Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Η πέμπτη φάλαγγα, τα “πεζούλια” μας και τα παιδιά μας

– Ο,τι διαπράττει η (ΝΑΤΟική σύμμαχος) Τουρκία το διαπράττει την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις πανηγυρίζουν ότι διάγουμε την περίοδο των “πιο στενών σχέσεων από ποτέ” της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Το διαπράττει την ώρα της μετατροπής της Ελλαδας σε γενικευμένη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, από Σούδα μέχρι Αλεξανδρούπολη. Την ώρα που ο Πάιατ αλωνίζει ανά την επικράτεια και η χώρα του εκδίδει ανακοινώσεις για “αμφισβητούμενα νερά” στο Καστελόριζο! Την ώρα του “αγγελικού” Τραμπ και του “προβλέψιμου σύμμαχου”. Την ώρα, δηλαδή, που κάθε σαχλό κοψομέσιασμα προς τους Αμερικάνους διαφημίζεται σαν “υψηλή διπλωματία ενίσχυσης της ασφάλειας της Ελλάδας”…

Για την στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ



Συνάδελφοι-σσες, στις σημερινές συνθήκες όπου ένας νέος ισχυρότερος κύκλος της πανδημίας επανέρχεται, τα προβλήματα της καθημερινότητας εντείνονται, η υποβάθμιση και το ξεπούλημα του συγκοινωνιακού έργου συνεχίζεται.

Η διοίκηση και η ηγεσία του Υπουργείου είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την συνέχιση της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στον βασικό συγκοινωνιακό φορέα της πόλης επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ότι γίνεται, γίνεται σκόπιμα και βάση σχεδίου!

Για την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, απέναντι στην επιθετική αμφισβήτησή τους από την τουρκική κυβέρνηση, όπως και την ειρήνη στην περιοχή δεν μπορούν να τα προστατέψουν ούτε η ΕΕ και οι δυνάμεις της, όπως η Γερμανία, ούτε το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, αυτοί δηλαδή που σπρώχνουν τα επικίνδυνα παζάρια ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας και που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο όλης της περιοχής.

ΕΜΥ: Είχαμε προειδοποιήσει

Καλλιάνος: Ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε η πρόγνωση

Απάντηση στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τις ευθύνες που απέδωσε σε σχέση με τις πλημμύρες στην Εύβοια, που έφεραν την τραγωδία με οκτώ νεκρούς.

Υπενθυμίζουμε ότι υφυπουργός ισχυρίστηκε:

“Άλλο ΕΛΑΣ, άλλο ΔΣΕ”

Οι “άκαπνοι” του ΔΣΕ και οι μπαρουτοκαπνισμένες πασοκιές 
του Διονύση Χαριτόπουλου στην ΕφΣυν

Δεν είναι πως δεν είχε δώσει άλλα τέτοια δείγματα στο παρελθόν ο Χαριτόπουλος, όπως και να έχει όμως, δυσκολεύεται κανείς να χωνέψει ότι ο συγγραφέας ενός τόσο δυνατού θεατρικού έργου για τον εμφύλιο (Αυγά Μαύρα),

«Fizcult Hura» – «Hail Hitler»: 5-3!

Μια σελίδα σπάνιου ηρωϊσμού που έγραψαν Σοβιετικοί ποδοσφαιριστές στην διάρκεια της ναζιστικής κατοχής

Η ιστορία αυτή εκτυλίχθηκε στο γερμανοκρατούμενο Κίεβο το 1942. Οι ποδοσφαιριστές της «Ντιναμό», πλαισιωμένοι από τρεις συναδέλφους τους της «Λοκομοτίβ», φτιάχνουν, μεσούσης της γερμανικής κατοχής,

“Τώρα έχω τζιν, αλλά δεν τα χρειάζομαι πια

"Προτιμώ να γυρίσω στη Σοβιετική Ένωση”


Aπλοί άνθρωποι μιλούν για τη ζωή τους στην ΕΣΣΔ

Δεν αποτελεί συνταρακτική είδηση πως η πλειονότητα των Ρώσων νοσταλγούν τη Σοβιετική Ένωση, αφού μια ματιά στις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται τακτικά σχεδόν από τον πρώτο χρόνο μετά τη διάλυσή της, δείχνουν ότι χρόνο με το χρόνο τα ποσοστά αποδοχής της από απλώς μεγάλα, γίνονται ολοένα και πιο “σταλινικά”.

Το κράτος της Novartis, τα κόμματα της Ζήμενς, επέβαλλαν πρόστιμο στο ΚΚΕ…

…διότι “δεν συνεμορφώθη” με το νόμο που ζητάει να ρουφιανεύει και να καταδίδει όσους ενισχύουν το Κόμμα με 2 και 5 ευρώ!

Κατ΄αρχάς η είδηση: Το κράτος της Novartis, τα κόμματα της Ζήμενς και της “λίστας Πέτσα”, το πολιτικό σύστημα που φορολογεί… οικειοθελώς τους εφοπλιστές και παρέχει ασυλία στους τραπεζίτες, με δυο λόγια το κράτος που διοικήθηκε από Τσοχατζόπουλους, Μαντέληδες

Η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» και οι πραγματικές αιτίες

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται από τα ίδια τα γεγονότα ότι το προπαγανδιστικό μπαράζ της κυβέρνησης με επίκεντρο την «ατομική ευθύνη» έχει ως στόχο να ρίξει τις ευθύνες για την αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στον ίδιο το λαό. Οι επιπτώσεις από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης φαίνονται ανάγλυφα όχι μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και από το γεγονός ότι τα κρούσματα σχετίζονται όλο και περισσότερο με το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Κηδεία από χρυσό

Σ' αυτά που λέμε ειδεχθή εγκλήματα, η μεγαλύτερη δυσκολία του κοινού νου είναι να χωρέσει στο κεφάλι του το άσχημο, το αποτρόπαιο, το φρικώδες μιας εγκληματικής πράξης. Ετσι καμιά φορά, όταν οι κομμουνιστές μιλάνε για το οιονεί καπιταλιστικό έγκλημα, αντιμετωπίζονται, καθώς δεν είναι προσωποποιημένο, με μια αποστασιοποιημένη

Καραντίνα σε ξενοδοχείο της πόλης


Η είδηση πως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στo κέντρο της πόλης μπαίνει σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό κρούσματος θετικού σε κορονοϊό δεν μας αφήνει εμβρόντητους. Το εν λόγω ξενοδοχείο εδώ και αρκετούς μήνες φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες στην κυριολεξία στοιβαγμένους, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ούτε για τούς ίδιους τούς μετανάστες ούτε φυσικά και για τους εργαζόμενους.

Δημοσιεύονται οι καταστατικές διατάξεις του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ

Δημοσιεύονται, 10/8/1947, οι καταστατικές διατάξεις του Γενικού Αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Συγκροτείται το Γενικό Αρχηγείο Ανταρτών, 28/10/1946. 

Ιδρύεται ουσιαστικά ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. Η απόφαση αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από το 1946 άρχισαν να συγκροτούνται Ομάδες Δημοκρατικών Ενόπλων Καταδιωκόμενων Αγωνιστών με σκοπό την προστασία του λαού από τα εγκλήματα του αστικού κράτους. Πολλοί από τους αγωνιστές ανέβαιναν στο βουνό για 2η φορά, ήταν στις τάξεις του ΕΛΑΣ (Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού) την περίοδο της κατοχής (1941-1944).

Υπογράφεται η Συνθήκη των Σεβρών


Στην πόλη των Σεβρών υπογράφεται, 10/8/1920, η ομώνυμη Συνθήκη μεταξύ των κρατών - νικητών του Α’ Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και της σουλτανικής κυβέρνησης της Τουρκίας. Η Συνθήκη των Σεβρών είναι η τελευταία απ' τις συνθήκες του συστήματος των Βερσαλλιών μεταξύ των νικητών και των ηττημένων του πολέμου.

Την περίοδο αυτή η κατάσταση στην Εγγύς Ανατολή δεν έμοιαζε καθόλου με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί αμέσως μετά το τέλος του πολέμου.