Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Πρεζευομένη μπατσοπαπαδοκρατία


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά, πέφτει από τα σύννεφα της σκόνης στη χώρα με το πολίτευμα ''Πρεζευομένη Μπατσοπαπαδοδημοκρατία''

Οι φοιτητές κάναμε το βήμα - τολμάμε το άλμα!


Στον αγώνα για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα!

Δεξιότητες, διαπιστευτήρια, προσόντα, εφόδια, soft skills... Είναι μονάχα λίγες από τις λέξεις που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας, άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων, στην προσπάθειά τους να περιγράψουν ποια τελικά είναι η αξία, το αντίκρισμα των πτυχίων των αποφοίτων των πανεπιστημίων.

«Στέκεσαι απέναντι στην πολιτική που ματώνει τους λαούς;


Είσαι αηδιασμένος με την υποκρισία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ και των εγχώριων υποστηρικτών του που βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα; Θεωρείς ότι η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι να μη διαλέξεις ανάμεσα σε «ληστές», αλλά να σταθείς θαρραλέα απέναντι στην πολιτική που ματώνει τους λαούς για τα συμφέροντα των λίγων; …

Εργοδοτικός συνδικαλισμός «αλά Σκανδιναβία»

Στην Ελλάδα, όταν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο και στα μέσα σταθερής τροχιάς προκηρύσσουν απεργίες διεκδικώντας μεταξύ άλλων σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ά., οι κυβερνήσεις τις λοιδορούν και τα δικαστήρια, πατώντας σε νόμους των κυβερνήσεων, τις χαρακτηρίζουν παράνομες και τις απαγορεύουν. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον, ακόμα και τις μέρες που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τρόικα και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του;

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει «ζεστή» την αυταπάτη ότι ξέρει τη «συνταγή» για να κερδίζουν ταυτόχρονα το κεφάλαιο και ο λαός. Η θέση όμως αυτή χρεοκόπησε την περίοδο 2015 - 2019. Γιατί τελικά, η πολιτική που οδήγησε στο 3ο μνημόνιο και στην εφαρμογή του ήταν πολιτική που δεν «έσωσε» γενικά τη «χώρα» και την «οικονομία», αλλά εξασφάλισε τα συμφέροντα των ομίλων και συνέχισε τη χρεοκοπία για τον λαό. Δεν ήταν λοιπόν κάποια «αναγκαστική» εξέλιξη, λες και έπεσε από τον ουρανό, αλλά σαφής πολιτική επιλογή.

Κεντροαριστερός γάμος με δεξιό κουμπάρο στο προεδρείο της ΓΣΕΕ


 Με τις ψήφους των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ) και της ΝΔ (Ενότητα) συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι αυτά που ενώνουν τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι απείρως πολύ περισσότερα από αυτά που δήθεν τους χωρίζουν. Αυτές οι παρατάξεις εξέλεξαν πρόεδρο της ΓΣΕΕ τον εκλεκτό της ΠΑΣΚΕ και γραμματέα τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος η δεύτερη παράταξη της ΝΔ (ΔΑΚΕ) ψήφισε τη δεύτερη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ) ώστε να εκπροσωπηθεί και αυτή στη Εκτελεστική Επιτροπή.

Μιχάλης Παπαμαύρος

Ο Μιχάλης Παπαμαύρος, όταν ήταν μαθητής στη Χίο, κάθε Κυριακή, εξηγούσε το Ευαγγέλιο στον πατέρα του μιλώντας όμως στην καθαρεύουσα. Μα αυτό δεν πείραζε τον πατέρα του. Αντίθετα τόσο πιο πολύ τον εντυπωσίαζε το κήρυγμα, όσο πιο λίγα καταλάβαινε απ’ αυτό.

Κάνουν «τζιζ»


Και τι δεν ακούμε στην προεκλογική αντιπαράθεση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ! Υπάρχουν όμως ορισμένα ζητήματα που κάνουν «τζιζ» και μένουν σκόπιμα εκτός κάδρου. Είναι τα «μεγάλα», που καθορίζουν και επιμέρους πλευρές της πολιτικής τους. Αυτά που επιδρούν άμεσα και καθοριστικά στη ζωή του λαού.

Κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ η μη στήριξη ή ανοχή σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση


Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι θα είναι πιο δυνατός ο λαός στα δύσκολα που έρχονται και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ. Κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ και με κριτήριο ψήφου ότι δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομάζεται.

Τσεκούρι 7,4% στον μέσο πραγματικό μισθό το 2022


ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ

Εξανεμίζονται μισθοί και αποταμιεύσεις. Αυτό αποτυπώνει έκθεση του ΟΟΣΑ καθώς για το 2022 ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού 9,7%, και αυτό παρά την «αύξηση» - κοροϊδία του μέσου ονομαστικού μεικτού μισθού κατά 1,5%.

Απροκάλυπτη σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στη αγωνιστική δημοτική αρχή!


 Μόνοι τους και όλοι μας, να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια με πανίσχυρο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη!

Το γεγονός ότι είναι πολλά περισσότερα όσα ενώνουν τα κόμματά τους, παρά όσα τα χωρίζουν, επιβεβαίωσαν οι επικεφαλής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, με το επίσημο «τραπέζωμα» που πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες τους το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα.

Τι είχες Γιάνη...


Δεν ξέρει κανείς τι είναι πιο κωμικό.

Η προσπάθεια του Γ. Βαρουφάκη να παρουσιάσει ως «ριζοσπαστική πρόταση» τις αυταπάτες για ένα κράτος και μια κεντρική τράπεζα που εντός της ΕΕ και του συστήματος, και φυσικά με την αγορά άθικτη, θα... δουλεύουν για τον λαό;

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 26/04/1564

Γεννιέται ο Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Καρλ. Μαρξ για τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ