Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Η Νατάσσα Μποφίλιου στις Βρυξέλλες


Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ώρα 20.00, η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται στο W:Halll στις Βρυξέλλες, σε μια παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Η δημοτική αρχή προσκάλεσε εκπρόσωπο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό για την απελευθέρωση της πόλης

 


Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Λαρισαίων  για την απαράδεκτη ενέργειά της να καλέσει τους εγκληματίες ναζί της χρυσής αυγής να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τη Γερμανική κατοχή. Η συγκεκριμένη πρόσκληση απεστάλη από το γραφείο του δημάρχου και στην εκπρόσωπο της φασιστικής εγκληματικής συμμορίας του περιφερειακού συμβουλίου Μπίλη Μ., που σήμερα έχει μεταπηδήσει στο φασιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου και φυλακισμένου ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη. 

Πού οφείλεται το νέο κύμα ακρίβειας;


 Η άνοδος των τιμών, η ακρίβεια, είναι μία μόνο πλευ­ρά απ’ την γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Δίπλα σ’ αυτή, η ένταση της εκμετάλ­λευσης των εργαζομένων, οι χαμηλοί μισθοί, η ανεργία το τσάκισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δι­καιωμάτων, η υπέρογκη φορολογία του λαού, όλα μαζί κατατρώνε το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων. Αυτές είναι οι ράγες πάνω στις οποίες κινήθηκαν και θα συ­νεχίσουν να κινούνται όλες οι αστικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και συνδυασμών τους. Αιτία είναι πως η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων είναι προ­ϋπόθεση για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Έρχονται φρεγάτες

 

Υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας - ΓΓΠΠ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν.

Ανυπαρξία μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τις πλημμύρες


Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την κυβέρνηση που για μια ακόμα φορά άφησε τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στις ακραίες συνθήκες κακοκαιρίας που πλήττουν τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Αξιολόγηση σχολικής μονάδας

 

Ανταγωνιστικές διεργασίες για το «αποτύπωμα» στον Ινδο-Ειρηνικό


 ΚΙΝΑ - ΗΠΑ - ΕΕ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 Για «ανεύθυνη στάση και πρακτική συγκάλυψης» κατηγόρησε η Κίνα τις ΗΠΑ, επειδή δεν έχουν δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για την προ δεκαημέρου σύγκρουση του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «USS Connecticut» με «άγνωστο αντικείμενο» «στα διεθνή ύδατα στην περιφέρεια Ινδικού - Ειρηνικού», στο φόντο της διαρκούς συγκέντρωσης όλο και περισσότερων στρατιωτικών μέσων στην περιοχή.

Η Πετρούπολη στα χέρια των εργατών

 


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σε ένα από τα πρώτα της Δελτία, η Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή (ΣΕΕ) που είχε οριστεί από το Συνέδριο των Σοβιέτ των εργατών και των στρατιωτών αντιπροσώπων της Βόρειας Περιοχής, πληροφορούσε: «Η Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή, που σχηματίστηκε ύστερα από έγκριση της γενικής συνέλευσης του Σοβιέτ στις 20 Οκτώβρη 1917, άρχισε έντονες δραστηριότητες». Η προετοιμασία για την εξέγερση μπήκε σε αποφασιστικό στάδιο.

Στον τόπο του εγκλήματος


 «Η σημερινή συμφωνία (...) συνιστά (...) μία επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας που λειτούργησε συγκροτημένα, τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και από την τωρινή. Η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα μας αποτελεί ασύγκριτο πλεονέκτημα (...) Δημιουργεί μια πρόσθετη ομπρέλα ασφάλειας πάνω από τη χώρα».

Γιατί τους «καίει» τόσο το Σαχέλ;


Το Σαχέλ, μία αχανής περιοχή που εκτείνεται
από τις δυτικές ακτές της Αφρικής στον Κόλπο της Γουινέας και φτάνει έως τις ακτές της Ερυθραίας στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και οξύνει τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Με πρόσχημα κι εδώ την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αξιοποιώντας τη δράση διάσπαρτων ομάδων τζιχαντιστών, οι ΗΠΑ έχουν σε εξέλιξη ένα τεράστιο «αντιτρομοκρατικό» πρόγραμμα από το 2005, επιδιώκοντας στενές σχέσεις με στρατούς χωρών της περιοχής.

Υπογράφεται σήμερα το νέο κείμενο - «φωτιά» για τον λαό


Υπογράφεται σήμερα στις ΗΠΑ η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, διευρύνοντας τη χρήση στρατηγικά επιλεγμένων τοποθεσιών στη χώρα από πλευράς των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και μπλέκοντας τον λαό βαθύτερα σε επικίνδυνες εξελίξεις, με τις βάσεις μαγνήτη κινδύνων, προς χάριν της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» του κεφαλαίου.

Το ένα κρούσμα κορονοϊού διαδέχεται το άλλο στους οδηγούς του ΟΑΣΘ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Εδώ και μια βδομάδα σε τερματικό σταθμό λεωφορείων του ΟΑΣΘ το ένα κρούσμα
διαδέχεται το άλλο μεταξύ των εργαζομένων οδηγών.

Τεράστια αναδιανομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προς όφελος του κεφαλαίου

 
Η αποτύπωση του κρατικού προϋπολογισμού αναδεικνύει τον ταξικό του χαρακτήρα και την τεράστια αναδιανομή που γίνεται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού  του 2022.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/10/1916

Οι σιδηροδρομικοί του Λαρισαϊκού πραγματοποιούν μεγάλη και πετυχημένη απεργία.

14/10/1933

Η ναζιστική Γερμανία ανακοινώνει την αποχώρησή της από την Κοινωνία των Εθνών.