Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Don't Look Up !!!

 
Don't Look Up !!!

Σήμερα, κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του νέου έτους

 
Με το σύνθημα «Οι δυνατές στιγμές να γίνουν ο κανόνας, στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση»! στο εξώφυλλό του, υποδέχεται ο «Οδηγητής» το 2022. Το τεύχος Ιανουαρίου κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 8 του μήνα.

Εκτός μάχης χιλιάδες υγειονομικοί την ώρα που αυξάνονται οι ανάγκες


Με ασταμάτητο τσουνάμι, που σαρώνει ακόμα περισσότερο τις όποιες δυνατότητες είχαν τα δημόσια νοσοκομεία να σταθούν όρθια από την αυταπάρνηση του προσωπικού, μοιάζουν οι νοσηλείες υγειονομικών με COVID. Μετά το σοκ που προκάλεσε η είδηση των προηγούμενων ημερών ότι περίπου 100 εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» νοσούν και είναι εκτός υπηρεσίας, αλλά και τα στοιχεία για πάνω από 2.000 σε όλη την Ελλάδα, καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κάθε εφημερία αποδεκατίζει όλο και περισσότερο το ήδη λιγοστό προσωπικό. Οι χιλιάδες απουσίες έρχονται να προστεθούν στους πάνω από 6.000 υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Καζακστάν για την κατάσταση στη χώρα


 Στο Καζακστάν βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική λαϊκή εξέγερση και από την αρχή οι κινητοποιήσεις είχαν κοινωνικό και ταξικό χαρακτήρα, αφού ο διπλασιασμός της τιμής του υγροποιημένου αερίου στο χρηματιστήριο ήταν μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Άλλωστε, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ακριβώς στο Ζαναοζέν, με πρωτοβουλία των εργαζομένων στη βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου, που έγινε ένα είδος πολιτικής έδρας ολόκληρου του κινήματος διαμαρτυρίας.

Νέος θάνατος εργαζόµενου του ΟΑΣΘ από covid-19!

Δελτίο Τύπου

Θέμα:  Νέος θάνατος εργαζομένου του ΟΑΣΘ από covid-19

Λίγο πριν φύγει το 2021 οι εργαζόµενοι στον ΟΑΣΘ µετράµε ακόµα µια απώλεια συναδέλφου λόγω covid, ο όγδοος κατά σειρά. Ήταν 58 ετών.  

Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μακεδονίας για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας» για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού(ΕΠΣ) Μετώπου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας» στη Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποχώρησε από την σημερινή συνεδρίαση με θέμα την έγκριση του ΕΠΣ για το Παραλιακό Μέτωπο διότι αυτό θα έπρεπε να συζητηθεί σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης όλων των περιφερειακών συμβούλων και δυνατότητα πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης του λαού της περιοχής.

Τα Θεοφάνεια


 «Φύγετε να φύγουμε κι έφτασε ο Τουρλόπαπας με την αγιαστούρα του και με τη βρεχτούρα του».

Τα Θεοφάνεια είναι η τελευταία γιορτή του Δωδεκαήμερου και οι καλικάντζαροι «από δω παν’ οι άλλ’». Φουρλάτισαν όλες αυτές τις μέρες και τις νύχτες, έδωσαν πήραν, έκαναν και τι δεν έκαναν και τώρα… άιντε στο καλό. Τι μένει; «ουχ, καλμέρα σ’. Εφ’γαν αυτοί;

«Υπερμνημόνιο» με τη βούλα

 


Με τη βούλα κυβέρνησης και ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης αποκτάει και επίσημα τον τίτλο του «υπερμνημόνιου» για τον λαό, ενσωματώνοντας τα προαπαιτούμενα της «ενισχυμένης εποπτείας», της «μεταμνημονιακής αξιολόγησης» δηλαδή, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται με κυβέρνηση ΝΔ.

Απορίες ενός δασκάλου για την επαναλειτουργία των σχολείων...


 Ακούσαμε την Τρίτη τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων και είναι αλήθεια ότι χιλιάδες γονείς, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί αναμέναμε τις αποφάσεις για τα πρωτόκολλα λειτουργίας, αναμέναμε μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο όπου καθημερινά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα κρούσματα και τις επόμενες βδομάδες αναμένεται η κορύφωση της πανδημίας και της μετάλλαξης «Ο».

Να δώσουμε ένα τέλος στα ψέματα και τις αυταπάτες


Η ευχή για τη σημερινή μέρα είναι, επιτέλους, να δώσουμε ένα τέλος στα ψέματα και τις αυταπάτες. Μην περιμένετε σωτήρες, μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, μόνο η ενωμένη εργατική – λαϊκή πάλη, η κοινωνική συμμαχία, μπορούν να φωτίσουν πραγματικά το δρόμο της υπεράσπισης και ανάπτυξης της υγείας, της δουλειάς, του εισοδήματος του λαού μας.

Δεν αποβιβάστηκε κανένα μηχάνημα στα Μεστά - Νέα συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου


Η πρώτη μάχη δόθηκε με επιτυχία.

Τα μηχανήματα δεν αποβιβάστηκαν στα Μεστά, όπου συγκεντρώθηκαν και παρέμειναν όλο το βράδυ, κάτοικοι της Χίου μετά το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και κατοίκων της Χίου, προκειμένου  να αποτρέψουν την εκφόρτωση μηχανημάτων από το πλοίο «Πελαγίτης» για την έναρξη των εργασιών στο Θόλος, για την κατασκευή της υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες. 

Κατέβηκε ο στρατός στους δρόμους - Συγκρούσεις με διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στην ενέργεια


Συγκρούσεις μεταξύ στρατού και διαδηλωτών διεξάγονται στη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, Αλμάτι, όπου γίνονται διαδηλώσεις ενάντια  στις αυξήσεις της λιανικής τιμής της ενέργειας. 

Σύμφωνα με το Reuters, πυροβολισμοί ακούγονταν την ώρα που οι στρατιώτες με θωρακισμένα οχήματα προσέγγιζαν το πλήθος, που έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Αντιεπιστημονική και επικίνδυνη οδηγία - Να αποσυρθεί άμεσα


Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/01/1412

Γεννιέται η Ζαν Ντ' Αρκ (Ιωάννα της Λορένης), εθνική ηρωίδα της Γαλλίας.

06/01/1449

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου στο Μυστρά.