Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Είμαι απ΄τα παιδιά

                                    Δημήτρης Μυστακίδης & Κοινοί Θνητοί Είμαι απ΄τα παιδιά


~Δημήτρης Μυστακίδης: Τραγούδι ~

Βασίλης: Στίχοι,Μουσική,Ραπ ~

Εντείνεται το γκρέμισμα σοβιετικών μνημείων στην Ουκρανία


Με αμείωτους ρυθμούς, στο έδαφος της ρωσικής εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, οι αρχές του Κιέβου εντείνουν το γκρέμισμα όσων σοβιετικών μνημείων έχουν απομείνει στη χώρα.

Ανοιχτό κάλεσμα διεκδίκησης σύγχρονων και φθηνών αστικών συγκοινωνιών


Η ανάγκη κοινής δράσης σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση σύγχρονων, ασφαλών, επαρκών και ποιοτικών υπηρεσιών μεταφορών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ μαζί με εργατικά σωματεία και Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης.

Για την κατάπτυστη ανακοίνωση της ITUC για την Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία


 Στις 28 Απρίλη, Μέρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούν Μέτρα Προστασίας της ζωής και τιμούν τους συναδέλφους τους που χάθηκαν ή σακατεύτηκαν από το κυνήγι του κέρδους των πολυεθνικών, η ITUC αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τον ρόλο της ως μηχανισμός των εργοδοτών.

Αντιπολεμική συναυλία στις 8 Μάη στην πλατεία Αριστοτέλους


Αντιπολεμικό συλλαλητήριο - συναυλία διοργανώνουν ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, την Κυριακή 8 Μάη, από τις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Κουρελιάζουν» το επιχείρημα ότι η συμμετοχή στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα


 Τα καθημερινά ρεκόρ τουρκικών υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου "κουρελιάζουν" το βασικό επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, ότι "η συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι των τούρκικων διεκδικήσεων". Σε αυτό το επιχείρημα στηρίχτηκε και η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Μορίς Τορέζ

Σαν σήμερα γεννιέται ο Μορίς Τορέζ, ηγετική μορφή του γαλλικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, Γενικός Γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος από το 1930 έως το 1964. Στις 11 Ιουλίου 1964 πεθαίνει ο Μορίς Τορέζ.

Όλοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς


Σταθμό στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ακρίβεια και στα κυβερνητικά μέτρα - κοροϊδία, στην προσπάθεια να δυναμώσει το μέτωπο της διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων σε μισθούς, Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του στον λαό, αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Αλά καρτ «ευαισθησίες»


«Είναι η αυτονόητη επιλογή αφού είμαστε ενάντια σε κάθε είδους αναθεωρητισμό, πόσο μάλλον που απέναντί μας έχουμε την αναθεωρητική Τουρκία». Αυτή είναι η «καραμέλα» που πιπιλάνε βδομάδες τώρα τα κυβερνητικά στελέχη, για να υπερασπιστούν την εμπλοκή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία και την «ολόψυχη» στήριξη στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό...

Ηταν κάποτε μια Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού .Η κλοπή του αιώνα


ΟΤΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ

Η ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου


Στην 64η μέρα της μπαίνει σήμερα η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, με την κατάσταση να οξύνεται σε όλα τα επίπεδα, μετά την διακοπή παροχής ρωσικού αερίου σε Πολωνία-Βουλγαρία και την προειδοποίηση της Ρωσίας για «αστραπιαία χτυπήματα» και σε άλλες χώρες που την απειλούν.

Πλήρης επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, απόσυρση από τις κυρώσεις της ΕΕ

 


Άμεση και πλήρης επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων, που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/04/1814

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης εξορίζεται στο νησί Έλβα ως «αιχμάλωτος της Ευρώπης».

28/04/1821

Στη σύσκεψη της Καρύταινας οι επαναστατημένοι Έλληνες εκλέγουν τους Φιλικούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Ιάκωβο Τομπάζη Αρχιστράτηγο και Ναύαρχο του Αγώνα αντίστοιχα.