Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Απεργία… χωρίς απεργία αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, τα μοναδικά θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη ήταν η ανασύνθεση του προεδρείου και η έγκριση των εισηγήσεων για το ετήσιο απολογιστικό συνέδριο, οι οποίες δεν έχουν ακόμα γραφτεί, οπότε και δεν παρουσιάστηκαν καν, ωστόσο η πλειοψηφία τις ενέκρινε!
Καμιά συζήτηση για το ασφαλιστικό που όπως δηλώνει η κυβέρνηση θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 21 Φλεβάρη.

«Κρύα» αστεία, ίδιες παγίδες...

Θα ήταν ανέκδοτο, αν δεν προκαλούσε «πικρό» γέλιο σε δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που βλέπουν πάνω από το σπίτι τους τη «δαμόκλειο σπάθη» τραπεζών και «κορακιών»: Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει - λέει - κάλεσμα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν μαζί πρόταση νόμου «για την προστασία της πρώτης κατοικίας»!

Η στάση των εργατοπατέρων απέναντι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Ν.Δ.


Την ώρα που δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) παρέχοντας την πλήρη στήριξή της στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου της κυβέρνησης της Ν.Δ., έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας και ανοιχτής απεργοσπασίας.

Να συνδικαλιστές, να μάλαμα:

Προωθείται η μετατροπή της σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού

Με σταθερά βήματα, προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με την Ρωσία. Οι υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής (το λιμάνι, το αεροδρόμιο και οι οδικοί άξονες), τίθενται στην υπηρεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως προκύπτει από τη άφιξη στην πόλη του υποστράτηγου Κρίστοφερ Μόχαν, διοικητή της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Πολεμικών

“Ναι αλλά το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις για το σήμερα…”


Μια από τις προτάσεις του ΚΚΕ για το σήμερα

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακαταθέτει στη Βουλή την από 18-10-2016 Πρόταση Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα (τα οποία αναφέρονται στο παράρτημα που επισυνάπτεται), με την παρακάτω Αιτιολογική Έκθεση που την συνοδεύει, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τα αναφερόμενα Σωματεία.

Για τον Άγιο Βαλεντίνο επιλέξτε ένα λαϊκό παιδί


Μια ωδή στην λαϊκή τίμια ψυχή

Δεν θέλω να ξεσηκώσω τώρα τους διανοούμενους σε διαμαρτυρία αλλά πώς να το κάνουμε παίδες, το σωστό, το τίμιο, το εργατικό το παλικάρι έχει άλλη γλύκα. Καταρχήν, να ορίσουμε τι σημαίνει λαϊκό παιδί. Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση τον τύπο, τον μισογύνη και τον ”Θα σου αστράψω καμία”. Αυτός είναι ένας μπουνταλάς, που βγάζει τα κομπλεξιλίκια του πάνω σας.

Η ΓΣΕΕ φέρνει τον Μητσοτάκη στο Συνέδριό της, για να “περάσουν βέρες”…

Συνδικάτα εργατών, όχι των πρωθυπουργών 

Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο ορισμός του εργατοπατέρα που ευθυγραμμίζεται με τα αφεντικά και την κυβέρνηση; Αρκεί να δείτε τι κάνει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, που δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι της ενάντια στο

Εξορμήσεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων δεν γίνεται να ωφελεί ταυτόχρονα τράπεζες και νοικοκυριά

Αγαπητέ κύριε Βαρουφάκη,

Αναφορικά με την πρότασή σας για τη μέθοδο διαχείρισης του μη εξυπηρετούμενου ιδιωτικού χρέους θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

1. Το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε πλήθος πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του

Κώστας Βάρναλης


Γεννιέται, 14/2/1884, στον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Το 1919 πήγε στο Παρίσι με υποτροφία και παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας, φιλολογίας και κοινωνιολογίας. Τότε προσχώρησε στον μαρξισμό και τον διαλεκτικό υλισμό και αναθεώρησε τις προηγούμενες απόψεις του για την ποίηση, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, ενώ εργάστηκε για βιοποριστικούς λόγους και ως δημοσιογράφος.

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας μετατρέπει τα νησιά σε «φυλακές ψυχών»

Σε «φυλακές ψυχών», σε «κέντρα εγκλωβισμού χιλιάδων αρχανθρώπων» μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «kontra».


Υπογράμμισε ότι πρέπει με σύντομες διαδικασίες να χορηγούν τα απαραίτητα έγραφα στους εγκλωβισμένους για μεταβούν στη χώρα προορισμού τους και πως η κυβέρνηση οφείλει να πιέσει την ΕΕ κάτι το οποίο δεν

Κάρολος Κουν


Πεθαίνει, 14/2/1987, ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κάρολος Κουν. Δημιουργός της «Λαϊκής Σκηνής» το 1933, του «Θεάτρου Τέχνης» το 1942, κλπ.

Ο Κάρολος Κουν γεννήθηκε στην Προύσα το 1908. Οι γονείς του μετακόμισαν στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο Κουν ήταν μωρό.

 Ο ίδιος έλεγε: «Αν και γεννήθηκα στην Προύσα, δεν τη γνώρισα. Από μικρός βρέθηκα στην Πόλη κι εκεί μεγάλωσα.

20ο Συνέδριο ΚΚΣΕ: Σημείο οπορτουνιστικής στροφής


Αρχίζουν, 14/2/1956, οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης - ΚΚΣΕ (14 - 25/2/1956), που αποτέλεσε κομβικό σημείο στην κυριαρχία των οπορτουνιστικών-αναθεωρητικών δυνάμεων, τόσο στο ΚΚΣΕ όσο και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα γενικότερα.