Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Γυναίκες ελεύθεροι σκοπευτές


Οι κυνηγοί των Ναζί, οι γυναίκες ελεύθεροι σκοπευτές του Κόκκινου Στρατού που έδρασαν στα μετόπισθεν των Ναζί.
Φθινόπωρο 1943. Από αριστερά προς τα δεξιά:

Με την ίδια «συνταγή» που μας έφερε ως εδώ η διαχείριση της πανδημίας


Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Υγείας, τα οποία συνιστούν παραδοχή πως η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε, αλλά κυρίως ανακυκλώνουν αυτήν ακριβώς την επικίνδυνη πολιτική που μας έφερε ως εδώ. 

Οταν οι ... μετρ της διαστρέβλωσης κηρύσσουν πόλεμο στα «fake news»


Με πρόσχημα την «προστασία από ψευδείς ειδήσεις»
 για την πανδημία, η προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα ανοίγει τον δρόμο για να ενταθούν τα φαινόμενα λογοκρισίας στον Τύπο. Η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή (...)».

Παράξενος συντονισμός...


 Χτες ήταν μία σπουδαία μέρα για τους λιμενεργάτες στο ΣΕΜΠΟ της COSCO, αλλά και για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Ο πολυήμερος αγώνας των λιμενεργατών με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, επέβαλε την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων που είχαν οι λιμενεργάτες για την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή τους. Πρόκειται για δικαίωση της επιλογής τους να ακολουθήσουν τον δρόμο της οργανωμένης πάλης, να μη λουφάξουν, να μην περιμένουν «σωτήρες» και να κάνουν πράξη αυτό που έλεγαν, πως «δεν θέλουμε να έχουμε άλλο νεκρό συνάδελφό μας». 

Μεγάλο συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές


Εκκωφαντικό μήνυμα οργής και διεκδίκησης σε όλο το κέντρο της Αθήνας από τους χιλιάδες πληγέντες που διαδηλώνουν απαιτώντας το αυτονόητο, μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους, τα χωράφια και τα χωριά τους, πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας. 

Η Ιταλία προσχωρεί στο «Αντικομιντέρν σύμφωνο»


 Στις 6 του Νοέμβρη του 1937, η Ιταλία γίνεται το τρίτο μέρος του «Αντικομιντέρν συμφώνου». Το σύμφωνο αυτό είχε υπογραφεί στις 25 του Νοέμβρη του 1936 στο Βερολίνο από τη Γερμανία και την Ιαπωνία, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της Κομιντέρν (Γ΄ Κομμουνιστικής Διεθνούς). Με το σύμφωνο σχηματίστηκε συνασπισμός των δύο αυτών κρατών με στόχο την παγκόσμια ηγεμονία. Αποτελούνταν από τρία άρθρα και ένα συμπληρωματικό πρωτόκολλο.

Η υπόθεση είναι στα χέρια των συνδικάτων, της οργανωμένης εργατικής τάξης!


Σ
ε εξέλιξη είναι από την περασμένη Πέμπτη τα πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, που ξεκίνησαν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και άλλες πόλεις και συνεχίζονται τις επόμενες μέρες, με προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης.

Πράσσειν, πράσινα άλογα


Τα πράσινα άλογα σπιρουνιασμένα απ' τη μανιώδη αρπαχτή κερδοφορία ορμάνε καταπάνω μας! Η αγέλη των δήθεν υπερασπιστών του περιβάλλοντος πράττει κυριολεκτικά άλογα εναντίον μας, βαφτίζοντας την καπιταλιστική περιβαλλοντική πολιτική σε εξαθλίωση μαζών για έναν ευρύτερο σκοπό, τη σωτηρία του πλανήτη, που προβάλλεται και είναι ιδιόκτητος παράδεισος για λίγους και κοινή κόλαση για τους πολλούς.

Με 24ωρη απεργία απάντησαν στις σχεδιαζόμενες απολύσεις

 
Σε 24ωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στο Στρατώνι προχώρησαν την Παρασκευή οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» που παλεύουν ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις με το κλείσιμο του μεταλλείου στις Μαύρες Πέτρες και στην απόφαση της εταιρίας να τους κόψει το διμηνιαίο μπόνους παραγωγής που λαμβάνουν εδώ και μια δεκαετία και αποτελεί σημαντικό ποσό στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Για την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη συγκέντρωση των πυροσβεστών


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που με εντολή της κυβέρνησης χτύπησαν τη συγκέντρωση των πυροσβεστών. Οι πυροσβέστες διεκδικούσαν το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίησή τους.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6-7 Νοέμβρη:

Πλατιά εξόρμηση του KKE

Αγωνιστική συμπόρευση για την Yγεία

Αμεσα μέτρα προστασίας του λαού!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 06/11/1835

Γεννιέται ο Ιταλός ιατρός Τσέζαρε Λομπρόζο, ένας από τους θεμελιωτές της εγκληματολογίας.

06/11/1860

Ο Αβραάμ Λίνκολν εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ.