Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Kύκλος

                                                                   Kύκλος

Στίχοι: Γιώργος Δ. Μπίμης

Μουσική: Κοφινάς Γιώργος

Ερμηνεία: Βασίλης Κασσής

Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

 


Δείτε στιγμιότυπα από τη συναυλία αλληλεγγύης στου πυρόπληκτους που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον Λευκό Πύργο με πρωτοβουλία από Συνδικάτα της Θεσσαλονίκης.

Αθάνατος


Μιχάλη, να προσέχεις τον Παντέλο…

«Ένα τσιγάρο δρόμος» η απόσταση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...


Διαχρονική η προσπάθεια των κυβερνήσεων να ξηλώσουν την κοινωνική ασφάλιση 

Στη διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να χτυπήσουν την κοινωνική ασφάλιση αλλά και στην 30χρονη καθυστέρηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, σε σχέση με άλλες χώρες, λόγω της ανάπτυξης αγώνων από το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ενόψει του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Με μαχητικότητα, μεράκι και ενθουσιασμό ξεκίνησαν οι εργασίες προετοιμασίας και προπαγάνδισης του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη.

Σε θέση μάχης από την πρώτη μέρα


Η µόρφωση και το µέλλον των παιδιών µας είναι υπόθεση των εργαζοµένων και των συνδικάτων, όλου του λαού. Ευχόµαστε καλή σχολική χρονιά στους µαθητές και τους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς.

Όλοι µας, αυτό το διάστηµα, έχουµε σοβαρούς προβληµατισµούς και ερωτηµατικά για τους όρους που θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία, για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα αντιεκπαιδευτικά νοµοσχέδια που ψηφίστηκαν το προηγούµενο διάστηµα.

Αγώνας κατά των αναστολών για πλήρη εμβολιασμό και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας


Ο λαός, μαζί με τον αγώνα του για την αναστολή των απολύσεων, να διεκδικήσει τον άμεσο, πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Αφού η κυβέρνηση με την πολιτική και τις παλινωδίες της κατάφερε να υπονομεύσει το μαζικό εμβολιασμό, τώρα προσθέτει κι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας του λαού.

1η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1946: Η παλινόρθωση της μοναρχίας


 

«Να χαμ' ένα βασιλιά/

δράκο με χοντρόλαιμο/
σέρτικο κι αράθυμο,/
για να κάνει πόλεμο».


Κ. Βάρναλης1

Αλέκος Ξένος


 «Ενσαρκωτής φωτεινών ιδανικών»

Το 1912 γεννιέται στη Ζάκυνθο ο Αλέκος Ξένος. Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς ορφάνεψε νωρίς. Ωστόσο κατάφερε να πραγματοποιήσει σημαντικές μουσικές σπουδές με δασκάλους τον Δημήτρη Μητρόπουλο, τον Φιλοκτήτη Οικονομίδη και τον Γεώργιο Σκλάβο.

«Καρμπόν... »


Ενα νομοσχέδιο «καρμπόν» με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, που έγινε νόμος τον Απρίλη του 2019, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ πριν από λίγες μέρες. Το νομοσχέδιο δίνει νέα κίνητρα, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για να επενδυθούν συσσωρευμένα κεφάλαια. Διευρύνει παράλληλα την επιχειρηματική δράση σε βάρος του περιβάλλοντος, αποκαλύπτοντας την υποκρισία τους πίσω από τις διακηρύξεις για την προστασία τάχα δασών και αιγιαλών από τις συνέπειες της «κλιματικής αλλαγής».

Συγκινητική στιγμή!


Συγκινητική στιγμή!

Παιδιά πρόσφεραν lego με την ευχή να κατασκευαστούν αληθινά σπίτια

Δυναμώνουμε τον αγώνα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας


Παραστάσεις διαμαρτυρίας από σωματεία υγειονομικών ενάντια στη μετατροπή του εμβολίου σε όχημα για απολύσεις και διώξεις

Κυνική ομολογία των τραγικών ελλείψεων και τρανταχτή απόδειξη ότι κανένα μέτρο για τη «θωράκιση του ΕΣΥ» δεν έχει παρθεί, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) την απόφαση του υπουργείου Υγείας για αναστολή των αδειών των εργαζομένων στα νοσοκομεία από την 1η Σεπτέμβρη.

Για τη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ και τη συνάντηση με τους εφοπλιστές


Συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε στις 30/08/2021, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τις ΣΣΕ, ελέγχους στα πλοία, οικονομικά της ομοσπονδίας κά.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν  ότι το διαρκή ξήλωμα των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, από την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχει προκαλέσει τραγικές συνέπειες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης


Την απόφασή του να ανοίξει μέτωπο απέναντι στην πολιτική που αφήνει απροστάτευτο το λαό και το βιος του, τον καταδικάζει σε φτώχεια και δυστυχία για να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, διαμήνυσε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο των Εργατικών Σωματείων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τη συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους.

«Εργα και ημέρες» του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού..


 Για χρόνια «κάθονταν στο σβέρκο των εργαζομένων» της Πάτρας. Εμεναν μακριά από τα προβλήματά τους. Δεν οργάνωσαν ούτε έναν αγώνα σε κάποιο χώρο δουλειάς ή κλάδο. Αντιθέτως, έκαναν συναντήσεις και έκοβαν πίτες με την εργοδοσία και τον ΣΕΒ! Την ίδια περίοδο, η επίθεση των εκάστοτε κυβερνήσεων και της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων ήταν ανελέητη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/09/1807

Μετά απ’ την υπογραφή της Συνθήκης του Τιλσίτ οι Γάλλοι καταλαμβάνουν τα Επτάνησα.

01/09/1870

Στο γαλλοπρωσικό πόλεμο, οι Γάλλοι υπό τον Ναπολέοντα τον Γ’ ηττώνται από τους Πρώσους, στην καθοριστική μάχη του Σεντάν, ανοίγοντας στα πρωσικά στρατεύματα το δρόμο για το Παρίσι. Ανοίγει ο δρόμος για την Παρισινή Κομμούνα.