Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο «Ασκός του Αιόλου»


Ο «Ασκός του Αιόλου», είναι ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η Ομάδα παραγωγής αποτελείται από τους:

Νασίμ Αλάτρας
Κώστας Πλιάκος
Αχιλλέας Κουρεμένος
Δήμητρα Αιγινίτη
Κατερίνα Θεοφιλοπούλου
Κωνσταντίνος Σταθιάς
Ξενοφώντας Βαρδαρός
Θανάσης Παπακώστας

Σε μια φωτογραφία η ιστορία ενός Λαού

Με το τέλος του ΒΠΠ όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να έζησαν συγκλονιστικές στιγμές ανάτασης ,ψυχικής εφορείας ,ανακούφισης και ανείπωτης χαράς που συντρίφτηκε το τέρας του Ναζισμού που μόνο δεινά είχε έρθει να φέρει στην ανθρωπότητα .

Τα πρώτα χρόνια η ανθρωπότητα και θυμόταν και τιμούσε αυτούς που την ελευθέρωσαν απο το "άνθος του κακού".Ομως 45 χρόνια μετά πως εξηγείται αυτή η φωτό ??? Τα παλληκάρια σ αυτήν ηταν ολα αγένητα τότε !!

Διάταγμα για την «προστασία» αγαλμάτων

Ποινή φυλάκισης 10 ετών για όσους ρίχνουν αγάλματα στις ΗΠΑ προωθεί με Προεδρικό Διάταγμα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις «αποκαθηλώσεις» ανδριάντων του ρατσιστικού παρελθόντος της χώρας από χιλιάδες διαδηλωτές σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ.

Οι αγώνες δε θα μπουν στο «γύψο»

Την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων καταγγέλλουν εργατικά Σωματεία και Συνδικάτα.

«Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και
θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο» τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Λιποθύμησε 9χρονο κορίτσι από την πείνα έξω από φούρνο


Από την πείνα λιποθύμησε ένα κοριτσάκι εννέα ετών στην Ρόδο, το οποίο περίμενε με την άνεργη μητέρα του έξω από αρτοποιείο του νησιού.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατική, πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορωνοϊό.

Ανακοίνωση των Συνδικάτων Μετάλλου για το έκτακτο συνέδριο της ΠΟΕΜ

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτου εκλογικού συνεδρίου, λίγων ωρών, το Σάββατο 4 Ιούλη στο Kαβούρι, στο υπερπολυτελές  και φρουρούμενο από τους

«Ευκαιρίες»...

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν ξανά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή οι μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη - μέλη, για το ποια μορφή θα έχει και ποιος θα βγει περισσότερο ευνοημένος από τα κονδύλια στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που προτείνει η Κομισιόν για τη διαχείριση της κρίσης.

Εκεί που συμφωνούν βέβαια όλοι είναι ότι τα χρήματα αυτά, είτε δοθούν με τη μορφή δανείων είτε με τη μορφή επιχορηγήσεων, θα τα πληρώσουν πάλι οι λαοί. Οχι μόνο με αύξηση της φορολογίας και των περικοπών σε βάθος χρόνου, αλλά και με ένα πλήθος νέων αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που επιταχύνονται και θεωρούνται «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση των χρημάτων από τα κράτη - μέλη.

Ανοιχτή επιστολή - καταγγελία για νέες «συνακροάσεις» υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάνουμε γνωστό ότι στις 18 και 20 Ιούνη έγιναν και πάλι οι γνωστές “συνακροάσεις” - υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Έχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο των υποκλοπών.

Πλησιάζουν 4 χρόνια από την πρώτη δημόσια ανακοίνωση - καταγγελία του Κόμματός μας για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και ενώ

Ανανεωμένη η ιστοσελίδα για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας

Ανανεωμένη βρίσκεται στον «αέρα» η ιστοσελίδα του ΚΚΕ που είναι αφιερωμένη στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Η ιστοσελίδα έχει εμπλουτιστεί με μέρος του φωτογραφικού αρχείου του κινηματογραφικού συνεργείου του ΔΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την παρουσίαση του έργου του κινηματογραφικού συνεργείου του ΔΣΕ, με

Προσαρμογή της Δικαιοσύνης στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου

Η στενότερη προσαρμογή της λειτουργίας της Δικαιοσύνης στις «ανάγκες» επιχειρηματικών ομίλων και «επενδυτών» συνεχίζεται με σταθερά βήματα και από την κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας και εδώ το νήμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιβεβαιώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ήδη συζητείται από την Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, συναντήθηκαν, σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος ενημέρωσε διαδοχικά τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η φασιστικής οργάνωσης Εθνικής Ένωσης Ελλάς (ΕΕΕ) και Άλκιμοι (οργάνωση νεολαίας της ΕΕΕ) κατεβαίνει στην Αθήνα

Με την προστασία της αστυνομίας αναχωρούν, 24/6/1933, από την Θεσσαλονίκη με ειδικά ναυλωμένο τρένο 1.000 περίπου μέλη της φασιστικής οργάνωσης Εθνικής Ένωσης Ελλάς (ΕΕΕ) και Άλκιμοι (οργάνωση νεολαίας της ΕΕΕ). Σκοπός τους: να παρελάσουν στην Αθήνα σε μια επίδειξη δύναμης.

Οι εργάτες της Αθήνας και του Πειραιά «υποδέχονται» τους φασίστες με διαδηλώσεις, ενώ και στη Λάρισα το τρένο που τους μετέφερε πετροβολείται από τους εργαζόμενους της πόλης.

Πραγματοποιείται η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του Πάμπλο Πικάσο.


Πραγματοποιείται, 24/6/1901, στο Παρίσι η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του 20χρονου Ισπανού κομμουνιστή καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο.

Ο Πάμπλο Πικάσο γεννιέται στις 25/10/1881, ο Ισπανός κομμουνιστής ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο, δημιουργός της «Γκουέρνικα» και άλλων έργων (όπως το περίφημο σκίτσο του Νίκου Μπελογιάννη).

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρίσκει στο Παρίσι, όπου εντάσσεται στη Γαλλική Αντίσταση. Το 1944 γίνεται μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του.