Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Για να μην τα χρωστάω

 

                                                Μιθριδάτης – Για να μην τα χρωστάω

ACT I

Η μάχη της Βράχας

Στη Βράχα…

Τα παλιά μοναστήρια της Ευρυτανίας, εκτός του γεγονότος ότι αποτελούν σημαντικά βυζαντινά και υστεροβυζαντινά μνημεία, κρύβουν στα ανήλιαγα κελιά τους και σπουδαίες ιστορικές μνήμες καθώς τα περισσότερα εξ’ αυτών, απομονωμένα και καλά καμουφλαρισμένα μέσα στα απροσπέλαστα βουνά μας, αποτέλεσαν καταφύγια, τόπους περίθαλψης, αλλά και ορμητήρια επαναστατών αγωνιστών πριν και κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 1821.

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

   

 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Σύνταγμα, στις 19.30 απευθείας από το webtv της ΕΡΤ και από το πόρταλ του Κόμματος 902.gr.

Κάλεσμα ξεσηκωμού από το ΚΚΕ

 

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις 7,30 μ.μ 

5+1 λόγοι να βγεις στο δρόμο σήμερα με το ΚΚΕ

 


Γιατί το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης πρέπει να απαντηθεί με επίθεση
. Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να λέει ότι καταργεί το 8ωρο και νομοθετεί την 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για να μπορεί μια μάνα να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της! Δεν μπορούμε να γράψουμε τίποτα πιο πειστικό από τα λόγια του πανό που κρατούσαν μικρά παιδιά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση: «Οι γονείς μας δεν είναι παιχνίδια σας για να δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν»!  

Είναι ψεύτικα τα όμορφα λόγια


ΝΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός μετατρέπει την αγωνία των συμβασιούχων σε πελατεία δικηγορικών γραφείων

Μονιμότητες με δικαστικές και νομικές ενέργειες τάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός στους συμβασιούχους εργαζόμενους, παίζοντας με τον πόνο τους για σταθερή δουλειά και ζητώντας τους επί της ουσίας να αναθέσουν τις διεκδικήσεις τους για μόνιμη δουλειά σε δικηγορικά γραφεία.

Κάλεσμα ξεσηκωμού


Το μήνυμα του μαζικού ξεσηκωμού των εργαζομένων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών δίνεται πλατιά σήμερα και αύριο, από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, κάτω από το σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή».

Περί «ελευθερίας» και «ισότητας»...


Εκπρόσωπος της εργοδοσίας καλεί εργαζόμενο στο γραφείο του.
Εκεί ως ...«ίσος προς ίσο», του ζητάει να αιτηθεί «οικειοθελώς» διευθέτηση του χρόνου εργασίας, να δουλεύει 10 ώρες τη μέρα, αντί για το κανονικό 8ωρο και να μην πληρώνεται για τις επιπλέον ώρες.

Τελικά ήταν όπως νομίζαμε…


Όταν πριν από ένα μήνα ακριβώς ο οίκος Dior ανακοίνωνε μέσω της ιστοσελίδας του ότι η επόμενη παρουσίαση της κολεξιόν του θα ήταν στην Αθήνα,οργίαζαν οι φήμες πως λέγοντας Αθήνα, εννοεί Ακρόπολη. Τότε το  Υπουργείο Πολιτισμού έσπευσε να διαβεβαιώσει πως δεν γνωρίζει τίποτα, πως ο οίκος Dior πηγαινοέρχεται στην Αθήνα και επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους για… κανέναν λόγο, πως κανένα αίτημα για παραχώρηση της Ακρόπολης στον οίκο δεν έχει κατατεθεί και εν τέλει πως δεν είναι αυτό που νομίζουμε (βλ.  https://www.imerodromos.gr/den-einai-ayto-poy-nomizete/)

Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στον αντεργατικό έκτρωμα


Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού και το ...Μαλάουι


Το μακρινό Μαλάουι της Ανατολικής Αφρικής επιστράτευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ σήμερα, για να δικαιολογήσει την αμετροεπή και υποκριτική στάση της κυβέρνησης και των στελεχών της, που ιδρώνουν να μας πείσουν ότι μόνο η Ελλάδα «έχει μείνει πίσω» και δεν δίνει το δικαίωμα στους αποδήμους της να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους χωρίς οποιαδήποτε κριτήρια.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/05/1821

Οι Ψαριανοί πυρπολητές Δημήτριος Παπανικολής, Ιωάννης Δημουλίτσας (Πατατούκος) και Γεώργιος Καλαφάτης πυρπολούν τουρκικό δίκροτο με 74 πυροβόλα και 1000 άνδρες στο λιμάνι της Ερεσού Λέσβου.

27/05/1840

Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης και βιρτουόζος του βιολιού Νικολό Παγκανίνι.