Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας σε Παλαιστίνιους που μετέφεραν το φέρετρο της Αμπού Ακλέχ


Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σήμερα στη νεκρική αυτοκινητοπομπή της δολοφονημένης από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφου του «Al Jazeera», Σιρίν Αμπού Ακλέχ, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μετέφεραν το φέρετρο προς την εκκλησία όπου θα γινόταν η νεκρώσιμη ακολουθία.

«Μόνοι τους και όλοι μας»


 Στις 18 Μάη ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Στις 18 Μάη θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, στις εκατοντάδες Σχολές και Τμήματα πανελλαδικά, οι φοιτητικές εκλογές. Θα στηθεί, δηλαδή, μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, η μεγαλύτερη κάλπη της νέας γενιάς!

«Πλειοδοσία» εμπλοκής, καβγάς για τα «ανταλλάγματα»


Διαγκωνισμός για τον καταλληλότερο «δρόμο» της εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια, ώστε να διασφαλιστεί ο «εθνικός» στόχος της αστικής τάξης για την αναβάθμισή της και μερτικό από τη λεία των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ήταν η συζήτηση χτες στη Βουλή ανάμεσα στα αστικά κόμματα.

Κολοσσιαίο στρατιωτικό πακέτο 40 δισ. δολαρίων εγκρίνουν οι ΗΠΑ


 Η Ρωσία θα ηττηθεί στον «πόλεμο των εξοπλισμών», λέει το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας

 Kολοσσιαίο στρατιωτικό πακέτο σχεδόν 40 δισ. δολαρίων ενέκρινε προχτές το βράδυ η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, για την «απογείωση» της στρατιωτικής στήριξης της Ουκρανίας, τον εκσυγχρονισμό των εξοπλισμών στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, την παραπέρα ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την αναπλήρωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ για τις τεράστιες ποσότητες εξοπλισμών που έχουν στείλει ήδη στο Κίεβο.

«"Πανσπουδαστική" 1η δύναμη παντού»

 
Σήμερα, εδώ, από το κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αυτή η μαζική, μαχητική συγκέντρωση δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι φοιτητές μπορούν! Μπορούμε να ανοίξουμε μαζί έναν νέο δρόμο, να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της ανατροπής! Να γίνει πράξη το σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης και στις φοιτητικές εκλογές σε λίγες μέρες, με "Πανσπουδαστική" πρώτη δύναμη παντού!

Μπροστά στον κίνδυνο της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας


Αμέσως μετά το ματοκύλισμα των εργατικών διαδηλώσεων στις 9 Μάη στη Θεσσαλονίκη, η Ενωτική ΓΣΕΕ (όπου δραστηριοποιούνταν τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας αλληλεγγύης στο λαό της Θεσσαλονίκης.

Πόρισμα νομιμοποίησης της ληστείας σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ενα πόρισμα με το οποίο νομιμοποιούνται η τεράστια ληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών από τη στρατηγική «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σχετικά με τα πολυανθεκτικά μικρόβια και ιδιαίτερα την Candida Auris στις ΜΕΘ

 
Τ
α πολυανθεκτικά μικρόβια, ανάμεσά τους και οι μύκητες στους οποίους κατατάσσεται η Candida Auris, για την οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία σε δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, υπήρχαν πολύ πριν την εκδήλωση της πανδημίας και αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα, με σοβαρές επιπλοκές κατά την περίθαλψη ειδικά των ανοσοκατεσταλμένων ή διασωληνωμένων ασθενών, ορισμένες φορές μη αναστρέψιμες. Αυτά τα μικρόβια είναι υπεύθυνα για τις περιβόητες νοσοκομειακές λοιμώξεις που οδηγούν σε αύξηση της νοσηρότητας, αλλά και της θνητότητας των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Απογειώνονται εμπλοκή και κίνδυνοι για τον λαό


Κορυφώνονται οι ετοιμασίες στο κυβερνητικό επιτελείο για την επίσκεψη Μητσοτάκη, τη Δευτέρα, στις ΗΠΑ, τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν και άλλους παράγοντες, όπου αναμένεται να αναλάβει πρόσθετες δεσμεύσεις απέναντι στον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό.

Ε όχι συνάδελφοι απεργοσπάστες της ΔΑΚΕ!


Στην προσπάθεια της να σπάσει τη σημερινή απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ η διοίκηση του Οργανισμού βρήκε πρόθυμους συνοδοιπόρους την παράταξη της ΔΑΚΕ που με μια κατάπτυστη «ανακοίνωση» κάλεσε από την προηγούμενη μέρα τους συναδέλφους να μην απεργήσουν.

Πολιορκία


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη φαρμακευτική δαπάνη, που φανερώνουν μια ακόμα πηγή αιμορραγίας για το λαϊκό εισόδημα, σε συνθήκες μάλιστα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, οι ασθενείς πλήρωσαν το 2020 πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από την τσέπη τους για φάρμακα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/05/1846

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ κηρύσσει επίσημα τον πόλεμο κατά του Μεξικού για την κυριαρχία της Καλιφόρνια. Ο πόλεμος τελείωσε στις 2/2/1848 με την ενσωμάτωση της Καλιφόρνια και του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ έναντι 15.000.000 δολαρίων.