Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

«Πατρίδα ή θάνατος»


Με τις φράσεις: «"Πατρίδα και ζωή" όχι! (το σύνθημα των αντεπαναστατών) Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε», ο Κουβανός αθλητής Χούλιο Σέσαρ λα Κρους έστειλε το δικό του μήνυμα καταδίκης του ενορχηστρωμένου σχεδίου επέμβασης από ΗΠΑ,  αντικουβανική μαφία και άλλες δυνάμεις με στόχο την ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης. 

Ολες οι μάνες, στο πρόσωπό της...


Την Μάγδα Φύσσα δεν τη θυμάμαι μόνο στην επέτειο της δολοφονίας του παιδιού της. Χρόνια τώρα, μου δημιουργεί σκέψεις και ερωτήματα, που για να καταγραφούν, δεν περιμένουν κάποια επέτειο ή κάποιο άλλο γεγονός, όπως π.χ. το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε στη δεξίωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αυτό φανταζόμουν πως θα έκανε και μπορώ να την καταλάβω.

Εταιρεία πληροφορικής ζητάει από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να πληρώσουν τα rapid, απειλώντας με αφαίρεση άδειας


Την εργοδοσία του ομίλου «Softone» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), καθώς όπως αναφέρει, «ανακοίνωσε μέσω email στους εργαζόμενους όλων των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου (''Prosvasis'', ''Unisoft'', ''Softone Αθήνας'' και ''Softone Θεσσαλονίκης'') ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί από 1η Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που θα το πληρώνουν οι ίδιοι δυο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη,) προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους και να δουλέψουν. Μάλιστα, ενημέρωσαν ότι όποιος εργαζόμενος δεν συμμορφώνεται με την οδηγία θα χρεώνεται κανονική άδεια».

Το αποκρουστικό πρόσωπο της πιο αποτρόπαιης μορφής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο

 
TRAFFICKING ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Από την τοποθέτηση του ΚΚΕ σε συζήτηση στη Βουλή για την Παγκόσμια Μέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Συζήτηση στη Βουλή για την Παγκόσμια Μέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, εξαντλείται σε συστάσεις και ευχολόγια προς την εργοδοσία


Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα, όπως προτείνουν τα συνδικάτα, εξαντλείται σε συστάσεις και ευχολόγια προς την εργοδοσία για μέτρα υπό προϋποθέσεις, “όπου αυτό είναι δυνατό κι απαραίτητο”.

Αντουάν Μαρί Ροζέ ντε Σεντ Εξιπερί


31/7/1944 Εξαφανίζεται με το αεροσκάφος που οδηγούσε ο διάσημος συγγραφέας, Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, σε ηλικία 44 ετών.

Στις 29 Ιουνίου 1900 γεννιέται ο Αντουάν Μαρί Ροζέ ντε Σεντ Εξιπερί. Γάλλος αεροπόρος και συγγραφέας των λυρικών έργων «Πτήση στο Αράς» και «Ο μικρός πρίγκιπας».

«Ορεκτικά» στο φαγοπότι του Ταμείου Ανάκαμψης


ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
 
Κάθε άλλο παρά σύμπτωση είναι το γεγονός ότι η βδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε με δύο «εμβληματικές» αντεργατικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύμβαση του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που φορτώνει μόνιμα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Καταγγελία εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο, καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη την εργοδοσία της EDILMAC, που προχώρησε σήμερα 28/07, παράνομα και καταχρηστικά στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Λ.Α.) και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (Ο.Μ.Ε.) με την απαράδεκτη πρόφαση της μη τήρησης των υποχρεώσεών του ως τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας.

Χάος...


Την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τη χωρίζει χάος... Λίγο - πολύ αυτό είναι το επιχείρημα που αναπαράγεται από εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι σίγουρο ότι η επιχειρηματολογία αυτή θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, για να μπορέσει να συγκροτήσει το νέο δίλημμα της κυβερνητικής εναλλαγής.

Να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας


Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη και άρχισε ήδη η αντεργατική του λειτουργία.

Με βάση αυτό το νόμο, η ιταλικών συμφερόντων εργολαβική εταιρεία "EDILMAC", που δραστηριοποιείται στο μεταλλείο Ολυμπιάδας της "Ελληνικός Χρυσός", προχώρησε στην απόλυση ενός εργαζόμενου σε αυτήν, ο οποίος ταυτόχρονα είναι πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 31 Ιούλη - 1 Αυγούστου 2021.

  • Οι συμβάσεις για το Ταμείο Ανακάμψης με διαδικασίες - εξπρές στη Βουλή:  Super μνημόνιο...για το λαό και «ευκαιρία» για το κεφάλαιο!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


31/07/1818

Πεθαίνει ο Νικόλαος Σκουφάς, από τα ιδρυτικά μέλη της Φιλικής Εταιρίας. 

Νικόλαος Σκουφάς

31/07/1886

Πεθαίνει ο Ούγγρος συνθέτης της κλασσικής μουσικής Φραντς Λιστ.