Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ευχάριστη εκτόνωση

Ευχάριστη εκτόνωση

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργατών της «Tubacex» στη Χώρα των Βάσκων

 


Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της εταιρείας μετάλλου «Tubacex», στη Χώρα των Βάσκων, στο ισπανικό κράτος, που βρίσκονται σε απεργία εδώ και 27 μέρες ενάντια στα σχέδια απολύσεων της εργοδοσίας εκφράζει το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ.

Ξεμένουν από κρεβάτια και ΜΕΘ τα Νοσοκομεία της Αττικής


Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια για τους ασθενείς με κορονοϊό στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», σε ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι το σύστημα Υγείας έχει γονατίσει στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα, μέρα εφημερίας του νοσοκομείου, έγιναν 58 εισαγωγές περιστατικών covid, με αποτέλεσμα να βγει από την εφημερία χωρίς να υπάρχει κανένα κρεβάτι διαθέσιμο στις κλινικές covid του νοσοκομείου.

Η έξαρση της πανδημίας δεν αντιμετωπίζεται με «εθελούσιες» παραχωρήσεις αλλά με επίταξη ιδιωτικών κλινικών


Η έξαρση της πανδημίας και η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας δεν αντιμετωπίζεται με τις “εθελούσιες” παραχωρήσεις δύο ιδιωτικών κλινικών, αλλά με επίταξη ιδιωτικών κλινικών που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να τους βάλουμε κάπου όπως – όπως.

«Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές έξω τα ΜΑΤ απ' όλες τις σχολές»

 
«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία»
και «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές έξω τα ΜΑΤ απ' όλες τις σχολές», είναι δύο από τα συνθήματα που κυριαρχούν στην πορεία που πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

8/3/1928: Η σημασία της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας


Αυτή τη βδομάδα χιλιάδες γυναίκες σ' όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα των γυναικών. Οργανωτής αυτής της μέρας ήταν η Κλάρα Τσέτσκιν, η μεγάλη ηγέτρια του παγκόσμιου προλεταριακού κινήματος.

Στη ΙΙ Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών το 1910 έκανε μια πρόταση να δοθή στις γυναίκες μια μέρα δικηά τους για την κινητοποίηση των πλατειών γυναικείων μαζών. Η πρόταση της έγινε απόφαση και τώρα στις 8 του Μάρτη κάθε χρόνο γιορτάζεται παντού η Διεθνής ημέρα των γυναικών.

Ακορντεόν...


«Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες που πρέπει να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή», δήλωνε χτες η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που ανακοινωνόταν ότι τα νοσοκομεία της Αττικής δεν έχουν πλέον ούτε ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό και ότι το «έμφραγμα» είναι πλέον καθολικό και στις απλές κλίνες Covid!

Με το αζημίωτο οι υπηρεσίες των ιδιωτικών κλινικών αντί για επίταξη


ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΛΗΤΩ

Θα νοσηλεύουν covid ασθενείς

Την ώρα που σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής εκτυλίσσονται εφιαλτικές στιγμές, με το ΕΚΑΒ να κάνει εκατοντάδες εισαγωγές, τα κρεβάτια να γεμίζουν με το που αδειάζουν, ράντζα να απλώνονται παντού, τα non Covid νοσοκομεία να φρακάρουν με το «καλημέρα», τους εργαζόμενους - που είναι στα όρια της εξουθένωσης - να δίνουν αγώνα δρόμου για διακομιδές από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και τους χρόνιους ασθενείς να φτάνουν στα επείγοντα παραμελημένοι και επιβαρυμένοι, η κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους κλινικάρχες.

Η κυβέρνηση εκτός από την άγρια καταστολή καταφεύγει και στον χαφιεδισμό


Επιχειρώντας να δικαιολογήσει το νέο κρίκο στην αλυσίδα κλιμάκωσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στον «εχθρό - λαό», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έκανε λόγο, χτες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για «εικόνες που μας ενόχλησαν όλους» και για «περιστατικά που διερευνώνται» με τις γνωστές ΕΔΕ, φροντίζοντας επίσης να υπογραμμίσει ότι εκτός των 11 συλλήψεων «υπήρξαν και δύο τραυματίες αστυνομικοί».

«Τις ΜΕΘ λειτουργούν υγειονομικοί όχι εθελοντές και χορηγοί»


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΑΓΝΗ, Δ. Γεωργόπουλου και την ολοκλήρωση της νέας ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δυναμικής 11 κλινών, υπενθυμίζουμε ότι:

Αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ


Κάτω από την αντίδραση φοιτητών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και πολλών καθηγητών του Πανεπιστημίου αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει το ΑΠΘ.

Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς καταγγέλλουν την νέα επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής και καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 9 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διεθνές Σεμινάριο της ΠΣΟ για την Τηλεργασία


Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Διεθνές Σεμινάριο που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Γραφείο και η Επιτροπή Εργαζόμενης Νεολαίας της ΠΣΟ για την Τηλεργασία την Παρασκευή 5 Μάρτη.

Νέοι εργαζόμενοι από όλη την Ευρώπη μετέφεραν την εμπειρία τους για την προσπάθεια εργοδοτών - κυβερνήσεων - Ευρωπαϊκής Ένωσης να αξιοποιήσουν την πανδημία για την επιβολή αντεργατικών μέτρων και την ανατροπή μιας σειράς εργατικών κατακτήσεων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/03/1500

Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Καμπράλ σαλπάρει από τη Λισαβόνα με 13 πλοία με προορισμό τις Ινδίες. Στο ταξίδι αυτό θα ανακαλύψει τη Βραζιλία.

09/03/1776

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Άνταμ Σμιθ «Ο πλούτος των Εθνών», ένα από τα θεμελιώδη έργα της αστικής οικονομικής επιστήμης. Ο Κ. Μαρξ χαρακτήρισε τον Α. Σμιθ «οικονομολόγο της μανουφακτουριακής περιόδου του καπιταλισμού».