Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας μας


Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης διεκδικούν: 

Σημαντικές ιστορικές στιγμές δεμένες με το σήμερα


Κυκλοφόρησε και ήδη διακινείται από τις Κομματικές Οργανώσεις το Ημερολόγιο του ΚΚΕ για το 2022. Τις επόμενες μέρες - με το άτυπο ετήσιο ραντεβού - αναμένεται να φθάσει σε χιλιάδες που προμηθεύονται το ημερολόγιο του ΚΚΕ κάθε χρόνο, ενώ οι Κομματικές Οργανώσεις στοχεύουν φέτος αυτό να φτάσει σε ακόμα περισσότερους για πρώτη φορά.

Η συμβολή της Αστυνομίας στην Εθνική Αντίσταση

Η ΚΟ του ΚΚΕ στην Αστυνομία Πόλεων και η πρώτη απεργία αστυνομικών στην Ελλάδα στις 23 Ιούνη 1943

Για μια άγνωστη πτυχή του συνδικαλιστικού κινήματος γίνεται αναφορά στο βιβλίο του Σπύρου Α. Κωτσάκη «Εισφορά στο χρονικό της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα» (εκδ. Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 1986).

Τηλε-στύψιμο


Η προχτεσινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας για «αποζημιώσεις» - ψίχουλα σε όσους τηλεργάζονται, έρχεται να επισφραγίσει τη θεσμική κατοχύρωση άλλης μιας «ευέλικτης» μορφής απασχόλησης και μάλιστα με τους χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Δίκαιος ο αγώνας των επαγγελματιών στην εστίαση

Οι δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, που έκλεισαν τα καταστήματά τους, και οι χιλιάδες - και από πολλούς άλλους κλάδους - που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις την Τρίτη 16 Νοέμβρη, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι δεν έχουν υποστεί μια «μικρή αναστάτωση», όπως είπε ο πρωθυπουργός, ούτε κινητοποιήθηκαν «χωρίς λόγο», όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Προδιαγράφουν την ένταση της καταστολής σε βάρος προσφύγων και λαϊκών κινημάτων


Στα απανωτά πακέτα αντιδραστικών συμβάσεων που περνά η κυβέρνηση από τη Βουλή, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και προδιαγράφουν την ένταση της καταστολής σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών αλλά και συνολικά των λαών, χτες ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα.

Στα χωράφια του «κόκκινου χρυσού»

Στα χωράφια του «κόκκινου χρυσού»

Σημειώσεις από την αποστολή του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων στη Μανωλάδα, Νοέμβρης 2021

Το ταξίδι για την Μανωλάδα έχει προετοιμαστεί καιρό πριν. Έχει προηγηθεί μια μεγάλη, μακρόχρονη αλλά αθόρυβη κινητοποίηση και συντονισμός συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφορετικών χώρων και περιοχών μαζί με τους ντόπιους μετανάστες εργάτες που στην πάροδο του χρόνου έχουν γνωρίσει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.

Η ΚΝΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών


Σπάμε τον «φαύλο κύκλο» της βίας

Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα που οργίζεται και αγανακτεί με την πολύμορφη βία κατά των γυναικών να δυναμώσει τον αγώνα για να ανατραπούν οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που “γεννούν” τους δράστες - “τέρατα” και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην ανασφάλεια και κάθε είδους κίνδυνο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


25/11/1491

Η Γρανάδα, το τελευταίο προπύργιο των Αράβων στην Ιβηρική Χερσόνησο, παραδίδεται στους χριστιανούς βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδο και Ισαβέλλα.