Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει τον «ηλεκτρικό» Θάνο Μικρούτσικο

 Μια ηλεκτρική, ροκ προσέγγιση, που θα αποκαλύψει ένα διαφορετικό πρόσωπο και κρυμμένους χυμούς σε σπουδαία τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, θα πραγματοποιήσει ο Χρήστος Θηβαίος, στις 27 Αυγούστου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε μια βραδιά υψηλών εντάσεων αλλά και βαθιάς συγκίνησης, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της συναυλίας.

Οι λαοί των δύο χωρών πρέπει να ζήσουν ειρηνικά!

Οι λαοί των δύο χωρών μπορούν και πρέπει
 να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να ζήσουν ειρηνικά! 

Όχι σε πολεμική αντιπαράθεση για τα συμφέροντα 
των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών!

Καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική που εναποθέτει την ασφάλεια και την ειρήνη σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το πρωί στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δήλωση στα ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε το λαό να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης και

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «AIRBUS»

Η πολυεθνική "AIRBUS" ανακοίνωσε το σχεδιασμό της για πάνω από 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία κ.α., ενώ την ίδια ώρα επιδοτείται με δισεκατομμύρια ευρώ από τις κυβερνήσεις.

Και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι τα κέρδη των πολυεθνικών απαιτούν τη θυσία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Παλικαρίσιο παράδειγμα

Το μήνυμα ότι το παλικαρίσιο παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου είναι ζωντανό στους σημερινούς αγώνες, αποτελεί έμπνευση για τους νέους κομμουνιστές που βαδίζουν στο δρόμο της πάλης, έστειλε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι, βρέθηκαν στο Πάντειο και τίμησαν τη μνήμη της Σωτηρίας, μέλους της ΚΝΕ, που 40 χρόνια πριν, στις 28 Ιούλη του 1980

Σήμα κινδύνου...

Αλλεπάλληλες είναι οι καταγγελίες από εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία, σωματεία και φορείς, για τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Την ίδια στιγμή, ολοένα και μεγαλύτερη η υποταγή των ήδη πετσοκομμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, που σε συνθήκες διεθνούς αύξησης της διάδοσης της πανδημίας αξιώνουν να ξηλωθούν ακόμα και τα όποια αποσπασματικά ημίμετρα παραμένουν σήμερα. Ολα αυτά δίνουν «σήμα κινδύνου» και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για αγωνιστική επαγρύπνηση, για ενίσχυση της συντονισμένης πάλης για την προστασία της υγείας του λαού.

«Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη»


ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ 


«Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη»


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Α’Επί της αρχής

«Σιδερόφρακτες» παραλίες

Σε μια σκοτεινή περίοδο, όπου αναδίνονται μπόχα και σαπίλα από το πολιτικό σύστημα και καθημερινά εμφανίζεται κάποιο σκάνδαλο τύπου Μιονί, Νovartis, Καλογρίτσας και από την άλλη βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανάλγητες - πεζοδρομιακές συμπεριφορές αρμοδίων για ανείπωτες τραγωδίες, κάποιοι επιμένουν να αγωνίζονται, όσο και αν η δημοσιότητα τους γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη.

“Πεδίο βολής φτηνό” αμερικάνικων στρατευμάτων


Την ώρα που οι ΗΠΑ προκλητικά μιλάνε για "αμφισβητούμενα ύδατα" στον χώρο της τουρκικής navtex, η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε "πεδίο βολής φτηνό" αμερικανικών στρατευμάτων -"εκπαιδευμένων, θανατηφόρων και με κίνητρο", όπως δήλωσε ο διοικητής τους- με την εποπτεία της ελληνικής κυβέρνησης και του Αμερικανού πρέσβη.

«Τιμή μου εγώ, πάνω απ' όλα, έχω την τιμή του Κόμματος»

Αρχίζει, 24/7/1953, στο διαρκές στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη. Μαζί του δικάστηκε ερήμην σύσσωμη σχεδόν η ηγεσία του ΚΚΕ και μια σειρά άλλα στελέχη. 

Παρά τη προσπάθεια των Αρχών να εκμεταλλευτούν την άδικη κατηγορία του Κόμματος και να αξιοποιήσουν τη δίκη εναντίον του, ο Πλουμπίδης παρέμεινε αταλάντευτος,

Ο πεντάχρονος απολογισμός του Ιδιωνύμου


Δημοσιεύεται, 24/7/1934, ο πεντάχρονος απολογισμός του Ιδιωνύμου: Επί κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου δολοφονήθηκαν 27 εργάτες και αγρότες, συνελήφθησαν 13.050, από τους οποίους οι 2.400 καταδικάστηκαν συνολικά σε 2.054 χρόνια φυλακής και 884 χρόνια εξορίας. 

Στον πειθαρχικό ουλαμό Καλπακίου στάλθηκαν 120 κομμουνιστές φαντάροι.

Η Συνθήκη της Λωζάνης


Υπογράφεται, 24/7/1923, στη Λωζάνη η ομώνυμη συνθήκη μεταξύ της Τουρκίας και των δυνάμεων της Αντάντ. Η νέα συνθήκη κατήργησε ουσιαστικά την προηγούμενη των Σεβρών (1920).

Η Τουρκία ανέκτησε μια σειρά εδαφών (την Ανατολική Θράκη, τη ζώνη της Σμύρνης, τη διεθνοποιημένη ζώνη των Στενών, κ.α.), ενώ συμφωνήθηκε και η ανταλλαγή των πληθυσμών με την Ελλάδα.