Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Στην πολιτεία του Πλάτωνα θάψαμε έναν Ιάπωνα


Ο Ζαραλίκος βαριέται βλέποντας πως δεν έχει αλλάξει τίποτα με τους κοψοχέρηδες, από τη δεκαετία του ’80, και καταπολεμά την ανία του με την Πολιτεία του Κωτσομπακογιάννη, που είναι με διαφορά ο καλύτερος δήμαρχος για να καταστρέψει μια άθλια πόλη.

Χορηγίες


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χορηγός του Μητσοτάκη», λέει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Τσίπρα για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού».

«Το ΜέΡΑ25 είναι χορηγός του Μητσοτάκη», ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του. Και ταυτόχρονα επιστρέφει την κατηγορία στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «θα επαναφέρει τη ΝΔ του Μητσοτάκη» αν δεν συνεργαστούν σε μια «προοδευτική» κυβέρνηση.

Όσο νυχτώνει και η “πρόοδος” βαλτώνει, επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει και η Μελόνι


Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες για λίγες έστω «ανάσες» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ εμπιστεύονται το ΚΚΕ. Ακόμα περισσότεροι είναι όσοι πήραν δύναμη και γέμισαν με αισιοδοξία όλα αυτά τα χρόνια που το ΚΚΕ πολεμούσε με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της χάριζε τη μια ήττα μετά την άλλη, τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν στον θώκο του Υπουργείου Αντιπολίτευσης.

Καλούν σε υπερψήφιση υποψηφίων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ!


Καταγγελία

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων»

 O εν λόγω Σύνδεσμος (EUROPALSO) «είναι που μέσα από σωματεία-σφραγίδες υπέγραφαν εκτρωματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας με έως και 70% μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, καταργώντας επιδόματα και αργίες.

Οι επαγγελματίες δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη


 Οι δηλώσεις του "ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου", που η νομοθεσία του αποτέλεσε το "κερασάκι στην τούρτα" διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων, αποτελούν πρόκληση για κάθε σημερινό και αυριανό συνταξιούχο. Πρόκληση αποτελεί και η στάση της ΝΔ, που εφαρμόζει τις βασικές διατάξεις του ν. Κατρούγκαλου τις οποίες υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη αυτού που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Η «απορία» του Κυριάκου…


Θέλει, λέει, να βγει για μια μπύρα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου, συζητώντας μαζί του, να καταλάβει «τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής». Αυτό είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλε πρωινατζού τηλεπερσόνα, στο πλαίσιο των απανωτών προεκλογικών εμφανίσεών του στην τηλεόραση. Και, φορώντας εκείνο το συνηθισμένο πονηρούτσικο –  χαζοχαρούμενο χαμόγελο, συνέχισε λέγοντας: «Για εμένα είναι δύσκολο να καταλάβω πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι μια ιδεολογία η οποία χρεοκόπησε αποδεδειγμένα, η ίδια η ιστορία τη χρεοκόπησε».

Οι «αξίες» τους και οι αξίες μας


Είπαμε, μια «γειτονιά» η Φθιώτιδα

που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους...

Πώς να ξεφύγουν αυτοί που έμπλεξαν χωρίς ντροπή έναν 99χρονο στα ΣΥΡΙΖΑίικα προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος του ΚΚΕ;

Η σωστή απάντηση


Το σκηνικό στο τηλεοπτικό πάνελ θύμιζε ...οικογενειακή σύναξη παραμονές των εκλογών: Βορίδης από τη ΝΔ, Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τσαγκαράκης από το ΠΑΣΟΚ! Θέμα της συζήτησης; Οι προτάσεις των τριών κομμάτων για την ακρίβεια, όπως περιγράφονται στα προγράμματά τους. Αυτά για τα οποία τσακώνονται 30 μέρες τώρα, για το ποιος έχει το πιο «ρεαλιστικό» και το πιο «κοστολογημένο».

Οταν οι θύτες επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος...


 Υποσχέσεις γραμμένες στο «χιόνι» μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους που τόσο η δική του κυβέρνηση όσο και η σημερινή τσάκισαν. Και τώρα, επιστρέφοντας στον «τόπο του εγκλήματος» κάνει σημαία μεταξύ άλλων την «επαναφορά της 13ης σύνταξης», την οποία, όπως ισχυρίζεται, νομοθέτησε το 2019, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ που ακολούθησε δεν την εφάρμοσε.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη


Απόλυτη επιβεβαίωση της κοροϊδίας
 και της προσπάθειας εξαπάτησης του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον πρώην επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Μία συνέντευξη που έγινε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, θυμίζοντας εκείνο του 2015, που τα δύο κόμματα μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ ψήφισαν το 3ο και χειρότερο μνημόνιο, οι αντιλαϊκοί νόμοι του οποίου τσακίζουν ακόμα και σήμερα - και θα τσακίζουν για πολλά χρόνια ακόμα - τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Με καρδιά, με μυαλό για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό


Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Παύλος Ορκόπουλος, η Σεμίνα Διγενή, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Διονύσης Τσακνής μας λένε τι θα σημαίνει ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μετά τις εκλογές στις 21 Μαΐου και γιατί κάποιος που ακόμη το σκέφτεται πρέπει να κάνει τώρα το βήμα να ψηφίσει ΚΚΕ.

Παράξενες συμπτώσεις


Με παρεμβάσεις τους, ο Κασιδιάρης και άλλα πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής «συστήνουν» τι να ψηφίσουν οι οπαδοί τους στις εκλογές με στόχο «να καταδικαστεί το καθεστώς Μητσοτάκη».

Έχουν προηγηθεί αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για γραμμή από χρυσαυγίτες να ψηφιστούν συγκεκριμένα κόμματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 18/05/1799

Πεθαίνει ο Γάλλος κωμωδιογράφος Πιερ Ογκιστέν Καρόν Ντε Μπομαρσέ, δημιουργός –μεταξύ άλλων- των έργων «Κουρέας της Σεβίλλης», «Οι Γάμοι του Φίγκαρο», κ.α.