Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός!


Να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός!

21 Σεπτέμβρη όλοι στην απεργία!

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το απαράδεκτο νομοσχέδιο-κτηνωδία για τα Εργασιακά συνοδεύοντάς το με επιχειρηματολογία που το χαρακτηρίζει ως φιλεργατικό και προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Φανταστείτε να ήταν ανάποδα…


 Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Το βίντεο σε αφήνει άφωνο.

Η πρώτη στο πρόσωπο. Αλλά δεν του έφτανε. Του έριξε και την δεύτερη, την χαριστική.

Ο δράστης 68 ετών, Ελληνας. Εχει σημασία ότι είναι Ελληνας. Οχι. Για μας όχι. Γιατί για μας – σε αντίθεση με την ρατσιστική βρωμιά του φασίστα όλων των αποχρώσεων – το έγκλημα, η κτηνωδία, μια πατρίδα, μια θρησκεία, μια φυλή, έχει: Τον μισανθρωπισμό.

Το παζλ του εργασιακού μεσαίωνα αποτυπώνει έκθεση ττης Επιθεώρησης Εργασίας


 ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

 Ρεκόρ καταγράφουν τα εργατικά «ατυχήματα» και οι θάνατοι εργαζομένων, ενώ το νομοσχέδιο - έκτρωμα απογειώνει την εντατικοποίηση και υποβαθμίζει τον γιατρό Εργασίας

Με το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά να έρχεται για λογαριασμό της εργοδοσίας να απογειώσει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, μέχρι και 13 ώρες τη μέρα σε διαφορετικούς εργοδότες, την «ευελιξία» με τις συμβάσεις - λάστιχο, τη δουλειά τις Κυριακές σε μεγάλα εργοστάσια κ.ά., «εικόνα» από τα ακόμα χειρότερα που περιμένουν την εργατική τάξη είναι ο απολογισμός της Επιθεώρησης Εργασίας που δόθηκε για το 2022.

Κορυφώνονται απόψε οι τριήμερες εκδηλώσεις


 Με την ορμή που έδωσε η εντυπωσιακή κοσμοσυρροή τις δύο προηγούμενες ημέρες, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου».

Απόψε, στις 9.45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση,  στην οποία θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας»!

 

«Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας»βροντοφώναξαν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας  που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και μαζικοί φορείς της πόλης.

Στη συγκέντρωση που έγινε  στην κεντρική πλατεία  συναντήθηκαν οι αγωνίες  του λαού της πόλης αλλά και πολλών χωριών του νομού Λάρισας, που συνεχίζει να δίνει μόνος του, χωρίς την παραμικρή βοήθεια του κρατικού μηχανισμού, τη μάχη για την αποκατάστασή του.

Βίκτορ Χάρα


 «Δεν τραγουδώ επειδή μου αρέσει να τραγουδώ ή επειδή έχω καλή φωνή. Τραγουδώ επειδή η κιθάρα μου έχει αισθήματα και λογική...»

Αυτή την κιθάρα των αισθημάτων και της λογικής, που ύμνησε τους πόθους, τα πάθη, την ελπίδα του λαού της Χιλής, την κιθάρα και τη φωνή του Βίκτορ Χάρα θέλησαν να τσακίσουν και να την κάνουν να σωπάσει οι εγκληματίες της χούντας του Πινοσέτ, πριν 35 χρόνια, εκείνον το μαύρο Σεπτέμβρη, που γράφτηκε μια από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας.

Γνώριζαν τα πάντα για τον κίνδυνο πλημμύρας και άφησαν τη Θεσσαλία να πνιγεί λόγω ... κόστους!

 
 
ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αυτό που έγινε στη Θεσσαλία, γνώριζαν ότι θα γίνει εδώ και χρόνια!

Η κυβέρνηση, αυτή και η προηγούμενη, άφησαν τη Θεσσαλία να πνιγεί, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής του λαού. 

Και μάλιστα ήξεραν με την παραμικρή λεπτομέρεια ποια μέτρα πρέπει να είναι αυτά.

49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» δεύτερη μέρα


Με μεγάλη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας, συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα, οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς ο κόσμος άρχισε να πλημμυρίζει το χώρο στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου». Για πάρα πολλούς πρώτος σταθμός ήταν ο χώρος όπου συγκεντρώνεται η υλική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Χωρίς διάλειμμα

 
«Θέλω να τονίσω ότι μπορεί το νομοσχέδιο να έχει τίτλο για την ενίσχυση της εργασίας και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας 1152 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως επί της ουσίας τα άρθρα που αφορούν στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε, ή ότι δεν προλάβαινε

 

Κοινό μυστικό αποτελεί ότι η Θεσσαλία βρέθηκε ανοχύρωτη απέναντι στη σφοδρή καταιγίδα, που αποκάλυψε τη γύμνια της αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης, παρά την προειδοποίηση του «Ιανού» πριν από λίγα χρόνια. Οι ευθύνες γι' αυτό βαραίνουν την κυβέρνηση, αλλά και την περιφερειακή - τοπική διοίκηση, που δεν έκαναν ούτε τα πιο στοιχειώδη για να προστατέψουν τον λαό, επειδή έχουν για προτεραιότητα τους «αναπτυξιακούς» σχεδιασμούς με κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου.

Απεργιακό κάλεσμα ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα


 Καταδίκη του εγκλήματος σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Την απόφαση τους να μην επιτρέψουν να συνθλίβονται οι όροι δουλειάς και ζωής τους κάτω από τη σιδερένια φτέρνα των νόμων του κέρδους και της εκμετάλλευσης, διαδήλωσαν το απόγευμα της Παρασκευής εργαζόμενοι και νεολαία στο Σύνταγμα σε μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

16/09/1687

Κατά το βομβαρδισμό της Ακρόπολης (στην οποία είχαν ταμπουρωθεί οι Οθωμανοί) από τις Ενετικές δυνάμεις του Μοροζίνι, καταστρέφεται σημαντικό τμήμα του Παρθενώνα.