Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ζήτω ο αγώνας των Αφγανών γυναικών ενάντια σε κάθε καταπίεση!


Οι Ταλιμπάν λένε ότι οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα, οι γυναίκες λένε ότι οι Ταλιμπάν ανήκουν στον τάφο.
Ζήτω ο αγώνας των Αφγανών γυναικών ενάντια σε κάθε καταπίεση!

Υπάρχει πείρα

 

Στην «Ειδική Επιτροπή» για την αποκατάσταση των καμένων στη Β. Εύβοια ποντάρει η κυβέρνηση «όλα της τα λεφτά», για να χειραγωγήσει το κλίμα της αγανάκτησης που «βράζει» στα πυρόπληκτα χωριά και για να προωθήσει τους σχεδιασμούς της «πράσινης» επιχειρηματικότητας πάνω στα αποκαΐδια. Ο λαός βέβαια έχει πείρα από προηγούμενες καταστροφές, ότι τέτοιες «αποκαταστάσεις» δεν γίνονται με γνώμονα τα δικά του συμφέροντα και τις ανάγκες, αλλά με κριτήριο τις προτεραιότητες του κεφαλαίου.

Λερναία Υδρα


Ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα «ρεπορτάζ» για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τα οποία συγκρίνουν «μήλα με πορτοκάλια» και την αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση της τελευταίας 20ετίας με τη σοβιετική στρατιωτική διεθνιστική βοήθεια που δόθηκε στη χώρα και στη λαϊκή επανάσταση κατά τη δεκαετία του '80. Περιγράφουν μάλιστα το Αφγανιστάν ως «ναρκοπέδιο των υπερδυνάμεων»...

Δόθηκαν 30 χιλ. ευρώ για δασικούς δρόμους στην Αττική και 300 εκατ. για το Αφγανιστάν


Τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Πέμπτη 19 Αυγούστου.

Θα παλέψουμε για αυτά που δικαιούμαστε - Ευθύνη της κυβέρνησης η καταστροφή


Θα παλέψουμε για αυτά που δικαιούμαστε,είναι ευθύνη της κυβέρνησης η καταστροφή που έγινε στην Εύβοια τόνισε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας" στο YouTube στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

«Νέου τύπου ακραία φαινόμενα» η νέα δικαιολογία


«Νέου τύπου ακραία φαινόμενα», η νέου τύπου δικαιολογία που εμφάνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προφανώς για να καλύψει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις ολοφάνερες ελλείψεις στο σχεδιασμό πυροπροστασίας με αποτέλεσμα να είναι πολυήμερες οι πυρκαγιές με καταστροφικά αποτελέσματα.

Πανωλεθρία των Βυζαντινών στο Μαντζικέρτ


Αύγουστος 1071: στην καθοριστικής σημασίας μάχη στο Μαντζικέρτ της Αρμενίας οι Βυζαντινοί, υπό τον αυτοκράτορα Ρωμανό Δ’ Διογένη, υφίστανται πανωλεθρία από τους Σελτζούκους Τούρκους του Αρπ Ασλάν. Κατά τη διάρκεια της μάχης αιχμαλωτίζεται ο Ρωμανός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την πληρωμή ενός σημαντικού χρηματικού ποσού, ενώ το Βυζάντιο μετά την ήττα υποχρεώνεται να καταβάλει ετήσιο φόρο στον Αρπ Ασλάν και να απελευθερώσει όλους τους Τούρκους αιχμαλώτους.

Ο χρόνος τρέχει!


Οι ανακοινώσεις για «ανάκαμψη του τουρισμού», στα επίπεδα του 2019 για ορισμένες περιοχές, συμπίπτουν με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, που προηγούνται στη λίστα με τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας.

«Ράλι» κερδοφορίας από την εκτόξευση των ναύλων που «καίει» το λαϊκό εισόδημα


ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
 
«Ευκαιρία» για ένα «ράλι» κερδοφορίας αποδεικνύεται για το εφοπλιστικό κεφάλαιο η εκτόξευση των ναύλων σε διεθνές επίπεδο, που αποτελεί έναν από τους παράγοντες που επιδρούν και στις αυξήσεις - φωτιά με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπα τα λαϊκά στρώματα, που βλέπουν το τσακισμένο από τις μειώσεις μισθών, τις αναστολές εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις περικοπές συντάξεων και επιδομάτων εισόδημά τους να ροκανίζεται επιπλέον από τις νέες μεγάλες αυξήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως αποτυπώνουν άλλωστε και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που καταγράφουν αύξηση 1,4% στον δείκτη τιμών καταναλωτή τον φετινό Ιούλη.

Συλλαλητήριο το Σάββατο, στις 7 μ.μ. στον κόμβο Στροφυλιάς, για να μπορέσει ο λαός να ζήσει στον τόπο του

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα από το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας, τον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας και τις Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων

Θάτσερ και Ρήγκαν για Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν: «Η καρδιά του ελεύθερου κόσμου είναι μαζί σας»


"Μαχητές της Ελευθερίας" (Freedom fighters). Έτσι αποκαλούσαν τότε τους φονταμενταλιστές Μουτζαχεντίν που πολεμούσαν ενάντια στο Μαρξιστικό κυβερνών κόμμα του Αφγανιστάν και τους σοβιετικούς συμμάχους του, την δεκαετία του '80, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Ρόναλντ Ρήγκαν και τα Δυτικά ΜΜΕ.

Σύσκεψη για την κινητοποίηση της ΔΕΘ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

Μια μέρα σαν τη σημερινή

19/08/1071

Πανωλεθρία των Βυζαντινών στο Μαντζικέρτ

19/08/1923

Πεθαίνει ο Ιταλός κοινωνιολόγος και οικονομολόγος Βιλφρέντο Παρέτο.

19/08/1928

Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Η βενιζελική αστική παράταξη κατακτά την πλειοψηφία λαμβάνοντας το 46,94% των ψήφων (με το δε πλειοψηφικό σύστημα καταλαμβάνει και το 71,2% των εδρών στη νέα Βουλή). Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 14.325 ψήφους (1,41%), το χαμηλότερο εκλογικό αποτέλεσμα του Κόμματος της περιόδου.