Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Δεν υπάρχει σκάνδαλο


ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά με μία σειρά από video στο κανάλι του zaraleaksTV στο you tube.

Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!

Η ταξική πάλη στην Ισπανία δεν σταματά


Έχουν περάσει πέντε βδομάδες από τότε που η κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε «κατάσταση ετοιμότητας»(1)λόγω της διασποράς των κρουσμάτων του Covid-19 σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνάει τις 200.000, ενώ έχουν πεθάνει πάνω από 22.000 άνθρωποι.

28 Απρίλη – μέρα δράσης

28 ΑΠΡΙΛΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 
σε όλους τους εργασιακούς χώρους

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! 

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. 

Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας.

Video του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2020



Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει την ακαταμάχητη διεκδίκηση απέναντι στον ταξικό αντίπαλο.

Αυτή είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη για την περίοδο που διανύουμε.

Με αυτό το όπλο στα χέρια και τη σκέψη μας τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του 1936, τους 200 εκτελεσμένους
κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944,

Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός


Πρωτομαγιά 2020.
Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, συνταξιούχοι,

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα που συγκροτούμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Η ΟΓΕ για τη μέρα δράσης στους εργασιακούς χώρους στις 28 Απρίλη


Εργαζόμενη και άνεργη
    
      Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνει τις δυνάμεις της με τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα στις 28 Απρίλη για να δυναμώσουν οι φωνές μας και μαχητικά να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, αλλά και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

«… εκείνο που προσπαθώ είναι να πεθάνω τίμιος όπως οι γονείς μου»!


Απρίλης 1967. Δεκαοχτώ χρόνια μετά την ήττα του ΔΣΕ από τις δυνάμεις της ντόπιας αντίδρασης των Εγγλέζων και των Αμερικανών, τα μεγάλα συμφέροντα που ελέγχουν τον στρατό προχωρούν στην υλοποίηση των σχεδίων τους για βίαιο ξεπέρασμα της κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος, την επιβολή εκσυγχρονισμών που είχε ανάγκη το βιομηχανικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο, την εξυπηρέτηση των νατοϊκών σχεδίων στην

Η εξέγερση των εργατριών του Λονδίνου



ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Το αιματοβαμμένο πρωτομαγιάτικο συλλαλητήριο στο Σικάγο, το 1886, είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση της διεθνούς ημέρας της Πρωτομαγιάς. Η πρωτοβουλία για την κήρυξη γενικής απεργίας την ημέρα αυτή υποστηρίχθηκε και στην Ευρώπη.

Και με βροχή και ήλιο εμείς βρεγμένοι πάντα


«Σε αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε στήριγμα το σωματείο μας» ήταν το μήνυμα της καμπάνιας των εργαζόμενων στα super markets. Ένα μήνυμα που πρέπει να ενώσει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου, στις πλάτες των οποίων θα αυγατίσουν για άλλη μια φορά τα κέρδη των εταιρειών.

Το αγώι θα ξυπνήσει τον αγωγιάτη;


Η απόφαση της αμερικανικής Πολιτείας του Μισούρι να προχωρήσει σε δίωξη κατά της Κίνας, με το σκεπτικό πως ο κορονοϊός, που έχει προκαλέσει την πανδημία είναι «κινεζικός» και διέφυγε από το εργαστήρι της Γιουχάν, έδωσε μια νέα τροπή στην όξυνση των σχέσεων ανάμεσα στις 2 ισχυρότερες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο «Open»


Η Μέρα Δράση την Τρίτη 28 Απρίλη, θα πρέπει να έχει επιτυχία, να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, όπως και οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που θα γίνουν με μέτρα προστασίας τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι «Open».

Για την Πρωτομαγιά ανέφερε ότι θα γίνουν συμβολικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε συνοικίες της πρωτεύουσας όπως επίσης και σε άλλες πόλεις.

Οι γερμανοι μπαίνουν στην Αθήνα


Στις 27 Απρίλη 1941 γερμανικά μηχανοκίνητα τμήματα μπαίνουν στην Αθήνα. Ολος ο κόσμος μένει κατάκλειστος στα σπίτια του.
Τα όσα προηγήθηκαν απέδειξαν τον πραγματικό χαρακτήρα της άρχουσας τάξης, του Παλατιού και των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Στις 21 Απρίλη, στο Βοτονόσι Μετσόβου υπογράφεται το «Πρωτόκολλο Παραδόσεως» της

Ο Ι. Μεταξάς λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από το σύνολο των αστικών κομμάτων πλην ΚΚΕ


Ο Ι. Μεταξάς λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής, 27/4/1936, από το σύνολο των αστικών κομμάτων της Βουλής. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταψηφίζει. Επίσης καταψηφίζουν 3 αστοί βουλευτές.

Στις 13 Απρίλη πέθανε ο πρωθυπουργός Δεμερτζής. Ο βασιλιάς όρισε πρωθυπουργό τον Ι. Μεταξά. Τον όρκισε το ίδιο απόγευμα, δίχως να πάρει τη γνώμη της Βουλής! Στις 26 Απρίλη 1936 ο Δημ. Λαμπράκης, με κύριο άρθρο του «Ελευθέρου Βήματος», καλούσε τα κόμματα «να περιβάλουν την κυβέρνησιν ταύτην και διά της θετικής ψήφου εμπιστοσύνης των»!

«Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού»


Ο Β. Ι. Λένιν ολοκληρώνει, 27/4/1920, το έργο του «Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού». Στο έργο του αυτό ο Λένιν καταπιάνεται με τον αριστερό οπορτουνισμό, που προέκυψε ως μηχανιστική αντίδραση τμήματος του επαναστατικού κινήματος στο δεξιό οπορτουνισμό και το συμβιβασμό της Δεύτερης Διεθνούς και είχε χαρακτηριστικά όπως: