Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Συγγνώμη χιόνισε νωρίς

                                                                 Συγγνώμη χιόνισε νωρίς

Ο κωμικός καυτηριάζοντας την επικαιρότητα με τον δικό του μοναδικό τρόπο στήνει στον τοίχο της κυβέρνηση για την αποτυχίας διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και την υπουργό Παιδείας για τα βίντεο της Προγεννητικής Αγωγής… 

“Έφυγε” από τη ζωή η συναγωνίστρια Ευαγγελία Σκευοφύλακα


“Έφυγε” από τη ζωή η συναγωνίστρια Ευαγγελία Σκευοφύλακα

Το ΔΣ και τα μέλη της  Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο της συναγωνίστριας  Σκευοφύλακα Ευαγγελίας και μεταφέρουν τα συλλυπητήρια τους προς τους οικείους της.

Το Σάββατο κυκλοφορεί το νέο τεύχος


«Τίποτα δεν ξεχνιέται… όταν η οργή γίνεται δύναμη για την ανατροπή!»
αναφέρει το πρωτοσέλιδο του τεύχους Φεβρουαρίου του «Οδηγητή», που κυκλοφορεί το ερχόμενο Σάββατο, αναφερόμενο στα τραγικά γεγονότα της πρόσφατης κακοκαιρίας και στα πολλά παρόμοια που έχουν προηγηθεί.

Ανακυκλώθηκε μια αντικομμουνιστική προπαγάνδα με τις αναρτήσεις Ρατσένκο


Δεν ανακαλύπτουν κάτι καινούριο, είναι πολλά χρόνια γνωστά σχολίασε ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις αναρτήσεις Ρατσένκο, τονίζοντας ότι αξιοποιήθηκαν για την ανακύκλωση μιας αντικομμουνιστικής προπαγάνδας του παρελθόντος.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Νηματουργία Βαρβαρέσος»


 Οι εργαζόμενοι της "Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ" στη Νάουσα κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5 Φλεβάρη, απαντώντας στις εκδικητικές απολύσεις 7 συναδέλφων τους, στους οποίους δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Σωματείου τους για την καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών που τους οφείλονται.

Ο εμπορευματοποιημένος επαγγελματικός αθλητισμός γεννά την οπαδική βία


Ο εμπορευματοποιημένος επαγγελματικός αθλητισμός γεννά τα φαινόμενα της οπαδικής βίας, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βασιλειάδης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη.

Γουτεμβέργιος


Ο Γιόχαν Γκένσφλες  (Γουτεμβέργιος) γεννήθηκε στις 5 Απρίλη του 1397 στη Μαγεντία της Ρηνανίας και πέθανε στις 3 Φλεβάρη 1468. Παιδί αστικής οικογένειας. Το όνομα Γουτεμβέργιος το πήρε από ένα σπίτι που η μητέρα του το πήρε για προίκα. Στις 23 Φλεβάρη 1440 ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος παρουσιάζει την εφεύρεσή του: Την τυπογραφία.

Συγχρονισμός

 


Τον συγχρονισμό τους στην πολιτική που σπρώχνει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, εκθέτοντας τον λαό σε μεγάλο κίνδυνο, επιβεβαίωσαν οι προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Κορονο-κρίση» ή η βαθύτερη οικονομική κρίση του καπιταλισμού μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;

Σίγουρα κανείς δεν αμφισβητεί πως εξελίσσεται μια βαθύτατη οικονομική κρίση, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ και τη διεθνή καπιταλιστική οικονομία γενικότερα1. Αυτό όμως που αμφισβητείται είναι η αιτία της.

Για τον αντικομμουνιστή Σεργκέι Ραντσένκο

 
Συνεχίζει τις… φοβερές «αποκαλύψεις» ο ιστοριοδίφης Σεργκέι Ραντσένκο. Μετά τα μπαγιάτικα και σκουριασμένα – δήθεν αποκαλυπτικά-  στοιχεία που δημοσίευσε για τον εμφύλιο, ο ιστορικός εξεδήλωσε δημόσια αυτό που ήταν ήδη προφανές: Ότι είναι αντικομμουνιστής!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι εξ ορισμού αντιλαϊκή με όποια διαχείριση

 


Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή είναι προκλητική. Είναι σημαδιακή η σημερινή μέρα.

Βγάζετε λόγους εδώ μέσα για τη δήθεν ανάπτυξη που θα φέρει ο αναπτυξιακός νόμος και μόλις χτες βράδυ, η κυβερνητική τρόικα Σταϊκούρας - Σκρέκας - Χατζηδάκης ανακοίνωσαν στα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την κήρυξη του πιο άτιμου πολέμου.

Ομηροι του κέρδους και των ανταγωνισμών οι λαοί


 ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, η υπόθεση με τα εμβόλια κατά της Covid-19 φέρνει ολοζώντανα και με τραγικό τρόπο μπροστά στα μάτια μας το τι σημαίνει η ανάπτυξη, η παραγωγή και η διανομή φαρμάκων να βρίσκονται στα χέρια φαρμακευτικών ομίλων κι επομένως να γίνονται με σκοπό το κέρδος και όχι την κάλυψη αναγκών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


03/03/1468 

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Γουτεμβέργιος, ο εφευρέτης της τυπογραφίας.

03/02/1924

Σε συνθήκες έντονης ιδεολογικής διαπάλης συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΣΕΚΕ (Κ). Μεταξύ άλλων, αποφασίζεται η σύγκληση του 3ου Συνεδρίου του Κόμματος καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων με την Κομμουνιστική Διεθνή.