Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα των δύο κρατών


ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

«Τάση προς την κλιμάκωση των εντάσεων και της επιθετικότητας των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν» σε περιοχές των συνόρων Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν, κατήγγειλε χτες ο υπηρεσιακός Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, ενώ το Σαββατοκύριακο είχαν προηγηθεί επαφές των δύο πλευρών σχετικά με την περιοχή Σιουνίκ στα σύνορα.

«Η απάντηση είναι μία! Απορρίπτεται το τερατούργημα! Να αποσυρθεί!»


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο - έκτρωμα» της κατάργησης του 8ωρου, της 10ωρης απλήρωτης δουλειάς και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, διατρανώνουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης με το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ας θυμηθούμε την Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι


«Ο Παλαιστίνιος αρχίζει την αντίσταση από τη στιγμή που γεννιέται»

 Ποια είναι η 17χρονη αγωνίστρια

Τον Δεκέμβρη 2017, η Αχέντ Ταμίμι από το χωριό Ναμπί Σάλεχ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, έμελλε να αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα από τα πιο νεαρά πρόσωπα της παλαιστινιακής αντίστασης στη βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής.

Η πράσινη καπιταλιστική ανάπτυξη δεν αποτελεί φιλολαϊκή στροφή


Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικό το θέμα και στις επιτροπές με την παρουσία όλων. Όμως η πρόταση για τη διαμόρφωση Ελληνικού Κλιματικού Νόμου που συζητάμε σήμερα, δεν αποτελεί κάποια εγχώρια πρωτοτυπία.

Αποτελεί πρόταση ενσωμάτωσης στην ελληνική νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Νόμου, που συνιστά το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

«Όταν "το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και προσωπικής γνώμης" της ΟΝΝΕΔ, αφαιρεί το ελεύθερο δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να ζήσει»


Σε άρθρο απάντηση στα όσα έγραψε ο Ηλίας Πάνου, αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας στο διαδίκτυο, ο Μιχάλης Νταβλούρος, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, αναφέρει:

Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ


Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση, καταδικάζουμε έντονα και κατηγορηματικά την ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στους Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ, καθώς και τον συνεχή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας που έχει σκοτώσει δεκάδες Παλαιστίνιους πολίτες και έχει τραυματίσει εκατοντάδες, ανάμεσά τους παιδιά.

18/5/1983: Ετοιμάζεται νόμος κατά των απεργιών


Ακόμα και νομοθετικά προετοιμάζεται ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας. Εναν τέτοιο - το λιγότερο - προβληματισμό της κυβέρνησης αποκαλύπτει η άρνηση του υπουργού Εργασίας κ. Γιαννόπουλου να απαντήσει σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ γι' αυτό το θέμα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής.

Περί «υπευθυνότητας»


«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Η παροιμία πάει γάντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στον λαό, καθιστώντας τον «υπεύθυνο» για ό,τι συμβεί το επόμενο διάστημα σχετικά με την πανδημία και την πορεία της οικονομίας, λέγοντας με θράσος ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα»!

Πρόωρο θάνατο προκαλούν οι πολλές ώρες εργασίας


ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ Π.Ο.Υ

Πέθαναν 745.000 εργαζόμενοι το 2016 από εγκεφαλικό ή καρδιακές παθήσεις εξαιτίας των πολλών ωρών που εργάζονταν έδειξε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environment Intenational». Τα συμπεράσματα της έρευνα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα καθώς ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί νομοσχέδιο για την αύξηση των ωρών -απλήρωτης- εργασίας με ατομική σύμβαση, επεκτείνοντας το νομοθετικό πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. 

Ο αντικομμουνισμός τυφλώνει σε σημείο αυτογελοιοποίησης


Στην πρόσφατη εκδήλωση της ΦΙΛ.ΙΣ, με θέμα "Οικοφεμινισμός, φύλο & χώρος" έγινε μια απαράδεκτη αναφορά στην  τοιχογραφία που με πρωτοβουλία της ΚΝΕ κοσμεί τον χώρο του Πολυτεχνείου στην μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ως... ακόμη μια ''ένδειξη σεξισμού στο αστικό πανεπιστήμιο''.

Επίσκεψη σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Αίγυπτο για την παροχή ευρωατλαντικών «υπηρεσιών»...


Στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα μεταβεί αύριο Τρίτη 18 Μάη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει το «παρών» στις εξελίξεις στην περιοχή, και να αναδειχτεί σε βασικό «κόμβο» για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ και ΕΕ, την ώρα που πλέον και από την Ουάσιγκτον ακούγονται «φωνές» για την ανάγκη διαμεσολάβησης για μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του


Την «εναλλακτική» τάχα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του «Ταμείου Ανάκαμψης» από τους επιχειρηματικούς ομίλους παρουσίασε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας. Κοτσάροντας τα χρεοκοπημένα συνθήματα της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και της «ανάπτυξης για όλους», δημοσιοποίησε ένα σχέδιο με την ονομασία «Ελλάδα +», με το το οποίο επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στις ανάγκες και στις ιεραρχήσεις του κεφαλαίου για στήριξη της «πράσινης ανάπτυξης» και της «ψηφιακής μετάβασης», με ...ολίγον από «κοινωνική συνοχή» όπως ονομάζουν την ενσωμάτωση του λαού.

Όχι μικρή μου, δεν είναι δίκαιο


«Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι μόνο 10 ετών.

Νιώθω άρρωστη,  γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα!
Το βλέπετε όλο αυτό; Τι περιμένετε να κάνω;
Είμαι μόνο 10 ετών.
Δεν το αντέχω άλλο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/05/1799

Πεθαίνει ο Γάλλος κωμωδιογράφος Πιερ Ογκιστέν Καρόν Ντε Μπομαρσέ, δημιουργός –μεταξύ άλλων- των έργων «Κουρέας της Σεβίλλης», «Οι Γάμοι του Φίγκαρο», κ.α.

18/05/1804

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ανακηρύσσεται από τη Γερουσία αυτοκράτορας της Γαλλίας.