Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο στις 17.30 στην πλατεία ΧΑΝΘ

 


 Όλοι σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, για την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής που αφήνει απροστάτευτο το λαό από τις φυσικές καταστροφές και ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, τονίζουν στο κάλεσμά τους τα ταξικά εργατικά Σωματεία.

Εξέγερση και σφαγή στις φυλακές Αττικα

Στις 9 Σεπτέμβρη 1971, οι 1.200 περίπου κρατούμενοι των φυλακών Αττικα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης καταλαμβάνουν τρία συγκροτήματα και συλλαμβάνουν ως ομήρους 38 φύλακες και υπαλλήλους. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η χορήγηση αμνηστίας, η ασφαλής αναχώρησή τους σε μια «μη ιμπεριαλιστική χώρα» και η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στις ΗΠΑ. Αμέσως, δυνάμεις της Εθνοφρουράς κυκλώνουν τις φυλακές, ενώ η ύπαρξη ομήρων επιβάλλει την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων.

Πρώτο κουδούνι και καλή αρχή - Η χρονιά μας θα ‘ναι αξέχαστη και αγωνιστική!


Πρώτο κουδούνι και καλή αρχή - Η χρονιά μας θα ‘ναι αξέχαστη και αγωνιστική!

 Ακόμα μια χρονιά... και φέτος μία από τα ίδια;

  • Ψυχοφθόρο και πανάκριβο σχολείο, με εξετάσεις, Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ, κενά και ελλείψεις

  • Ατέλειωτο τρέξιμο σπίτι - σχολείο - φροντιστήριο

Να σημάνει συναγερμός για την αντιπλημμυρική προστασία της Κ. Μακεδονίας

«Πρέπει να σημάνει "κόκκινος συναγερμός". Η αντιπλημμυρική προστασία και εδώ δεν βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από τις πληγείσες περιοχές. Χαρακτηρίζεται από την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αναγκαίων έργων, από καθυστερήσεις χρόνων ακόμα και για γνωστά και "ώριμα" έργα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σχετικά με την κατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων.

Αυτοί είναι οι άθλιοι ψεύτες και προβοκάτορες!

Κάτι ακροδεξιοί βόθροι των social media εδώ και δύο ημέρες επιχειρούν να συσχετίσουν τους δολοφόνους του Αντώνη με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και το ΚΚΕ.

Η προβοκάτσια και το ψέμα σε νέα επίπεδα! Πρόκειται για μία δράκα ακροδεξιών και φασιστοειδών με ονοματεπώνυμα, όπως πχ ο Δημήτρης Τσίκας, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ακροδεξιό παραμόρφωμα των Τζήμερου-Κρανιδιώτη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και νυν υποψήφιος με ακροδεξιό συνδυασμό στο Δήμο Αθηναίων.

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς


Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας

Σήμερα Σάββατο στις 12 μ. οι Θεσσαλοί συγγενείς εγκλωβισμένων και πληγέντων που μένουν στην Αθήνα καλούν σε κινητοποίηση στο Σύνταγμα για να ξεκαθαρίσουν ότι «δεν αντέχουμε άλλο» υψώνοντας παράλληλα κραυγή διαμαρτυρίας!

«Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, καταγόμαστε από τη Θεσσαλία και μένουμε στην Αθήνα, που είμαστε συγγενείς εγκλωβισμένων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουμε υποστεί σοβαρές καταστροφές στις περιουσίες μας, που όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, υψώνουμε κραυγή διαμαρτυρίας.

Πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα - Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

1. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρίας για την αύξηση του κατώτερου μισθού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
09/09/1828

Γεννιέται ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Λέον Τολστόι. 

Γεννήθηκε ο Λέον Τολστόι