Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Τα «ευχαριστήρια» Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό!


«Αναγνωρίζω ότι κάνατε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γίνει το Ελληνικό. Δεν έχω λόγο να το αποκρύψω. Σας ευχαριστώ γι΄αυτό, διότι υπό μια έννοια, αυτό που θα κάνουμε εμείς, έρχεται σε συνέχεια με αυτό που θα κάνετε εσείς». Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ευχαριστεί δημόσια την κυβέρνηση Τσίπρα για το Ελληνικό!

Φορολογική πολιτική για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου


Στην τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις αποτυπώθηκε ξεκάθαρα το φορολογικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, το οποίο χωρίς να χάνει χρόνο ετοιμάζεται να καταθέσει και να ψηφίσει με σχετικό νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες.

Ένας συμβιβασμός υπό το φόβο του λαού


Τα ξημερώματα της 24ης Ιούλη του 1974, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της καταρρέουσας χούντας και του αστικού πολιτικού κόσμου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός. Ετσι ανοίγει το κεφάλαιο: «Μεταπολίτευση ».
Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι η πολιτική αλλαγή, που συντελέστηκε εκείνη τη μέρα, ήταν το προϊόν ενός συμβιβασμού.

Ολη η χώρα βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ...


Την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα επισκέφτηκε χτες ο διοικητής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη
 
Την «εμβάθυνση» της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας, με βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, κυρίως με παραχώρηση νέων βάσεων και άλλων υποδομών για μόνιμη χρήση από τους Αμερικανούς, που μετατρέπουν όλη τη χώρα σε στόχο των

Στόχος του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» δεν είναι η πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά των αγώνων του λαού


Η υπόθεση του Πανεπιστημιακού Ασύλου αντικατοπτρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να εμβαθύνει στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», με στόχο να σιγήσει κάθε φωνή που απαιτεί και διεκδικεί με βάση τις ανάγκες της, υπογράμμισε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΑ.

Σημείωσε ότι η παραβατικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί και χωρίς την κατάργηση του Ασύλου και τόνισε πώς έξω από τα πανεπιστήμια, στις γνωστές πιάτσες και στις περιοχές που μαστίζονται χρόνια από την εγκληματικότητα, δεν υπάρχει άσυλο.

Εμπρακτη συμβολή στην πυροπροστασία του Πάρκου Τρίτση


ΟΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πρωτοβουλία ενταγμένη στην πολύμορφη διεκδίκηση για επαρκή κρατική χρηματοδότηση, κόντρα στην απαξίωση ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία παίρνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, μέλη και φίλοι της

Κοινό έδαφος...


Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις έκανε σαφές ότι παρά τις διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες, το κύριο περιεχόμενο της πολιτικής τους είναι η στήριξη των στόχων της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο πεντάχρονος απολογισμός του Ιδιωνύμου


Δημοσιεύεται ο πεντάχρονος απολογισμός του Ιδιωνύμου, 24/7/1934: Επί κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου δολοφονήθηκαν 27 εργάτες και αγρότες, συνελήφθησαν 13.050, από τους οποίους οι 2.400 καταδικάστηκαν συνολικά σε 2.054 χρόνια φυλακής και 884 χρόνια εξορίας. Στον πειθαρχικό ουλαμό Καλπακίου στάλθηκαν 120 κομμουνιστές φαντάροι. 

Νίκος Πλουμπίδης


«Τιμή μου εγώ, πάνω απ' όλα, έχω την τιμή του Κόμματος»
 
Ο Νίκος Πλουμπίδης πιάστηκε στις 25 Νοέμβρη του 1952 κι έμεινε στη φυλακή ως την έναρξη της δίκης στις 24 Ιούλη 1953, ημέρα Παρασκευή. Μαζί του δίκαζαν ερήμην και τους Ν. Ζαχαριάδη, Γ. Ιωαννίδη, Β. Μπαρτζιώτα, Μ. Πορφυρογένη, Π. Ρούσο, Λ. Στρίγγο, Μ. Βλαντά, Γ. Βοντίτσιο - Γούσια κ.ά.