Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Μέσα στα σωματεία φτιάχνετε καριέρες να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες!

«Επιτέλους εμφανίστηκαν... μέσω ανακοίνωσης, ύστερα από 4 μέρες και σε μια σπάνια στιγμή της ύπαρξης τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις φαντομάδες, αυτές που έχουν στρογγυλοκάτσει στο σβέρκο χιλιάδων εργαζομένων με τη μορφή νόθων αντιπροσώπων και διαμορφώνουν στη ΓΣΕΕ ψεύτικους συσχετισμούς», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση σχολιάζοντας την ανακοίνωση που

Περιμένοντας τον Γκοντώ και τους εργατοπατέρες

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αφού η αντίσταση του ταξικού εργατικού κινήματος απέτρεψε τα σχέδιά τους για ένα συνέδριο – οπερέτα με νόθους αντιπροσώπους.

Εργαζόμενοι από διάφορες γωνιές της χώρας συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το ξενοδοχείο Elite με συνθήματα όπως  «Μες στα Σωματεία χτίζετε καριέρες, έξω τώρα οι εργατοπατέρες» και «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».

Καταδικάζετε τους εργατοπατέρες από όπου κι αν προέρχονται;

Σε αυτά δε χωράνε κομματικά. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Πρέπει όλοι μαζί να καταδικάσουμε, απερίφραστα και χωρίς υπεκφυγές, τους εργοδότες που βαφτίζονται εργάτες κι αντιπρόσωποι, από όποιο μονοπώλιο κι αν προέρχονται, σε όποιο διευθυντικό πόστο κι αν είναι -διευθυντής μάρκετινγκ, περιφερειακός διευθυντής, διευθυντής χαμόγελων κοκ…

Απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία δίνουν εργαζόμενοι στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η δυναμική κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στην Καλαμάτα έξω από το ξενοδοχείο «Elite» που έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Εργαζόμενοι από διάφορες περιοχές της χώρας συνεχίζουν και καταφθάνουν στο χώρο της συγκέντρωσης, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στις πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας, με τις οποίες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Συνεχίζεται το διήμερο δράσης


 Συνεχίζεται το διήμερο δράσης ενάντια στην παρέμβαση της εργοδοσίας στα Συνδικάτα

Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επιδιώκει στην Καλαμάτα ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, σε Ιδιωτικό και
Δημόσιο τομέα, κάθε σωματείο που δεν ανέχεται την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές μας και οποιαδήποτε παιχνίδια «καρέκλας» στο

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Η συμβολή ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στο έργο της σωτηρίας του εβραϊκού πληθυσμού

15 Μάρτη 1943,  αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με Έλληνες Εβραίους με προορισμό το Αουσβιτς. Συνολικά πάνω από 48.000 Ελληνοεβραίοι εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς, στο Μπιργκενάου και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Μόνο 2.000 θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος του πολέμου.

Η συμβολή ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στο έργο της σωτηρίας του εβραϊκού πληθυσμού 

Σε εξέλιξη το προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων


Ενώ από τις 9 π.μ. θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και ενώ εκκρεμούν οι σοβαρές καταγγελίες του ΠΑΜΕ για τουλάχιστον 53 αντιπρόσωπους που δεν πρέπει να πάρουν μέρος, λόγω νόθων και παράτυπων ενεργειών, καμία τέτοια διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

«λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά»


«Δεν αρκεί να λέγεσαι Πλουμπίδης για να είσαι Πλουμπίδης, δεν αρκεί να λέγεσαι Λοΐζος για να είσαι Λοΐζος, δεν αρκεί να λέγεσαι Μπελογιάννης για να είσαι Μπελογιάννης. Γιατί, πολύ απλά, Πλουμπίδης, Λοΐζος, Μπελογιάννης, δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι (…)» 
(από την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου – Real fm,Τετάρτη 13/3/2019):  


Διήμερο δράσης ενάντια στην παρέμβαση της εργοδοσίας στα Συνδικάτα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΜΕ

Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επιδιώκει να ξεκινήσει στην πόλη της Καλαμάτας ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, σε Ιδιωτικό και

Αφορά κάθε εργαζόμενο


Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, χιλιάδες εργαζόμενοι και δεκάδες Συνδικάτα που συμμετείχαν χτες στη μαζική διαδήλωση στην Καλαμάτα, πολύ περισσότεροι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που δίνουν αυτήν τη μάχη σε όλη τη χώρα έστειλαν μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ισχυρό μήνυμα ενάντια στο όργιο νοθείας και απροκάλυπτης εργοδοτικής παρέμβασης στα Συνδικάτα.

Δυναμική παρέμβαση στη φιέστα της ΓΣΕΕ


 Δυναμική παρέμβαση των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων στη φιέστα της ΓΣΕΕ

Με το σύνθημα, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μάρτη στη φιέστα της ΓΣΣΕ που γινόταν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, τάχα για να τιμήσει τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.
Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία έφτασαν υπό βροχή, στο Μέγαρο Χορού με μαζική, μαχητική πορεία, που ξεκίνησε νωρίτερα μπροστά από το Εργατικό Κέντρο

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

«Μάχες» και μάχες

Ως μια «μάχη εξαιρετικής σημασίας» για το λαό περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Στην προσπάθειά τους να οξύνουν την κάλπικη αντιπαράθεση με τις υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις, να θέσουν ξανά στο λαό ψεύτικα, εκβιαστικά διλήμματα εγκλωβισμού στα προτάγματα της αστικής τάξης, τα κυβερνητικά επιτελεία παρουσιάζουν ως διακύβευμα το αν θα επικρατήσουν στην ΕΕ η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός, ή αν αντίθετα θα υψωθεί ανάχωμα, με μια συμμαχία «προοδευτικών» και «αριστερών» δυνάμεων και ένα σχέδιο που θα υπερασπίζεται τάχα την εργασία, την αλληλεγγύη και τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Τροπολογία προκλητικών απαλλαγών από φόρο ακινήτων

Ίδρυμα Ωνάση: Θα φορολογείται στο Λιχτενστάιν, αλλά όχι στην Ελλάδα

Μια ακόμη προκλητική περίπτωση φοροαπαλλαγών προς το κεφάλαιο κατέγραψε  στο ενεργητικό του το υπουργείο Οικονομικών, χαρίζοντας στο ίδρυμα Ωνάση φόρους από ακίνητα για τα προηγούμενα 6 χρόνια και από εδώ κι εξής! Πρόκειται για μία υπόθεση με πολλές  πτυχές ενδεικτική όμως των κυβερνητικών προθέσεων που το τελευταίο διάστημα έχει δώσει …ρέστα στον τομέα των φορο-ελαφρύνσεων.

Καλές δουλειές στον εργοδότη Καραγεωργόπουλου

Η προσπάθεια του εργοδότη Καραγεωργόπουλου στελέχους της ΠΑΣΚΕ να εκλεγεί αντιπρόσωπος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από 4 Ομοσπονδίες και 4 Εργατικά Κέντρα απέτυχε», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Προσθέτει πως «οι εργαζόμενοι τον “έστειλαν” αδιάβαστο. Δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί από καμία συνδικαλιστική οργάνωση.

Καταγγελία για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που παρουσιάζονται στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με διανομές των καρτών των αντιπρόσωπων στα δωμάτια από τις καμαριέρες, αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Προσθέτει ότι ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και οι τεχνικές γραμματείες, δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το τι θα γίνει, ενώ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι άφαντοι.

Καρλ Μαρξ


  Καρλ Μαρξ, γεννήθηκε στις 5 Μάη του 1818 
και πέθανε 14 Μάρτη 1883
Στις αρχές του 1818, στη γερμανική πόλη Τριρ ο δικηγόρος Ερρίκος Μαρξ και η γυναίκα του Εριέττα, ψάχνοντας να νοικιάσουν καινούριο διαμέρισμα σταμάτησαν στον οδό Μπρούκενχασε, στο σπίτι με τον αριθμό 664, που ανήκε στον κρατικό σύμβουλο Νταγκαρό. 

Ο οικοδεσπότης υποδέχτηκε με χαρά το ζευγάρι κι ύστερα από μια σύντομη περιήγηση στα δωμάτια του σπιτιού οι Μαρξ αποφάσισαν πως τούτο το οίκημα πληρούσε τις ανάγκες τους. 

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Εργοδοτική “Αυγή”


Αθλιότητες της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ περί “αποκλεισμού” των νόθων της ΟΙΥΕ από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Είναι γεγονός πως από τότε που πολλαπλασιάστηκαν τα συριζαϊκά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά τα τελευταία χρόνια, έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός για το ποιος θα περάσει καλύτερα την κυβερνητική γραμμή.

Βενεζουέλα: Δολοφονικό σαμποτάζ των ΗΠΑ η διακοπή στην ηλεκτροδότηση


Εισαγγελική έρευνα κατά Γκουαϊδό 

«Ανακοινώνω το ξεκίνημα μιας έρευνας εναντίον του πολίτη Χουάν Γκουαϊδό για φερόμενη εμπλοκή του στη δολιοφθορά στο ηλεκτροδοτικό σύστημα της Βενεζουέλας» σημείωσε, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Σάαμπ. 

Παζάρι για «διόρθωση» συνόρων με σφραγίδα ΝΑΤΟ


ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ - ΤΙΡΑΝΑ - ΣΚΟΠΙΑ.--

Οι πιέσεις για επανέναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου με στόχο τη λεγόμενη «συμφωνία ομαλοποίησης» των σχέσεων των δύο πλευρών, στο φόντο της γεωπολιτικής κόντρας ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με Ρωσία - Κίνα στα Δυτικά Βαλκάνια, δείχνουν να δυναμιτίζουν την ένταση στην περιοχή.

Τροποποίηση Ποινικού κώδικα – δωράκι στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής


Στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει την ποινή για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από 10 – 20 χρόνια κάθειρξης σε 5 – 10”.

“Το νέο άρθρο 187 μειώνει την ποινή για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από 10-20 χρόνια κάθειρξης σε 5-10. Στην ουσία η ποινική ευθύνη του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης (5-10 έτη) εξομοιώνεται με αυτή του διευθύνοντος”.

Το μεγαλείο δεν κληρονομείται


 Μυρσίνη Λοΐζου και Δημήτρης Πλουμπίδης με ΣΥΡΙΖΑ

«Στο φιλντισένιο μου μαρκούτσι
γαλέρες έρχονται και πάνε
ρεσάλτα κάνουνε οι μούτσοι
κι οι πειρατές μεθοκοπάνε
στο καπηλειό το λιμανίσιο…»

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Δόγμα Τρούμαν


Ήταν 12 του Μάρτη του 1947, γύρω στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα) όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χ. Τρούμαν, ανέβαινε στο βήμα του Κογκρέσου για να εκφωνήσει έναν από τους σημαντικότερους λόγους που εκφώνησε ηγέτης κράτους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Ολόκληρο το δίκτυο των αμερικανικών ραδιοφωνικών σταθμών και οι διακλαδώσεις του ανά την υδρόγειο είχαν συνδεθεί με το Κογκρέσο και εκατομμύρια ακροατών βρίσκονταν μπροστά στους

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

Η καθαρή Δευτέρα των φτωχών

Ήταν ακόμα το Πανόραμα χωριό και προορισμός σπουδαίος την καθαρή Δευτέρα για τη φτωχολογιά. Ανέβαιναν με τα πόδια απο το χάραμα φορτωμένοι με κουρελούδες, μπάλες, σχοινιά να στήσουν κούνιες αυτοσχέδιες στα Πλατανάκια λίγο έξω απο το χωριό. Εμείς από μικρά παραφυλάγαμε μισοκοιμισμένα να ακούσουμε τα πρώτα τραγούδια που φανερώνανε τον ερχομό των χαρούμενων εισβολέων της Σαλονίκης. Τρέχαμε στη δημοσιά και τους ακολουθούσαμε μαγεμένοι.

New York Times: Οπαδοί του Γκουαϊδό έκαψαν το φορτηγό


New York Times: Οπαδοί του Γκουαϊδό 
έκαψαν το φορτηγό με την ανθρωπιστική βοήθεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ειδήσεις από τη Βενεζουέλα μεταφέρονται από πολλά διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ «ανάποδα», δηλαδή να καταλογίζουν στον Μαδούρο κάτι για το οποίο έχει ευθύνη ο Γκουαϊδό ή οι οπαδοί του. Μιλάμε για τον  Γκουαϊδό, τον δοτό των ΗΠΑ που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας και στη

6η Πλατιά Ολομέλεια της Κ.Ε του ΚΚΕ

Συνέρχεται, 11 Μάρτη 1956, η 6η Πλατιά Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ,στο Βουκουρέστι, καθαιρεί τον γ.γ. του κόμματος, Νίκο Ζαχαριάδη. 
Στην Ολομέλεια, ασκήθηκε κριτική για την επιλογή του Κόμματος για αποχή από τις εκλογές του 1946 και τον ένοπλο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού. 

Η ζωή των πολιτικών προσφύγων αντικειμενικά διασυνδεόταν με τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στις χώρες φιλοξενίας, αλλά και την πορεία του ΚΚΕ που λάμβανε χώρα στο πλαίσιο μιας ιδιόμορφης και πρωτόγνωρης κατάστασης.

«Ξυπόλητο Τάγμα»

Μια ομάδα, λοιπόν, ορφανά, για να επιβιώσουν, παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους! Οργανώνονται σαν μυστικός «στρατός», με ιεραρχία και πειθαρχία. Μόνα τους συγκροτούν ομάδες κρούσης και βοήθειας. Πηγή για την τροφοδοσία τους είναι τα γερμανικά καμιόνια που κουβαλάνε ψωμί και τρόφιμα. Τα παγιδεύουν και τα κλέβουν! Τα κλεμμένα μοιράζονται στα ορφανά, αλλά και σε άλλους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που είχαν ανάγκες!

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

Στην «ελίτ» του ΝΑΤΟ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Στην «ελίτ» του ΝΑΤΟ και στην εμπροσθοφυλακή των επικίνδυνων σχεδίων και «συμβιβασμών» η κυβέρνηση

«Τα δάνεια της ανεξαρτησίας».


Τέσσερα χρόνια μετά την πτώχευση του 1893 και υπό την πίεση της στρατιωτικής ήττας του 1897, επιβάλλεται στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ), με τη μορφή …«οικονομικής βοήθειας» ( 10 Μαρτη 1898 ).
Η οικονομική «βοήθεια», που προσέφεραν με το δάνειό τους οι ξένοι τραπεζίτες στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε με σκληρούς πολιτικούς όρους και φυσικά την παραχώρηση του δικαιώματος στους ξένους να επεμβαίνουν στην ελληνική οικονομία.

29+1 λόγοι για δαγκωτό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Στις διπλές κάλπες του Μάη (δημοτικές/περιφερειακές και ευρωεκλογές), όσο και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι’ αν αυτές γίνουν, τα κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι ενιαία. Όπως ενιαία είναι και η πολιτική που υλοποιείται από κόμματα και παρατάξεις σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, από την κυβέρνηση μέχρι την τοπική διοίκηση.

«Φωτογραφίζοντας» όσους κερδίζουν...


ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στοιχεία που αποδομούν επιχειρήματα και ιδεολογήματα γύρω από την τοξικοεξάρτηση, αναδεικνύουν ανησυχητικές διαστάσεις για την εξάπλωση των ναρκωτικών και σκιαγραφούν όσους τελικά κερδίζουν απ' όλη αυτήν την ιστορία, περιλαμβάνει η φετινή Εκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Διεθνή Ελεγχο των Ναρκωτικών, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες από το ΚΕΘΕΑ. Ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία της Εκθεσης παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Η ίδρυση της "κυβέρνησης του βουνού"


"Του Ρήγα ο σπόρος
φύτρωσε πια
κι έγινε φως χαρά κι ελπίδα.
Να κι οι αντάρτες απ' τα βουνά
του σκλάβου σπάν' την αλυσίδα"
(Από τον Υμνο της ΠΕΕΑ)

Μια απ' τις ξεχωριστές επετείους του Αγώνα είναι εκείνη της ίδρυσης τηςΠολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ),