Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Επικαλείται την προστασία της υγείας για να χτυπήσει τη διαδήλωση, αλλά οι επιβάτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ

 
Την ώρα που η κυβέρνηση επικαλούνταν την «προστασία της δημόσιας υγείας», για να εξαπολύσει τον κατασταλτικό μηχανισμό ενάντια στη συγκροτημένη συγκέντρωση του ΚΚΕ, σκηνές συνωστισμού σημειώνονταν στα λεωφορεία της Αθήνας.

Με την κυβέρνηση ο τηλεοπτικός ανακριτής της χούντας


Η κυβέρνηση έχει έναν αξιοσημείωτο υποστηρικτή στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων και στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το όνομα του είναι Νίκος Μαστοράκης.

Όργιο βίας

 
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές συνιστά αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης που δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού, αλλά το να βάλει στον γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις. 

Γι' αυτό η Αστυνομία προχώρησε σε μια απρόκλητη επίθεση με χημικά, ρίψεις νερού με τις αύρες, ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, τραυματίες και συλληφθέντες. Προπηλάκισαν και έσπρωχναν ακόμα και βουλευτές του ΚΚΕ.

Για την επιδίωξη της κυβέρνησης να απαγόρευση τον εορτασμού του Πολυτεχνείου


Την επιδίωξη της κυβέρνησης να «φιμώσει» τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, στοχοποιώντας τα ίδια τα μηνύματα που εκπέμπει 47 χρόνια μετά ο ηρωικός ξεσηκωμός του Νοέμβρη, καταγγέλλει ο σκιτσογράφος που μας έστειλε αυτό το σκίτσο, το οποίο και δημοσιεύουμε. 

Δυνατά ακούστηκαν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα έξω από το Αμερικανικό Προξενείο


Σε μία συμβολική κίνηση με το κάψιμο της αμερικάνικης σημαίας έξω από το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση σωματείων και φορέων της πόλης.

ΚΚΕ και ΚΝΕ τίμησαν το Πολυτεχνείο

 

Ανάρτηση γιγαντοπανό στα γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά

Γιγαντοπανό στα γραφεία του ΚΚΕ ανάρτησαν οι δυνάμεις του Κόμματος στα Χανιά, μπροστά και στην επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Ώριμο τεκνό της ανάγκης


102 χρόνια ζωής και δράσης συμπληρώνει σήμερα το Κόμμα μας, το ΚΚΕ. 102 χρόνια ασίγαστης, πρωτοπόρας πάλης για το δίκιο του λαού, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ευρύτερη στόχευση


Η σημερινή επέτειος για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκει τον λαό σε πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και των τραγικών αδιεξόδων που προκαλεί η διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Λύσσαξε


Λύσσαξε ο βουλευτής της ΝΔ Μπογδάνος για τον συμβολικό αγωνιστικό εορτασμό έξω από την αμερικανική Πρεσβεία που «έσπασε» την κυβερνητική απαγόρευση και επιδόθηκε στις γνωστές «μπογδανιές» περί «μαύρης μέρας για την ιστορία του ΚΚΕ» που «έχει εκτεθεί αμετάκλητα», «αντικοινωνικής συμπεριφοράς», καλώντας την αστυνομία να καταστείλει τη συγκέντρωση, επιστρατεύοντας και σε ατόφια χρυσαυγίτικη τα περί «προδοτικού» ΚΚΕ «που δεν είναι η πρώτη φορά που σε μια εθνική προσπάθεια ζωής και θανάτου τοποθετείται απέναντι»!

Απειλούν με κυρώσεις τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη και μολύνονται από κορονοϊό!

Το απαράδεκτο έγγραφο από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορονοϊού στους υγειονομικούς, στους ανθρώπους που καλούνται να δώσουν τη μάχη για την προστασία του λαού από την πανδημία, με ελάχιστα μέσα και τεράστιες ελλείψεις, χωρίς να τους εξασφαλίζονται όλα τα αναγκαία μέσα και μέτρα προστασίας, πλέον διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων τούς απειλούν και με κυρώσεις στην περίπτωση που μολυνθούν από τον ιό!

«Εσπασε» η κυβερνητική απαγόρευση


«Έσπασε» η απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση και σε εξέλιξη είναι ο συμβολικός και ταυτόχρονα αγωνιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου. 

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην αμερικάνικη πρεσβεία με παρέμβαση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. (Δείτε εδώ video)

Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της


Η κυβέρνηση επικαλούμενη την πανδημία και κατ΄ επέκταση τον υγειονομικό κίνδυνο που τάχα θα διέτρεχε ο κόσμος, προχώρησε σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας, μία απόφαση που αναδεικνύει τον αυταρχισμό της και το έλλειμμα δημοκρατικών ευαισθησιών. Παρόμοιο μέτρο είχε παρθεί από την χούντα των συνταγματαρχών στις 21/4/1967 και 17/11/1973. Η απόφαση αυτή στόχο είχε την απαγόρευση των ετήσιων εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο (17/11/2020), μία επέτειο που ως γνωστό φέρνει δυσανεξία και απέχθεια στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε άλλη διαδήλωση και διαμαρτυρία που επιδιώκει διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Το αγωνιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτά σύγχρονο περιεχόμενο στην πάλη για προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού


Στις φετινές, ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, το αγωνιστικό - εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτάει σύγχρονο περιεχόμενο στην πάλη του λαού μας για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αποτελεί συνέχεια στις μάχες που έχει δώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα -και μέσα στην πανδημία- γιατί οι αγώνες ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται, όσες αυταρχικές απαγορεύσεις και αν επιβάλει η κυβέρνηση.

Διαδικτυακή συναυλία για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Διαδικτυακή συναυλία
 για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οργανώνει η ΚΝΕ, με τίτλο «Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία...».

Η πρώτη, live stream προβολή της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube.

Πολυτεχνείο


Κατά τη 1 τα ξημερώματα τα τανκς έχουν ζώσει το Πολυτεχνείο, 17/11/1973. Τα μεγάφωνα και ο ραδιοσταθμός μεταδίδουν: «Μη φοβάστε τα τανκς», «Κάτω ο φασισμός», «Φαντάροι είμαστε αδέρφια σας. Μη γίνετε δολοφόνοι». Οι φοιτητές τοποθετούν ένα αυτοκίνητο πίσω από την κεντρική πύλη για να εμποδίσει την είσοδο των τανκς, ενώ ανεβασμένοι στα κάγκελα, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν στους φαντάρους: «Είμαστε αδέρφια», «Λαός και στρατός ενωμένοι». Η Συντονιστική Επιτροπή προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ασφαλή έξοδο του κόσμου.

Πεθαίνει η Γαλάτεια Καζαντζάκη,


Πεθαίνει, 17/11/1962, η κομμουνίστρια συγγραφέας Γαλάτεια Καζαντζάκη, που συνέδεσε τη ζωή και το έργο της με τα κομμουνιστικά ιδανικά και το ΚΚΕ.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1881. Ηταν το πρώτο παιδί της οικογένειας του Στυλιανού Αλεξίου και της Ειρήνης Ζαχαριάδη. Αδέρφια της ήταν οι Ραδάμανθυς, Λευτέρης και Ελλη Αλεξίου.

ΚΚΕ

Οι αντιπρόσωποι στο Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο


Στις 17-23 του Νοέμβρη1918,συνέρχεται στον Πειραιά, στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμόπλοιων, το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, ιδρυτικό του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ. Η ίδρυση του ΣΕΚΕ δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ηταν συνέπεια μιας μακρόχρονης πορείας που ακολούθησε το εργατικό και το σοσιαλιστικό κίνημα στη χώρα μας. Ηταν το νομοτελειακό αποτέλεσμα της κοινωνικής εξέλιξης, ο ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος και της συνένωσής του με τις ιδέες του σοσιαλισμού.