Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Με υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ θα παγώσουν τα χαμόγελα όσων ετοιμάζουν νέα μέτρα


Το θετικό το βράδυ των εκλογών θα είναι να παγώσουν τα χαμόγελα αυτών που ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα από το υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ και από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, τόνισε ο Βαγγέλης Μαρούπας, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Α' Πειραιά.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο κανάλι «OPEN», υπογράμμισε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 8 Ιουλίου, συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν.

Ο Γ. Βαρουφάκης ενοχλείται από τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» γιατί καταρρέει το αντιμνημονιακό του προφίλ


Απάντηση στον Γιάνη Βαρουφάκη και τους ισχυρισμούς του απέναντι σε δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) που αποκαλύπτουν ότι στις 10 Ιούλη 2015, με επιστολική του ψήφο είχε πει «ναι» στο νέο μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση είχε καταθέσει με μορφή σχεδίου νόμου και με τίτλο: «Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», έδωσε στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας», του Βασίλη Σκουρή στο ραδιόφωνο «news 247,  εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής του «Ρ» ο Κώστας Πασακυριάκος.

«Τα δισεκατομμύρια να πάνε στην Παιδεία και όχι στο ΝΑΤΟ»


Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που με απασχολεί και θέλω με όλες μου τις δυνάμεις να αγωνιστώ για την αντιμετώπιση και επίλυσή του, είναι το πρόβλημα της Παιδείας. Όλοι θέλουμε να υπάρχει η δυνατότητα τα παιδιά μας να μορφώνονται ολόπλευρα και δωρεάν. Το ΚΚΕ αγωνίζεται να είναι διασφαλισμένα όσα χρειάζονται για να σπουδάζουν και όχι να μπαίνουν στο ζύγι των δημοσιονομικών στόχων στοιχειώδεις ανάγκες.

Αντί προεκλογικού δεκαλέπτου - ΚΚΕ




"Τι δουλειά μπορεί να έχει το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση εχθρική για το Λαό;

Έχει όμως δουλειά και μάλιστα σοβαρή σε μια κυβέρνηση του Λαού."


Η Ελένη Γερασιμίδου, η Σεμίνα Διγενή, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Παύλος Ορκόπουλος μας μιλούν για το πώς γνώρισαν το ΚΚΕ, τι σημαίνει γι’ αυτούς, ποια εικόνα τους φέρνει στο μυαλό και για ποιο λόγο πρέπει και αξίζει να το ψηφίσεις.

«Αν δεν υπήρχε το ΜεΡΑ25, μάλλον ΚΚΕ θα ψήφιζα»…


Το 1986 κυκλοφορεί ο «Χειμωνιάτικος ήλιος» του Μάνου Χατζιδάκι. Στο σημείωμα του συνθέτη που συνοδεύει τον δίσκο, ο Χατζιδάκις προσθέτει και τα παρακάτω λόγια: 

«Λυπάμαι μόνο που τον δίσκο αυτόν θα τον ακούσουν κι ακροατές που δεν μ’ αρέσουν. Μα δεν βρήκα μέχρι στιγμής τρόπο να τους το απαγορεύσω. Κι αυτό μου δημιουργεί μελαγχολία».

Ε, όχι και θεομπαίχτης και τσαρλατάνος ο Βελόπουλος!


«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» υποστήριξε ο Επίσκοπος Αμορίου,Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται απευθείας στην αρμοδιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δήλωση με αφορμή τον τραγικό θάνατο μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας

Είναι ντροπή και αίσχος να παραμένουν στο απυρόβλητο δεκάδες και εκατοντάδες πλουτοκράτες που έχουν νόμιμες φοροαπαλλαγές και φοροαποφυγές δισ. ευρώ και να κυνηγιούνται πάμπτωχοι μετανάστες, που δεν έχουν στον “ήλιο μοίρα”. Πρόκειται για το ίδιο κυνήγι που υφίστανται και Έλληνες πολίτες, όπως οι υπέργηρες γριούλες που πουλούσαν τα περίφημα τερλίκια στις λαϊκές αγορές.

Με δυνατό ΚΚΕ στις 8 Ιουλίου μπορούμε να τα καταφέρουμε


    Το νέο σποτ του για τις εκλογές της 7ης Ιούλη, έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ.
Στο νέο σποτ του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:

    Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8, όμως, σημασία δεν έχει ποιος θα συνεχίσει να μαυρίζει τις ζωές μας. Σημασία έχει να είναι ο λαός πιο δυνατός. Γι' αυτό στηρίξτε το ΚΚΕ. Τη δύναμή σας.

    Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, γνωρίζετε, όμως, ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό σας. Για το δίκιο μας.

Γκεόργκι Δημητρόφ


Πεθαίνει, 2/7/1949, ο Βούλγαρος κομμουνιστής ηγέτης Γκεόργκι Δημητρόφ, Γενικός Γραμματέας της Κομμουνιστικής Διεθνούς (1934-1943) και πρώτος Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας (1946-1949).

Ο Γκ. Δημητρόφ είχε γίνει σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού με την ηρωική του στάση στη δίκη της Λειψίας, κατηγορούμενος από τους Ναζί για τον εμπρησμό του Γερμανικού Κοινοβουλίου (προβοκάτσια που έπραξαν οι ίδιοι και «φόρτωσαν» στους κομμουνιστές).

Ναι, το έχουμε ανάγκη, ναι, γίνεται!


Κι αφού όλοι και όλες βρίσαμε -και δικαίως- τα χυδαία αστειάκια που έγιναν πάνω στο πτώμα της σκοτωμένης από το κυνήγι Αρμένισσας μετανάστριας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, κι αφού βρίσαμε τις ξεφτιλισμένες απόπειρες δικαιολόγησής τους, μένουν μερικά ακόμα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την “μέση ευαισθησία” μας: