Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Νταβίντ Αλφάρο Σικέιρος


 Σικέιρος, κομμουνιστής καλλιτέχνης – Τοιχογράφος της ζωής και του αγώνα 

Νταβίντ Αλφάρο Σικέιρος (1898 – 1974). Ενας μεγάλος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα, ένας κορυφαίος τοιχογράφος. Ανήκει στη «μεγάλη τριάδα» των Μεξικανών τοιχογράφων. Μαζί με τον Ντιέγκο Ριβέρα και τον Χοσέ Κλεμέντε Ορόσκο, δημιούργησε μια μνημειακή, αντιαποικιακή τέχνη, που διαπνέεται από το επαναστατικό πνεύμα και απευθύνεται στις πλατιές λαϊκές μάζες.

Ευχές "Από Κοινού Θέατρο"

                                          

Το Από Κοινού Θέατρο σας εύχεται από καρδιάς

Πήχης


«Κανείς στη νεοελληνική ιστορία δεν έκανε περισσότερα για το ΕΣΥ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνθήκες τόσο μεγάλης πίεσης». Αυτήν τη «βαρύγδουπη» δήλωση έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η αλήθεια είναι ότι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. 

Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τον νόμο Χατζηδάκη

 Όλους τους προηγούμενους μήνες εκατοντάδες συνδικάτα σε όλη τη χώρα έδωσαν μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους με απεργίες, συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις με αιχμή αιτήματα που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική, διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς απειθαρχόντας ταυτόχρονα στους αντεργατικούς νόμους, ιδιαίτερα το νόμο- έκτρωμα του Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στα συνδικάτα.

Χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει η πάλη του λαού για να επιβάλει ο ίδιος μέτρα προστασίας της ζωής του


Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τις παλινωδίες και τα "μπρος - πίσω", αλλά κυρίως με την άρνησή της να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να πάρει μέτρα στους βασικούς χώρους διασποράς;

29/12/1977 O Τσάπλιν πέθανε - Ζήτω ο Σαρλώ


 Στα 88 χρόνια, και αφού είχε να γυρίσει ταινία εδώ και έντεκα χρόνια, ο Τσάρλυ Τσάπλιν, από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες του αιώνα μας, ο άνθρωπος που «έκανε τους μικρούς και τους μεγάλους να γελάνε» και συγχρόνως να στέκονται με περίσκεψη στην τραγική αποκάλυψη μιας κοινωνίας όλο αντιφάσεις, πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα, τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Ελβετία.

Ξέρουν καλά


Τα πολύνεκρα ναυάγια των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο, με θύματα δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, είναι ένα ακόμα έγκλημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Εχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή όλων εκείνων που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού των κατατρεγμένων, που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς και τις οικογένειές τους.

Το ίδιο βιολί


 Ελάχιστες μέρες μετά τις θριαμβολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για την «ιστορική νίκη» του σοσιαλδημοκράτη Γκ. Μπόριτς στις προεδρικές εκλογές στη Χιλή, τους πανηγυρισμούς έσπευσε να «απογειώσει» το «Πριν» (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Με ολοσέλιδο δημοσίευμα χαρακτηρίζει «μεγαλειώδη νίκη του λαού, με ανοιχτό το στοίχημα του αγώνα» την επάνοδο μιας «ανανεωμένης» σοσιαλδημοκρατίας στο πλαίσιο της κυβερνητικής εναλλαγής, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίζει ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και ότι θα είναι «δημοσιονομικά υπεύθυνη».

Απαράδεκτο να μην υπάρχει δωρεάν μαζικός διαγνωστικός έλεγχος


Η ραγδαία εξάπλωση και η μαζική ταυτόχρονη νόσηση χιλιάδων ανθρώπων θα δημιουργήσει νέα πίεση στο ήδη τσακισμένο και υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, επισήμανε ο Γιάννης Γαλανόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκέμβρη, αναφερόμενος στο χθεσινό αριθμό κρουσμάτων. 

«Καλά κάνει και λέει ψέματα ο Μητσοτάκης»


Μαθήματα ... λογικής

«Οταν πουλάς τουρισμό, πρέπει να πουλάς στους πιθανούς σου πελάτες ότι είσαι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Πράγματι, αυτή η δήλωση είχε αποτέλεσμα, κάναμε τζίρο και πήγαμε καλά». Σε ποια δήλωση αναφέρεται με «σπασμένα φρένα» ο Αδωνις Γεωργιάδης;

Καμιά ελπίδα


«Ανθρακες» αποδεικνύονται ακόμα και τα ψίχουλα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Θυμίζουμε ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, τον περασμένο Νοέμβρη, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει «έκτακτο επίδομα» 250 ευρώ, το οποίο θα έπαιρναν 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, με συνολική δαπάνη 205 εκατ. ευρώ. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/12/1877

Πεθαίνει ο πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, 8 φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.