Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

... και για το σκοπό αυτό όταν χρειαστεί δίνουμε αδίσταχτα και τη ζωή μας


Από τις φυλακές της Καλλιθέας, ο Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταφέρεται μαζί με τους συγκρατούμενούς του Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση στου Γουδή για να εκτελεστεί, ολοκληρώνοντας έτσι άλλο ένα έγκλημα του αστικού κράτους, με κυβέρνηση Πλαστήρα. Οι εφημερίδες θα γράψουν ότι ο Μπελογιάννης είχε ακούσει ήρεμος την καταδίκη του σε θάνατο, αποχαιρέτησε τους συγκρατούμενούς του στις φυλακές και μπρος στο εκτελεστικό απόσπασμα αρνήθηκε να του δέσουν τα μάτια. Ζητωκραύγασε για το ΚΚΕ και έπεσε από τις σφαίρες του αποσπάσματος. Ηταν 37 χρόνων.

Η αυτονόητη καταδίκη δεν αρκεί...


Την αυτονόητη καταδίκη του φαινομένου
της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας και κακοποίησης σε βάρος των γυναικών προκάλεσαν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), στα πρώτα βήματα της αθλητικής της σταδιοδρομίας. «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι στον αθλητισμό θα αντιμετώπιζα τη βία, πόσο μάλλον τη σεξουαλική», τόνισε η Ολυμπιονίκης, φέρνοντας με τη δημόσια παρέμβασή της στην επιφάνεια ένα φαινόμενο που, όπως φαίνεται από καταγγελίες που ακολούθησαν, κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι.

Εξαναγκασμός σε απλήρωτη υπερεργασία ιατρών ως «κοινωνική προσφορά»


Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε επίσημο έγγραφο του διευθυντή Διοικητικής - Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΑΓΝΙ) γίνεται αναφορά σε "προσφορά υπηρεσίας ιατρών στο κέντρο εμβολιασμού" ειδικευμένων και ειδικευόμενων από τις 7.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ.

«100% αποτελεσματικό το δεύτερο εμβόλιο εναντίον της COVID-19»


Η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor ανακοίνωσε σήμερα πως το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο εναντίον της COVID-19 είναι 100% αποτελεσματικό, βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «TASS».

Τι ισχύει για τα εμβόλια στην Κούβα


Για τα τέσσερα νέα κουβανικά εμβόλια για τον κορονοϊό, τον πόλεμο που δέχεται η Κούβα από τις ΗΠΑ και τη λάσπη που ρίχνεται κατά της ταξιαρχίας κουβανών ιατρών Henry Reeve, που είναι υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης, μίλησε στο Sputnik η πρέσβειρα του νησιού στην Ελλάδα Ζελμίς Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

«Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό”…


«Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία».

Πρόκειται για ισχυρισμό -«ανθρωπίνως δυνατό»- που επαναλαμβάνεται από την κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Συνεπώς, μετά από 5.000 νεκρούς από τις αρχές Νοέμβρη, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι:

α) Δεν ήταν «ανθρωπίνως δυνατό» να προκηρυχθούν θέσεις μονίμων γιατρών για τα (ανοιχτά) νοσοκομεία, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπαγορεύονται από την πανδημία, σε αντίθεση με την προκήρυξη 1.000 αστυνομικών για τα (κλειστά) πανεπιστήμια,

Η κατάληψη του Καρπενησίου


Η επιχείρηση για την κατάληψη του Καρπενησιού - πρωτεύουσα της Ευρυτανίας - ξεκίνησε τη νύχτα 20 προς 21/1/1949 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια μέρα μετά. Στην επιχείρηση πήραν μέρος η 1η Μεραρχία του ΔΣΕ με διοικητή τον Χ. Φλωράκη, η 2η Μεραρχία με διοικητή τον Γ. Αλεξάνδρου, η Σχολή Αξιωματικών του ΚΓΑΝΕ, ένα ανεξάρτητο τάγμα και μια διλοχία. 

Συνολική δηλαδή δύναμη περί τους 3.000 αντάρτες. Την επίθεση για την κατάληψη της πόλης ανέλαβε η 1η Μεραρχία, ενώ η 2η είχε ως αποστολή της την κάλυψη της επιχείρησης από την πλευρά του Αγρινίου και της Λαμίας. Τα τμήματα του ΔΣΕ έμειναν στην πόλη 18 ολόκληρες μέρες. 

Ψεύτικο δίλημμα


Αν κανείς πιστέψει όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη και όσα γράφονται αυτές τις μέρες για το άνοιγμα και άλλων τομέων της οικονομίας, το δίλημμα για τον λαό είναι λίγο πολύ το εξής: «Διάλεξε αν θα ρισκάρεις την υγεία σου και θα αρρωστήσεις, ή αν θα χάσεις τη δουλειά σου, το μαγαζί σου, το σπίτι σου».

Απαράδεκτη η καθυστέρηση της άρσης ασυλίας του ναζιστή εγκληματία Λαγού


Αθήνα, 18/01/2021

κ. Νταβίντ Σασόλι,

Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Κύριε Πρόεδρε,

Τρεις ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την τελεσίδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου που καταδίκασε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Όλα τα στελέχη της που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, πλην δύο: ενός που διαφεύγει της σύλληψης και του ευρωβουλευτή εκλεγμένου με τη ναζιστική οργάνωση, Ι. Λαγού.

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους

Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με νέες κυλιόμενες στάσεις εργασίας και σήμερα Τρίτη  από τις 7 π.μ. αποφάσισαν η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στη Λέσχη του ΑΠΘ και το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Η αξία των χρημάτων


Ξόδεψε λέει 5.000 στο Ντουμπάι. Ωσάν να ξόδεψε τίποτα!

Σιγά που θα καταδεχτώ να μάθω πού τα βρήκε η επικρίτρια των «τεμπέληδων».

Όπως κι αν τα βγάζει, δικά της είναι, δεν περιμένει τα καθυστερούμενα επιδόματα για να κάνει «γλέντια» με ένα πιάτο φαγάκι.

"Λευκό Βέλος" : Τα σαπάκια που τρόμαξαν να ξεφορτωθούν οι Ελβετοί και οι Ιταλοί


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΟ ''ΛΕΥΚΟ ΒΕΛΟΣ'' Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821....ΚΑΙ Ο ''ΑΣΤΡΑΧΑΝ'' !!!

Μαθαίνουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου φτάνει στη Θεσσαλονίκη, από την Ιταλία με τυμπανοκρουσίες, το πρώτο από τα πέντε τρένα πρώτης γενιάς με την επωνυμία...."Λευκό Βέλος" που φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στην Ελλάδα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/01/1736

Γεννιέται ο Σκοτσέζος μηχανικός και εφευρέτης Τζέιμς Βατ, το όνομα του οποίου δόθηκε στη μονάδα μέτρησης ισχύος του ηλεκτρικού ρεύματος.

19/01/1809

Γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής και πεζογράφος Εντγκαρ Αλαν Πόε.