Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Στην «ελίτ» του ΝΑΤΟ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Στην «ελίτ» του ΝΑΤΟ και στην εμπροσθοφυλακή των επικίνδυνων σχεδίων και «συμβιβασμών» η κυβέρνηση

«Τα δάνεια της ανεξαρτησίας».


Τέσσερα χρόνια μετά την πτώχευση του 1893 και υπό την πίεση της στρατιωτικής ήττας του 1897, επιβάλλεται στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ), με τη μορφή …«οικονομικής βοήθειας» ( 10 Μαρτη 1898 ).
Η οικονομική «βοήθεια», που προσέφεραν με το δάνειό τους οι ξένοι τραπεζίτες στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε με σκληρούς πολιτικούς όρους και φυσικά την παραχώρηση του δικαιώματος στους ξένους να επεμβαίνουν στην ελληνική οικονομία.

29+1 λόγοι για δαγκωτό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Στις διπλές κάλπες του Μάη (δημοτικές/περιφερειακές και ευρωεκλογές), όσο και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι’ αν αυτές γίνουν, τα κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι ενιαία. Όπως ενιαία είναι και η πολιτική που υλοποιείται από κόμματα και παρατάξεις σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, από την κυβέρνηση μέχρι την τοπική διοίκηση.

«Φωτογραφίζοντας» όσους κερδίζουν...


ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στοιχεία που αποδομούν επιχειρήματα και ιδεολογήματα γύρω από την τοξικοεξάρτηση, αναδεικνύουν ανησυχητικές διαστάσεις για την εξάπλωση των ναρκωτικών και σκιαγραφούν όσους τελικά κερδίζουν απ' όλη αυτήν την ιστορία, περιλαμβάνει η φετινή Εκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Διεθνή Ελεγχο των Ναρκωτικών, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες από το ΚΕΘΕΑ. Ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία της Εκθεσης παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Η ίδρυση της "κυβέρνησης του βουνού"


"Του Ρήγα ο σπόρος
φύτρωσε πια
κι έγινε φως χαρά κι ελπίδα.
Να κι οι αντάρτες απ' τα βουνά
του σκλάβου σπάν' την αλυσίδα"
(Από τον Υμνο της ΠΕΕΑ)

Μια απ' τις ξεχωριστές επετείους του Αγώνα είναι εκείνη της ίδρυσης τηςΠολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ),