό, επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία του Β' Π.Π και να συκοφαντήσει την ΕΣΣΔ που κατατρόπωσε το ναζισμό.

Να παρθεί πίσω η κατάπτυστη απόφαση για κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους»


Η κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους», που κοινοποιείται αυτό το διάστημα, με επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού σ’ όλους τους δήμους, καταγγέλλεται ως απαράδεκτη από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους φορείς τους και τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

24/08/1456

Ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου από τον Γουτεμβέργιο

24/08/1572 

70.000 Γάλλοι προτεστάντες σφάζονται και μένει γνωστή ως Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Την εντολή έδωσε ο βασιλιάς Κάρολος Θ’, ο οποίος βρισκόταν υπό την ισχυρή επιρροή της μητέρας του, Αικατερίνης των Μεδίκων.