Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

«Εργα και ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ: Σπουδαστικό της Ασφάλειας

 

Η κυβέρνηση Σύριζα ξαναχτυπά από πολύ αριστερά με την αναβίωση, ή μάλλον την φανέρωση (αφού ποτέ δεν είχαν επί της ουσίας πάψει να εφαρμόζονται τέτοιες πρακτικές από τις αστικές κυβερνήσεις) του σπουδαστικού της Ασφάλειας, μόνο που αυτή τη φορά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. 

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας!


Οι αντικομμουνιστικές προβοκάτσιες δεν θα περάσουν!

Τις τελευταίες μέρες έχει μπει σε κίνηση σχέδιο ανοικτής επέμβασης ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV) με οργανωτή το κυβερνητικό σοσιαλδημοκρατικό Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV). Στις 4 Φλεβάρη σε συγκεντρώσεις του κυβερνητικού PSUV εμφανίστηκαν στημένες ολιγομελείς ομάδες με μπλούζες και σημαίες με τα εμβλήματα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, δηλώνοντας πως στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και καταδικάζουν την ηγεσία του ΚΚ Βενεζουέλας που εναντιώνεται σε αυτήν.

Κινητοποιήσεις συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία


Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι, έστειλαν το αποφασιστικό μήνυμα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους όλη την επόμενη περίοδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Πραγματική ανακούφιση η αύξηση όλων των συντάξεων με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς


 Η “άρση των αδικιών” του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται μέσα από προεκλογικά επιδόματα φτώχειας κι εξαγοράς.

Τζέιμς Κουκ


Στις 14 Φεβρουαρίου 1797 δολοφονείται από ιθαγενείς της Χαβάης ο Τζέιμς Κουκ. Μεγάλος Αγγλος θαλασσοπόρος και εξερευνητής. Από το 1768 ως το 1771 πραγματοποίησε με το πλοίο «Εντέιβορ» τον περίπλου της Γης, από τα δυτικά, που είχε οργανώσει το Βρετανικό Ναυαρχείο για την κατάκτηση νέων εδαφών στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Η αλληλεγγύη ακτινοβολεί

 
Η βδομάδα που πέρασε από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία ήταν αρκετή για να φανεί στην πράξη η δύναμη της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης πάνω στα χαλάσματα που αφήνει πίσω της η εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους. Μια πολιτική που άφησε τον λαό εκτεθειμένο να ζει σε σπίτια - παγίδες θανάτου και, όπως αποδεικνύεται, δεν γνωρίζει σύνορα.

Ο χαιρετισμός από τη Νεολαιίστικη Πτέρυγα της Ένωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας

Για την κατάσταση της εργατικής τάξης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεχτείτε τους χαιρετισμούς μου εκ μέρους της Ένωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας και της νεολαίας της, που αγωνίζονται σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Οργή για την «γύμνια» του αστικού κράτους


 «Φάρος» αλληλεγγύης η δράση του ΚΚ Τουρκίας

Μεγαλώνει η οργή στην Τουρκία όσο περνάνε οι μέρες, όχι μόνο για τον αριθμό των θυμάτων που αυξάνεται συνεχώς και για τα κτίρια - τραπουλόχαρτα, αλλά και για την αδυναμία του αστικού κράτους να βοηθήσει ουσιαστικά τους σεισμόπληκτους

Απέρριψαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

700.000 σπίτια λαϊκών οικογενειών στο στόχαστρο τραπεζών και funds με απόφαση του Αρείου Πάγου και με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

«Ετούτα τα παιδιά φτάνουν από πολύ μακριά, τραβούν πολύ μακριά...»


 Αυτοί οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου, με τους οποίους έκλεισε την εισηγητική του ομιλία ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ένιωθες να αντηχούν στο χώρο σε όλη τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου της Οργάνωσης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/02/1779

Πέθανε ο Τζέιμς Κουκ, σκωτσέζος θαλασσοπόρος και εξερευνητής.