Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του ΚΚΕ που τα λέει όλα!

 Για τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας»

Οι δηλώσεις Ζάεφ περί "μακεδονικής γλώσσας" επιβεβαιώνουν ότι τα σπέρματα του αλυτρωτισμού παραμένουν στη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί αυτό βολεύει τα σχέδια των εμπνευστών της -τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ- προκειμένου να διαιρούν τους λαούς. Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο όμως και τα άλλα κόμματα, που από κοινού κρύβουν την αμερικανοΝΑΤΟική προέλευση της Συμφωνίας, έχουν τεράστιες ευθύνες για την αύξηση ενός αλληλοτροφοδοτούμενου, απ’ όλες τις πλευρές, εθνικισμού - αλυτρωτισμού.
 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Κώδικας Ποσειδών»

Mία ιστορική έρευνα για τα πρωτοποριακά… ευρυτανικά σοβιέτ!!!

Σε τούτη την αητόραχη!


«-Τρέξε κλείσε γλήγορα το Βελούχι! –φώναζε η μάνα μας. Όταν άνοιγε με πάταγο καμιάν απ’ τις μπαλκονόθυρες ο βελουχίσιος.

-Δε βρήκες  χ’στιανέ μ’ αλλού τόπο να χτίσεις; Τι ζήλεψες απ’ την αητόραχη; γκρίνιαζε στα γεμάτα το γέρο μας η γριά μας, σαν την πιάνανε τα διαόλια της απ’ το ξεπάγιασμα και τ’ ανεμοστράβωμα στην αυλή μας, όσου να φέρει νερό απ’ τη βρύση ή ξύλ’ απ΄το κατώγι.

Πολλοί και Παντού

  Raibo | Πολλοί και Παντού (feat. Το Σφάλμα, Φρανκ)
 Τα πλάνα στο video είναι από τα μαθητικά συλλαλητήρια που κάλεσαν οι Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!
    Κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα και στις εθνικιστικές-φασιστικές καταλήψεις με αλυτρωτικά και ανιστόρητα αιτήματα.

Όχι στους δήμους - επιχειρηματίες

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
 
Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που ξεκίνησαν χθες, με την ατζέντα να περιλαμβάνει θέματα όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δήμων μετά από την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, τα οικονομικά των δήμων κ.ά.

Σκόπιμο «φούσκωμα»

Η προσπάθεια που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα από εθνικιστικές και ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή το λεγόμενο Μακεδονικό, να χύσουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού στα σχολεία, πήρε αποστομωτική απάντηση από τους ίδιους τους μαθητές.

Γιλέκα

    Πολλά θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς για τα «κίτρινα γιλέκα», ένα από τα πολλά «κινήματα» που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια, πατώντας πάνω στη μεγάλη δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται ενιαία σε όλη την ΕΕ, ανεξάρτητα από μνημόνια.     Οι συγκρίσεις εξάλλου με αντίστοιχα «κινήματα», όπως των «αγανακτισμένων» και των «πλατειών», που εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν με τον ίδιο «πάταγο», δεν μπορεί παρά να γίνονται αυθόρμητα.

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ


ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 


Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

    Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.
θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χωμένες μέχρι τα μπούνια στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    Το ένα τρίτο των ωρών του στη θάλασσα περνάει το Πολεμικό Ναυτικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και «υπέρ τρίτων»!
    Βυθισμένες μέχρι τα μπούνια σε αποστολές, επιχειρήσεις, επικίνδυνα, γενικά, σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα είναι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που σπρώχνει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Ενδεικτικά ως προς αυτό είναι ορισμένα στοιχεία για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ),