Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Οργάνωση στα Συνδικάτα και κλιμάκωση του αγώνα για το μπλοκάρισμα των νόμων



«Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά», «Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων», «Σύγχρονα δικαιώματα - λιγότερος χρόνος δουλειάς - περισσότερη ζωή», «Οι νόμοι σας θα μείνουν στα χαρτιά» κάποια από τα συνθήματα στα πανό των εργατικών Σωματείων και φορέων στέλνοντας το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης.

Συλλαλητήριο της ΔΕΘ σήμερα στις 6μμ στη ΧΑΝΘ


Συλλαλητήριο της ΔΕΘ σήμερα στις  6μμ στη ΧΑΝΘ

Με την αντιλαϊκή πολιτική να ανεβάζει ρυθμούς μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, σε πρώτο πλάνο για τους εργαζόμενους περνάει η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης τους, οργάνωσης της αντεπίθεσης.

Οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο!


«Τα σχολεία είναι ανάγκη να είναι ανοιχτά και ασφαλή για όλους και όλες. Το ίδιο και όλες οι μαθητικές δραστηριότητες.

Τα σχολεία θα έπρεπε να μορφώνουν ισότιμα και ολόπλευρα όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μετά από δύο σχολικές χρονιές με ατελείωτο webex και συσσώρευση τεράστιων μορφωτικών κενών, η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Το τί και το πώς συνέβη εκείνο το πρωινό στη Νέα Υόρκη, τί προηγήθηκε, πώς σχεδιάστηκε, ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της επιχείρησης και των μηχανισμών που την έφεραν σε πέρας, ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ στην ολότητά τους.

Πολλά «μέτωπα» ανοιχτά, η υπόθεση στα χέρια των εργαζομένων, του λαού


Οσο προστίθενται νέα επεισόδια στον «καβγά» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος δυναμιτίζει και ποιος εξασφαλίζει την περιβόητη «συναίνεση», τόσο επιβεβαιώνεται η στρατηγική τους σύμπλευση στα κρίσιμα ζητήματα για το κεφάλαιο. Γιατί δεν είναι μόνο το «νεύμα» που περίμενε ο Αλ. Τσίπρας για «πολιτική συνεννόηση» στο πρόσωπο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται ως «πολυεργαλείο» κατά των λαών


20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001 ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Είκοσι χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 σε Νέα Υόρκη και Βιρτζίνια, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι, οι σημερινές ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπως και συνολικά όσα έχουν μεσολαβήσει αυτές τις δύο δεκαετίες, αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο του περιβόητου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Το «ρο» του Γρηγόρη και οι επιλογές του Μίκη


1966. Δισκογραφική εταιρεία Columbia. Studio1. Θυμάμαι…

Τον Παγκόσμιο Μίκη μας. Με τ’ ανοιχτά του- φτερούγες αετού, φτερούγες αρχαγγέλου. Μαζί.- χέρια. Nα λέει αφοπλιστικά… στον κορυφαίο Έλληνα ηχολήπτη. Tον Μέγιστο Νίκο Κανελλόπουλο (Επιτάφιος, Πασχαλιές μεσ’ απ’ την νεκρή Γή, Άξιον Εστί, Ρωμιοσύνη…). Tης Columbia. Για το μούδιασμά του στην… περίεργη εκφορά του «ρο» στη λέξη «ρακί» από τον Γρηγόρη. Τον Μπιθικώτση. Στην Ηχογράφηση της «Ρωμιοσύνης» μας. Του δικού μας Γιάννη Ρίτσου. «Νίκο προχώρα…»

Να αναλάβει τώρα κράτος και εργοδοσία εξολοκλήρου το κόστος των τέστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους!


Μας αποκάλεσαν ήρωες για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια!

Δε θα τους αφήσουμε να παίξουν με την ζωή και την υγεία μας.

Συνάδελφε συναδέλφισσα, σε καλούμε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα προβλήματα, τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Για να μην μείνουμε θεατές στις εξελίξεις που αφορούν τη ζωή μας, την υγεία μας, τη δουλειά μας. Λέμε όχι στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με μόνο όπλο το εμβόλιο.

Σήμερα, η μαχητική - μαζική απάντηση των εργαζομένων με το συλλαλητήριο στις 6 μ.μ., στη ΧΑΝΘ


Σήμερα, η μαχητική και μαζική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία από τα Συνδικάτα της Θεσσαλονίκης με το συλλαλητήριο που διοργανώνουν στη ΔΕΘ  στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ με σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα».

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», στις 11 - 12 Σεπτέμβρη:

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ: Ατζέντα - φωτιά από τα Νατοϊκά γεράκια - Να πάρει μαζική λαϊκή απάντηση! 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/09/1823

Πεθαίνει ο Βρετανός αστός οικονομολόγος Ντέιβιντ Ρικάρντο.

11/09/1922

Εκδηλώνεται στρατιωτικό κίνημα από τους Ν. Πλαστήρα, Στ. Γονατά και Δ. Φωκά με επίκεντρο τα στρατεύματα που κατέφυγαν στη Χίο και τη Λέσβο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι κινηματίες συγκρότησαν «Επαναστατική Επιτροπή» και πραγματοποιώντας απόβαση στο Λαύριο μπήκαν στην Αθήνα και ανέλαβαν ουσιαστικά την εξουσία (τυπικά σχηματίστηκε πολιτική κυβέρνηση υπό τον Σ. Κροκιδά). Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Α’ διέφυγε στην Ιταλία.