Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ....ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ !!!


Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Για στρίψε και λίγο επιτέλους! 
Να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, δεν το συζητώ, τόσα έπαθες, δεν μπορεί να μην κατάλαβες.

Για να ψηφίσεις ΝΔ ώστε να τιμωρήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ‘χεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης και μνήμης.

Μάνος Χατζιδάκις


Με αφορμή τη σημερινή επέτειο θανάτου του Μάνου Χατζιδάκι (έφυγε από τη ζωή στις 15 του Ιούνη 1994), ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα του Ριζοσπάστη, της 23/6/2003 (ένθετη έκδοση “7 μέρες μαζί”, σε κείμενα της Σοφίας Αδαμίδου).
Μάνος Χατζιδάκις: «Το καταστάλαγμα του βίου μου»
«Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες.

Οταν τα πραγματικά αφεντικά δεν έχουν διλήμματα και μοιράζουν εύσημα...


Ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ποιος αντιγράφει το πρόγραμμα του άλλου, στο «παρά πέντε» της κυβερνητικής εναλλαγής κάνει ολοφάνερο ότι υπηρετούν τους ίδιους αντιλαϊκούς στόχους, ότι αντιγράφουν από το πραγματικό σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί τα επιτελεία της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων 

Αντιγράφουν ο ένας από τον άλλο και οι δύο από τον ΣΕΒ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ... ΝΔ

Αντιγράφουν ο ένας από τον άλλο και οι δύο από τον ΣΕΒ

Ποιος αντιγράφει από ποιον; Αυτό το «παιχνιδάκι» παρακολουθήσαμε την περασμένη βδομάδα, μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο η ΝΔ είδε «αντιγραφές» από το δικό της πρόγραμμα.

Μιχάλης Γενίτσαρης


Σαν σήμερα, στις 15 του Ιούνη 1917, γεννήθηκε στον Πειραιά ο ρεμπέτης, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Μιχάλης Γενίτσαρης.
Από παιδάκι ρίχνεται στη βιοπάλη, δουλεύοντας σε ένα χυτήριο.
Έχω γίνει δεκατριώ-δεκατέσσερω χρονών και με βάζει ο πατέρας μου σ’ ένα φίλο του, τον Κώστα τον Καταγά, που είχε χυτήριο, να μάθω την τέχνη. Όλη μέρα με έβαζε ο κύριος Κώστας και κοσκίνιζα χώμα για το χυτήριο και έσπαζα με μια βαριά μαντέμια για το χυτήριο. Ένα απόγευμα που ήταν ώρα να σχολάσω, μου λέει τ’ αφεντικό: «Μιχάλη, να σκουπίσεις την αυλή και μετά να φύγεις».

Ο ενάρετος κύκλος των «χαμένων» αριστερών


Δεν νομίζω ότι υπάρχει κομμουνιστής, αριστερός, δημοκράτης ή έστω απλά λογικός άνθρωπος, που να μην εξοργίζεται από τις αλλεπάλληλες αναφορές του Αλ. Τσίπρα και των όψιμων πραιτοριανών του στο ύψιστο κατόρθωμά του να έχει βάλει τη χώρα και το λαό μας στον... ενάρετο κύκλο, όπως λένε χωρίς ντροπή!

Δική σου υπόθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ


Τρεις βδομάδες μένουν μέχρι την Κυριακή 7 Ιούλη, που θα ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, χρόνος που πρέπει να αξιοποιηθεί ώρα την ώρα και μέρα τη μέρα, για να φτάσουμε πλατιά σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαίους. Για να φτάσει παντού το κάλεσμα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου 15 - 16 Ιούνη 2019.
- Εκλογές στις 7 Ιούλη: Κάνε δική σου υπόθεση τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ!...για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.
- Αποκαλυπτικό: Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Αντιγράφουν ο ένας τον άλλον και οι δύο από τον ΣΕΒ! Αποκαλυπτικός πίνακας με τα «αιτήματα» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προεκλογικών τους εξαγγελιών