Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» και η Επανάσταση του 1821


Από την έκρηξη της Επανάστασης (1821) μέχρι τη Συνθήκη του Λονδίνου (1830), που αναγνώρισε ανεξάρτητο ελληνικό κράτος, μεσολάβησαν 9 χρόνια. Στην περίοδο αυτή καταγράφονται σημαντικές μεταβολές στη στάση των ισχυρών κρατών της εποχής.

Στο ίδιο έργο θεατές


Η κυβέρνηση κατά το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020 με τους 4.000 νεκρούς στη Βόρεια Ελλάδα (δηλαδή στο ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας) λόγω των τραγικών ελλείψεων του ΕΣΥ ιδιαίτερα σε πραγματικές κλίνες ΜΕΘ, είχε κατηγορήσει ευθέως τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι αυτοί είχαν την ευθύνη της απόφασης για τη νοσηλεία ή μη των ασθενών στην Εντατική και όχι η ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ.

Επιβεβλημένη η διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες στους επαγγελματίες


Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάτω από το βάρος της κατακραυγής των μικρών εμπόρων και άλλων επαγγελματιών, έσπευσε να ανακοινώσει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος ειδικού σκοπού για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω κρατικής εντολής. Το επίδομα αυτό πρέπει να χορηγηθεί εδώ και τώρα και όχι το Μάιο, όπως ανακοινώθηκε, σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβάνοντας κι εκείνα τα μαγαζιά της εστίασης που μένουν εκτός από τα άλλα προγράμματα.

«Δεν είναι ανίκανη, γι' αυτό είναι επικίνδυνη»

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

 

    Μέσα στη νύχτα πληροφορηθήκαν οι εργαζόμενοι της πόλης μας πως τελικά… δεν ανοίγουν τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου. Η συγκεκριμένη… γυριστή της κυβέρνησης αποτελεί άλλη μια απόδειξη του τί σημαίνει να παίρνεις μέτρα μπροστά στην πανδημία με γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την προστασία του λαού. Τα άνοιξε-κλείσε γίνονται επειδή:

5 Απρίλη 1944. Οι πρώτες κρεμάλες στην Αθήνα


Η μάχη για τους πέντε κρεμασμένους στα Ιλίσια

Οι πρώτες κρεμάλες στήνονται στην Αθήνα.
Οι Ανατολικές Συνοικίες, Καισαριανή – Κουπόνια – Ζωγράφου,
δίνουν την πρώτη μάχη του ΕΛΑΣ.

Ο δίκαιος αγώνας των μεταλλωρύχων δείχνει ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την ανάπτυξη για τα κέρδη

 


Με τη νέα σύμβαση του ελληνικού κράτους με την «Ελληνικός Χρυσός» θα έχουμε «δημιουργία 1.400 νέων θέσεων εργασίας, σταθερά έσοδα τα επόμενα 25 χρόνια, 2 δισ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία, διατήρηση της απασχόλησης για πάνω από 25 χρόνια, πλήρη αποκατάσταση της περιοχής, τόσο κατά τη διάρκεια της μεταλλευτικής περιόδου, όσο και μετά την ολοκλήρωση αυτής». Αυτά και άλλα πολλά έλεγε το ΥΠΕΝ σε ενημέρωσή του με αφορμή τη νέα σύμβαση.

«Τα κέρδη τους οι νεκροί μας»


Θεσσαλονίκη 04/04/2021

Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Σκλαβενίτη Βορείου Ελλάδος, εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου Γ.Γ. που εργαζόταν στο κατάστημα Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, από επιπλοκές του κορονοϊού. 

Με όποιον δάσκαλο (Καλύβας) καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις (Μητσοτάκης)


Από τη «δικαιολόγηση» των Ταγμάτων Ασφαλείας μέχρι το ξέπλυμα της χούντας ένας "σημαντικού μας ιστορικού" δρόμος...

Ο λαός μας (ο οποίος έχει την τιμή να τον κυβερνάει ο κ.Μητσοτάκης) έχει την άποψη πως “με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”.  Στο πεδίο της Ιστορίας ο κ.Μητσοτάκης φαίνεται να έχει δάσκαλο. Τον “σημαντικό μας ιστορικό” – όπως τον αποκάλεσε στην συνέντευξή του στο Βήμα, 28/3/2021 –  Στάθη Καλύβα. Ο τελευταίος, μάλιστα, όπως πάλι ο πρωθυπουργός μάς αποκάλυψε, εκμυστηρεύτηκε στον κ.Μητσοτάκη “ποιο  είναι το διακύβευμα για τα επόμενα 100 χρόνια” για την Ελλάδα: “Η ευτυχία”…    

Έκφραση συμπαράστασης της ΣΕΑ στον αγώνα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία


Δελτίο τύπου 

Έκφραση συμπαράστασης της ΣΕΑ στον αγώνα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνας (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για τη 48ωρη απεργία στις 6 και 7/4/21.    

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να μην ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του περασμένου Νοέμβρη


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μιλούν στον «Ριζοσπάστη» συνδικαλιστές από τα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ

Με τον εφιάλτη του περασμένου Νοέμβρη ζουν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης καθώς μεγαλώνει η διασπορά του ιού, όπως δείχνει η σταδιακή επιδείνωση όλων των δεικτών υγείας τις τελευταίες μέρες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/04/1822

Αρχίζουν οι φοβερές σφαγές της Χίου από τους Τούρκους.

05/04/1900

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τους στην Κνωσσό, ο Άρθουρ Έβανς και η αρχαιολογική του ομάδα, ανακαλύπτουν πήλινες στήλες με ιερογλυφική γραφή, την οποία αποκαλούν Γραμμική Γραφή Β'.