Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Δολοφονική επίθεση δολιοφθοράς εναντίον συστήματος ηλεκτροδότησης προσφυγικής δομής στη Βέροια


Σε ολοένα και πιο επικίνδυνες ατραπούς περνούν οι ρατσιστικές αντιδράσεις μερίδας κατοίκων σε μια σειρά περιοχές της χώρας όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, στα πλαίσια και της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου. Μόνο ως δολοφονικών προθέσεων σαμποτάζ μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια αγνώστων δραστών στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, που έκοψαν κολώνα της ΔΕΗ και επιχείρησαν να πριονίσουν δύο ακόμα κολώνες, που συνολικά εξυπηρετούν την παρακείμενη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Παράδοση φαρμάκων στους πρόσφυγες στα Διαβατά από το ΠΑΜΕ και την ΟΓΕ


Τα εργατικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προχώρησαν σε μια πρώτη συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών.

Σήμερα, μετά από σημαντική ανταπόκριση δεκάδων μελών των σωματείων συγκεντρώσαμε φάρμακα και μαζί με τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ τα παράδωσαν στους υπεύθυνους της δομής.

Κινητοποίηση στα κεντρικά της Alpha Bank

Σήμερα για μια ακόμη φορά η Επιτροπή του ΠΑΜΕ για τους Πλειστηριασμούς βρέθηκε μαζί με φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών σε συμβολαιογραφείο (Σταδίου 43) όπου τα κοράκια έβγαζαν στο σφυρί το σπίτι ενός φτωχού ανθρώπου από το Καματερό.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση για την απαράδεκτη

46η επέτειος από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Καταδικάζει το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα στη Βολιβία

Το ΚΚΕ καταδικάζει το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα στη Βολιβία.

-- Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη στο λαό της Βολιβίας, στους άλλους λαούς της Λατινικής Αμερικής.

-- Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, της ντόπιας ολιγαρχίας και της "μήτρας" που τα γεννά - του καπιταλιστικού δρόμου.

Σπύρος Μελετζής


Σαν σήμερα 13 Νοέμβρη του 2003 πέθανε ο Σπύρος Μελετζής. Ο Πρωτομάστορας και ποιητής της τέχνης της φωτογραφίας, όπως τον αποκάλεσαν. Ο άνθρωπος που με το φακό του αποθανάτισε το πέρασμα του φασισμού και τον αγώνα του λαού για μια νέα Ελλάδα

Γεννημένος στην Ιμβρο το 1906, έφυγε σε ηλικία 17 ετών για την Αλεξανδρούπολη, όπου θα βρεθεί στο φωτογραφείο του Παναγιώτου και θα έχει την πρώτη επαφή με το φακό και το πρώτο αντάμωμα με τη φωτογραφία. Κάνοντας ένα μικρό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, έφτασε, το 1927, στην Αθήνα, όπου και δούλεψε για οκτώ χρόνια στο φωτογραφείο του Γ. Μπούκα.

Ματωμένες μετοχές

Η δήλωση του υπουργού Αμυνας, ότι «αν χρειαστεί θα ξαναματώσουμε μαζί με τις ΗΠΑ, όπως κάναμε και στο παρελθόν», προκαλεί πραγματική ανατριχίλα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και υποτίμησης των κινδύνων από το λαό.
Η δήλωση αυτή δεν αποτελεί μόνο έκφραση της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να πάει πολλά βήματα πιο πέρα την ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι.

Ατζέντα


Αντιλαϊκά μέτρα, ιμπεριαλιστική εμπλοκή και ένταση της καταστολής είναι το «υπόβαθρο» πάνω στο οποίο η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και των επενδύσεων, που δεν χωράει βέβαια τα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες, πόσο μάλλον τους μαζικούς αγώνες για τη διεκδίκησή τους.

Οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Η ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις να παρέμβουν με σχέδιο, οργανωμένα, στην κατεύθυνση οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση αναδείχθηκε μέσα από την πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Εισηγητικά ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Βασίλης Ρέβας, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας εκ μέρους της ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων, κάλεσαν σε

Ο Υπουργός Παιδείας της Χούντας, προσπαθεί, εκφοβίσει τις επιτροπές αγώνα του Πολυτεχνείου


Ο Υπουργός Παιδείας της Χούντας Σιφναίος επισκέπτεται, 13/11/1973, το Πολυτεχνείο και προσπαθεί, σε κοινή συνεδρίαση με τη Σύγκλητο, να εκφοβίσει τις επιτροπές αγώνα των 5 σχολών του Πολυτεχνείου ώστε να σταματήσουν την πάλη τους για άμεση διενέργεια ελεύθερων εκλογών στις σχολές.

Γιάννης Μαρής


 Πεθαίνει, στην Αθήνα στις 13/11/1979, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μαρής (πραγματικό όνομα Γιάννης Τσιριμώκος).

Ο Γιάννης Μαρής (αληθινό όνομα Ιωάννης Τσιριμώκος, γεννήθηκε στη Σκόπελο στις 28 Ιανουαρίου 1916, ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Έγραψε δεκάδες βιβλία και σενάρια για τον κινηματογράφο. Θεωρείται ο πατέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος στην Ελλάδα.