Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Κάλαντα από τους τόπους εξορίας και τις φυλακές

Στα σύρματα της Ελ Ντάμπα
ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ(στα σύρματα της Ελ Ντάμπα)
Μέσα από τις σελίδες της «Νέας Γενιάς» (αρ. φ. 63, 31/12/1945)

ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ παρακολουθούν, φυσικά, την περιπέτεια που έζησαν: 
«Εζούσαμε στον τόπο μας
 όλοι με τη δουλιά μας
 προδότες μας αρπάξανε
μέσ' από τη φωλιά μας
 Στην Αφρική μας φέρανε
στα σύρματα μας κλείσαν

Την ώρα που ο Ζούκωφ κυνηγούσε Γερμανούς στο Στάλινγκραντ,ο Πάτον κυνηγούσε…....

Η επιχείρηση “Πυρσός”, η Βόρεια Αφρική, το Στάλιγκραντ κι ο Πάτον, που σαν σήμερα 19/12/42, παίρνει μέρος στη… “γιορτή των προβάτων” στο Μαρόκο.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Στη βόρεια Αφρική εξελίσσεται η καταδίωξη των δυνάμεων του Ρόμελ, από τους Άγγλους, μετά τη νικηφόρα μάχη του Ελ Αλαμέιν. Τους σπρώχνουν προς την Τύνιδα, με στόχο να τους διώξουν εντελώς από τη βόρεια Αφρική.

Νέα ήττα των εργατοπατέρων στην Πάτρα

Στο κενό έπεσε η επιδίωξη της ομάδας Καραγεωργόπουλου - Νικολάου να καθαιρέσει τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που εκλέχτηκε μέσα από πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες των εργαζομένων, καθώς το Πρωτοδικείο Πατρών απέρριψε οριστικά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εν λόγω ομάδα και εκδικάστηκαν στις 21 Νοέμβρη.

Οι σημαίες του ΠΑΜΕ στον ουρανό της Γαλλίας

    Στις εργατικές συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών στη Γαλλία, σημαίες του ΠΑΜΕ κυμάτιζαν δίπλα-δίπλα με τις σημαίες της ΠΣΟ και των αγωνιστικών συνδικάτων της Γαλλίας.
    Στο Παρίσι, στη μεγάλη εργατική συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη, Έλληνες εργαζόμενοι μετανάστες στη Γαλλία συμμετείχαν στη συγκέντρωση με το Εργατικό Κέντρο Βαλ-Ντε-Μαρν και τις σημαίες του ΠΑΜΕ.

«Αγκάθι» για κυβέρνηση - ΣΕΒ - εργατοπατέρες η συμμετοχή της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΟΑΕΔ

 Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ για τις άθλιες μεθοδεύσεις από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

    Την άθλια προσπάθεια του προεδρείου της ΓΣΕΕ να αποκλείσει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, στην οποία μετέχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, καθώς και από άλλους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, αλλά και τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε έναν πολύμορφο μηχανισμό ενίσχυσης των εργοδοτών με τα λεφτά των εργαζομένων, γεγονός που αποδεικνύει και ο προϋπολογισμός του για το 2019, ανέδειξε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Ποιος βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις;

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους στοχοποιούσαν τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και τον εννιάμηνο αγώνα τους για το κλείσιμο της επιχείρησης. Έβαλαν μπροστά την κασέτα για τη σοβιετική μας χώρα που διώχνει τους επενδυτές και αφήνει τους πολίτες έρμαιο στις ανεύθυνες συντεχνίες, τις απεργίες και άλλα κακά της σοβιετικής μας μοίρας.

Δυναμική απάντηση

 Δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που ετοιμάζουν ένα μίζερο μέλλον για την εργατική τάξη και τα παιδιά της

Δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που ετοιμάζουν ένα μίζερο μέλλον για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, έδωσε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκέμβρη, παρά τη βροχή και το τσουχτερό κρύο.